Wtgs74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Potrzebuję pomysłu na dalszy rozwój systemu w salonie, łączącego stereo i kino domowe. Stan obecny: Yamaha A1010, fronty Elac Vela 407.2. Głośnik centralny i głośniki surround też z serii Vela. Współpracuje to z TV (używany jest youtube, serwisy streamingowe filmowe) oraz z Wimm ultra jako źródłem muzyki. No i co dalej? Ma to przede wszystkim zagrać lepiej w stereo, ale dalej być wygodne w obsłudze przy oglądaniu filmów. Poprawa dzwięku w kinie domowym byłaby mile widziana, chociaż nie jest źle (a może nie wiem, że może być lepiej). Pomysł 1: Nowy amplituner, może Onkyo rz70, może Arcam (Avr21 to szczyt możliwość budżetowych). Pomysł 2: Końcówka mocy stereo do obecnej Yamahy. Jaka? Nie wiem? Jakieś sugestie? Pomysł 3: Wzmacniacz stereo zintegrowany, współpracujący z Yamahą tylko jako końcówka mocy, w kinie domowym. Tu też przydałyby się sugestia co rozważać. A zatem co proponujecie? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Wymiana amplitunera (oba sa ok chociaz do stereo wskazalbym Arcama, wybor nalezy do Ciebie), 2 subwoofery plus do tego DLBC a z czasem ART (o ile będzie). Edytowano 7 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 7 minut temu, PanKlor napisał: ART (o ile będzie). Co to jest Art? Edytowano 7 godzin temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dirac ART, Active Room Treatment. System wykorzystuje dostępne przetworniki do ograniczenia wpływu pomieszczenia (w tym poglosu!) do 150 Hz. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 39 minut temu, PanKlor napisał: Dirac ART, Active Room Treatment. System wykorzystuje dostępne przetworniki do ograniczenia wpływu pomieszczenia (w tym poglosu!) do 150 Hz. Możesz pokazać na wykresie jak Dirac ogranicza czas pogłosu? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Swojego jeszcze nie mierzyłem. Obrazek z grupy na fb. Odpisz, cytując
lalka Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, Wtgs74 napisał: Potrzebuję pomysłu na dalszy rozwój systemu w salonie, łączącego stereo i kino domowe. Stan obecny: Yamaha A1010, fronty Elac Vela 407.2. Głośnik centralny i głośniki surround też z serii Vela. Współpracuje to z TV (używany jest youtube, serwisy streamingowe filmowe) oraz z Wimm ultra jako źródłem muzyki. No i co dalej? Ma to przede wszystkim zagrać lepiej w stereo, ale dalej być wygodne w obsłudze przy oglądaniu filmów. Poprawa dzwięku w kinie domowym byłaby mile widziana, chociaż nie jest źle (a może nie wiem, że może być lepiej). Pomysł 1: Nowy amplituner, może Onkyo rz70, może Arcam (Avr21 to szczyt możliwość budżetowych). Pomysł 2: Końcówka mocy stereo do obecnej Yamahy. Jaka? Nie wiem? Jakieś sugestie? Pomysł 3: Wzmacniacz stereo zintegrowany, współpracujący z Yamahą tylko jako końcówka mocy, w kinie domowym. Tu też przydałyby się sugestia co rozważać. A zatem co proponujecie? Zdecydowabie z tych dwóch Avr21 , bądź Avr11 i jakaś końcówka mocy od Arcama . Odpisz, cytując
Recommended Posts