Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie jestem pewien, czy Radek ma taki cel/20Hz. 

Gdyby udało się wypełnić dodatkowym źródłem/sub ten szerokopasmowy dip, to Radek doświadczy ogromnego skoki poprawy brzmienia. Ja już wykupuję bilet na odsłuchy.  

Napisano
2 godziny temu, AudioTube napisał:

Nie jestem pewien, czy Radek ma taki cel/20Hz. 

Gdyby udało się wypełnić dodatkowym źródłem/sub ten szerokopasmowy dip, to Radek doświadczy ogromnego skoki poprawy brzmienia. Ja już wykupuję bilet na odsłuchy.  

Tak tu masz rację własnie oto chodzi i w tym przypadku możliwe ze suboower odpowiedni by to uczynił.Co myslicie na temat JLaudio D-110 ,mały ale zakres odciecia od 27hz?

Moc i wychlenie membrany bardzo dobre nie znam się I mi sie może tak wydaje ....

Napisano

Z subem jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa. Walka trwa nadal , choć wyrównana nie jest :) 

Dla wygody właśnie skonstruowałem dodatkowy kabel na speaconie. Do oryginału zamontowałem banany i wpiąłem pod monoblok lampowy , drugi DIY będzie wpięty pod tranzystor. W ten sposób wystarczy przełożyć wtyczkę.

Ponieważ religia mi zabrania dać za 5 mb. Melodiki 939 zł 

https://audioplaza.pl/products/31633-melodika-mdrsub50-kabel-do-subwoofera-rel-z-wtykiem-speakon-5m-salon-poznan?srsltid=AfmBOopVlhkgJUfFroI02XvXZ-zU9TSTXZd6hoIoi10_RhrUrBM2qo6g

kupiłem wtyk za 25,50 zł

https://www.speckable.pl/pl/product/78476,neutrik-wtyk-speakon-4-pin-na-kabel-do-14-5mm-nl4fxx-w-s

oraz kabel głośnikowy Bitnera 5mb. za 106,50 zł

https://www.speckable.pl/pl/product/29390,kabel-glosnikowy-bitsound-4x2-5mm2-cu-ofc-zewnetrzny-czarny-bitner

20 minut roboty i za 132,00 zł mamy 5 metrowy kabelek.

IMG_6563.JPG

IMG_7195.JPG

Napisano

Mi podpasował JL Audio e112, ale to mi i u mnie. D108 czy d110 też są fajne z tego co mi mówiono, ale u mnie mniejszy się nie sprawdził.

Tobie radziłbym chyba coś w stylu SVS SB-1000 Pro. Będziesz miał apkę i DSP, które w Twoim przypadku może być bardzo przydatne. 

Napisano

No i  tu jest pytanie dzwoniłem do sklepu z subowerami i mi powiedzieli ze ten 1000pro w praktycznie niczym w dzwieku nie odróżnia się od zwykłego svs sb 1000 to raz  a o tej aplikacji dsp to powiedział ze za wiele różnicy nie wnosi i prawie  jej nie słychać. A wiadomo też że ta korekcję robi się telefonem i tam mamy zwykły kiepski mikrofon w telefonie to jest moje zdanie ,ale może coś źle mówię?

Napisano

A to oni Ci zaproponowali to JL Audio zamiast tego SVS czy czegoś innego?

Jakieś tam DSP przy tym SVS masz. Na ile skuteczne? Nie wiem. W JL Audio chyba nie ma do tego modelu takich opcji.

Najlepszą opcją byłoby wypożyczenie jakiegoś demo, żebyś sprawdził jak to u Ciebie gra.

Napisano

Dsp mam w odwarzaczu wiim pro plus takie słabiutkie ale to korekcja całego pomieszczenia

Tak to oni mi zaproponowali w bardzo dobrej cenie to raz I wrazie czego podmiany na rela lub svsa.Cos mi mòwi że zaryzykuje przynajmniej nowy i na gwarancji i ewentualnie zwrot to chyba dobrze....

Podobno mały ale podobno to kozak w subach the best . Na forach piszą tak..... Sam nie wiem.

A jest to sklep w Warszawie audioformat.To oni twierdzą że to dsp w svs suboowerach jest mało odczuwalne aby skok jakościowo było wyraźnie cos co słychać dobrze I dużo pomaga.

Napisano
11 minut temu, Radek Kostrzewski napisał:

Cos mi mòwi że zaryzykuje przynajmniej nowy i na gwarancji i ewentualnie zwrot to chyba dobrze....

Kibicuje Ci z całego serca. Masz 17m2 , spore paczki i decydujesz się na subwoofer. Mogę Ci z własnego doświadczenia powiedzieć , ze efekt jest nieprzewidywalny, za to zabawa przednia. Warto. Powtarzając za @AudioTube chciałbym usłyszeć rezultat , a do Konina mam nie daleko :)