AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nie jestem pewien, czy Radek ma taki cel/20Hz. Gdyby udało się wypełnić dodatkowym źródłem/sub ten szerokopasmowy dip, to Radek doświadczy ogromnego skoki poprawy brzmienia. Ja już wykupuję bilet na odsłuchy. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, AudioTube napisał: Ja już wykupuję bilet na odsłuchy. Dobrze, że do mnie się nie zapowiadasz. Jeszcze by się okazało, że to co mi sprawia tyle radości ta jakieś padło straszliwe Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Mamy inną percepcję dźwięku, brzmienia. Nie ma mowy, by obu nam się to samo podobało. Jesteś autentyczny, nie masz problemu z ego. Wtedy i ja poczuję się jak w domu😊 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, AudioTube napisał: Nie ma mowy, by obu nam się to samo podobało. Całodniowy odsłuch dzisiejszy mam dzięki Tobie 1 Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, AudioTube napisał: Nie jestem pewien, czy Radek ma taki cel/20Hz. Gdyby udało się wypełnić dodatkowym źródłem/sub ten szerokopasmowy dip, to Radek doświadczy ogromnego skoki poprawy brzmienia. Ja już wykupuję bilet na odsłuchy. Tak tu masz rację własnie oto chodzi i w tym przypadku możliwe ze suboower odpowiedni by to uczynił.Co myslicie na temat JLaudio D-110 ,mały ale zakres odciecia od 27hz? Moc i wychlenie membrany bardzo dobre nie znam się I mi sie może tak wydaje .... Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Subwoofer Jlaudio dominion d-110.Czy ten jest dobry ktoś coś wie ? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Z subem jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa. Walka trwa nadal , choć wyrównana nie jest Dla wygody właśnie skonstruowałem dodatkowy kabel na speaconie. Do oryginału zamontowałem banany i wpiąłem pod monoblok lampowy , drugi DIY będzie wpięty pod tranzystor. W ten sposób wystarczy przełożyć wtyczkę. Ponieważ religia mi zabrania dać za 5 mb. Melodiki 939 zł https://audioplaza.pl/products/31633-melodika-mdrsub50-kabel-do-subwoofera-rel-z-wtykiem-speakon-5m-salon-poznan?srsltid=AfmBOopVlhkgJUfFroI02XvXZ-zU9TSTXZd6hoIoi10_RhrUrBM2qo6g kupiłem wtyk za 25,50 zł https://www.speckable.pl/pl/product/78476,neutrik-wtyk-speakon-4-pin-na-kabel-do-14-5mm-nl4fxx-w-s oraz kabel głośnikowy Bitnera 5mb. za 106,50 zł https://www.speckable.pl/pl/product/29390,kabel-glosnikowy-bitsound-4x2-5mm2-cu-ofc-zewnetrzny-czarny-bitner 20 minut roboty i za 132,00 zł mamy 5 metrowy kabelek. 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Mi podpasował JL Audio e112, ale to mi i u mnie. D108 czy d110 też są fajne z tego co mi mówiono, ale u mnie mniejszy się nie sprawdził. Tobie radziłbym chyba coś w stylu SVS SB-1000 Pro. Będziesz miał apkę i DSP, które w Twoim przypadku może być bardzo przydatne. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu No i tu jest pytanie dzwoniłem do sklepu z subowerami i mi powiedzieli ze ten 1000pro w praktycznie niczym w dzwieku nie odróżnia się od zwykłego svs sb 1000 to raz a o tej aplikacji dsp to powiedział ze za wiele różnicy nie wnosi i prawie jej nie słychać. A wiadomo też że ta korekcję robi się telefonem i tam mamy zwykły kiepski mikrofon w telefonie to jest moje zdanie ,ale może coś źle mówię? Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A to oni Ci zaproponowali to JL Audio zamiast tego SVS czy czegoś innego? Jakieś tam DSP przy tym SVS masz. Na ile skuteczne? Nie wiem. W JL Audio chyba nie ma do tego modelu takich opcji. Najlepszą opcją byłoby wypożyczenie jakiegoś demo, żebyś sprawdził jak to u Ciebie gra. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dsp mam w odwarzaczu wiim pro plus takie słabiutkie ale to korekcja całego pomieszczenia Tak to oni mi zaproponowali w bardzo dobrej cenie to raz I wrazie czego podmiany na rela lub svsa.Cos mi mòwi że zaryzykuje przynajmniej nowy i na gwarancji i ewentualnie zwrot to chyba dobrze.... Podobno mały ale podobno to kozak w subach the best . Na forach piszą tak..... Sam nie wiem. A jest to sklep w Warszawie audioformat.To oni twierdzą że to dsp w svs suboowerach jest mało odczuwalne aby skok jakościowo było wyraźnie cos co słychać dobrze I dużo pomaga. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 11 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Cos mi mòwi że zaryzykuje przynajmniej nowy i na gwarancji i ewentualnie zwrot to chyba dobrze.... Kibicuje Ci z całego serca. Masz 17m2 , spore paczki i decydujesz się na subwoofer. Mogę Ci z własnego doświadczenia powiedzieć , ze efekt jest nieprzewidywalny, za to zabawa przednia. Warto. Powtarzając za @AudioTube chciałbym usłyszeć rezultat , a do Konina mam nie daleko Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 49 minut temu Autor Napisano 49 minut temu No I tak zrobie. Wybór na Jlaudio America rządzi czyli ich produkty. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu No i super! Od czegoś musisz zacząć Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 35 minut temu Autor Napisano 35 minut temu (edytowany) Wybór na Jlaudio America rządzi czyli ich produkty. Wybór na Jlaudio America rządzi czyli ich produkty. Wybór na Jlaudio America rządzi czyli ich produkty. Gdyby nie to stereo to kupiłbym każdy pierwszy sub jesli by chodziło o kino domowe .Normalnie walka bez konca z wiatrakami. Super forum audio nie to co na niby konkurecjnej platformie echh zzzzz!!.Dziekuje panowie dziekuje bardzo. Edytowano 18 minut temu przez Radek Kostrzewski 2 Odpisz, cytując
lion Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu To dodam rzutem na taśmę, że robiłem porównanie sb-1000 (bez pro) z ht1003 mk1 i akurat przy tych modelach nie potwierdzam tego co głosi legenda na forum tj. 'svs niżej schodzi' - niższego zejścia ani nie poczułem, ani tego nie wykazały pomiary REW. Testy robione zamiennie (jeden zastępował drugiego), ale też pokusiłem się o zgranie ich razem (bardziej pod kino). Styl grania obu sub'ów bardzo bardzo zbliżony, ale jak dla mnie REL lepiej się zszywał. Przy tych modelach to takie nienachalne, uzupełniające zestaw, granie, bez przewracania wnętrzności / to bardziej miękka poducha niż łupanie młota jeśli bym miał pokusić się o obrazowanie. Chciałem jeszcze w/w porównać z magnatem cs12, który w stereo sobie podobno też nieźle radzi, no ale na razie nie wyszło. Jedno jest pewne - na te 'zabawy' schodzi sporo czasu, więc powodzenia i wytrwałości Odpisz, cytując
Recommended Posts