anoj Napisano Poniedziałek o 19:24 Napisano Poniedziałek o 19:24 Witajcie. Pacjent to Denon Ceol N10, który po 5 latach od zakupu odmówił posłuszeństwa. W trakcie grania (co ciekawe – na bardzo niskim poziomie głośności) amplituner wydał z siebie głośny "strzał" i natychmiast się wyłączył. Chwilę później pojawił się wyraźny smród spalenizny. Odłączyłem go z prądu i nie próbowałem już ponownie uruchamiać. Czat mi podpowiedział, że mógł się spalić kondensator – czy to prawda? Jeśli tak, to ile może kosztować naprawa takiej usterki w serwisie i czy w ogóle jest ona opłacalna? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 21:31 Napisano Poniedziałek o 21:31 Hej, Serwis wyceni. Jeżeli tylko kondensator to koszt minimalny. Spalenizna sugeruję, że "poszedł" duży prąd. Jeżeli po zwarciu uszkodzeniu uległy inne elementy co jest prawdopodobne to koszt może być większy, a naprawa nieopłacalna lub nawet niemożliwa. Diagnozy nikt nie zrobi z dostępnego opisu. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu W razie czego-przy nieopłacalnej naprawie zostaną do wykorzystania (lub sprzedaży na części) kolumienki i pilot, a może i mechanizm odtwarzacza CD. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @RoRo bardzo pozytywne podejście w tej wybuchowej sytuacji😁 Od siebie dodam, że całe szczęście, że chata się nie zajęła,bo elektryka potrafi generować błyskawiczne pożary,no i jest piękny pretekst do wymiany sprzętu na nowszy, może lepszy. @anoj a jak się uda znośnie finansowo naprawić,to niech gra dalej 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts