gadek80 Napisano Poniedziałek o 20:30 Napisano Poniedziałek o 20:30 Witam, Posiadam stary już amplituner na którym chciałem odtwarzać muzykę z Tidala. Z mojej wiedzy mogę to zrobić na dwa sposoby, albo Streamer sieciowy albo odbiornik bluetooth. Czy któreś z tych rozwiązań będzie miało lepszy dźwięk, biorąc pod uwagę, że odbiornik bluetooth będzie z kodekiem LDAC? Czy cena urządzenia w dźwięku cyfrowym będzie miała znaczą różnicę? Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 20:44 Napisano Poniedziałek o 20:44 Jak chcesz puścić dźwięk na słuchawki to bluetooth będzie ok, ale gdy chcesz go użyć jako pilota do puszczania muzy na cały zestaw to zdecydowanie wifi sprawdza się dużo lepiej. Odpisz, cytując
gadek80 Napisano Poniedziałek o 20:53 Autor Napisano Poniedziałek o 20:53 (edytowany) Chodzi mi o kwestie samej jakości wprowadzonego dźwięku do amplitunera. Za pomniałem dodać, że połączenie będzie kablem optycznym. Jednak LDAC to bardzo wysoka transmisja dźwięku, lecz zapewne jakość podobna będzie ze streamera. Pomysł się wziął z tego, że obecnie odtwarzam Tidala na amplitunerze z TV poprzez łącze optyczne i nie wiem czy TV ( LG ) przypadkiem nie ma transmisji stratnej lub może jest jakiś słaby przetwornik dźwięku cyfrowego. Teraz również zostaje pytanie czy streamer lub odbiornik BT da w ogóle lepszy dźwięk? Edytowano Poniedziałek o 20:54 przez gadek80 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 20:57 Napisano Poniedziałek o 20:57 Z bluetooth w takim przypadku dał bym sobie spokój, jako tani streamer możesz kupić wiim mini, a jeśli potrzebujesz z lepszym dac(możliwe, że będzie lepszy od twojego ampa )to wiim Pro lub pro plus. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Cześć Na spokojnie szedłbym w streamer po wifi. To pewna i stabilna opcja Kilka opcji poza WiiMami prezentujemy w tym filmie: Odpisz, cytując
gadek80 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Tylko to duża kasa. Do mojego sprzętu stary Amplituner Denon i kolumny Jamo s-708 to praktycznie podwojenie wartości. Myślałem o czymś tanim, jak Wiin Mini czy Audio Pro Link 1, ale obawiam się, że jakość dźwięku może być identyczna jak obecnie Tidal z TV LG podpięty do amplitunera kablem optycznym. Dlatego też myślałem o odbiorniku BT, bo w telefonie mam kodek LDAC i na słuchawkach Audio Technica m50xbt2 gra mi naprawdę ładnie, dlatego myślałem, że przesyłając przez BT na amplituner będzie również podobnie. A wszystko się wzięło z tego, że porównałem dźwięk (ten sam utwór) z Tidala przez TV i płyty winylowej i dźwięk z Tidala był znacznie bardziej płaski, a gramofonu też nie mam górnolotnego. Stary Panasonic SL-N5 z wkładką AT85EP. Edytowano 2 godziny temu przez gadek80 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, gadek80 napisał: Tylko to duża kasa. Do mojego sprzętu stary Amplituner Denon i kolumny Jamo s-708 to praktycznie podwojenie wartości. Myślałem o czymś tanim, jak Wiin Mini czy Audio Pro Link 1, ale obawiam się, że jakość dźwięku może być identyczna jak obecnie Tidal z TV LG podpięty do amplitunera kablem optycznym. Dlatego też myślałem o odbiorniku BT, bo w telefonie mam kodek LDAC i na słuchawkach Audio Technica m50xbt2 gra mi naprawdę ładnie, dlatego myślałem, że przesyłając przez BT na amplituner będzie również podobnie. Ale to na słuchawkach, na sprzęcie nie będzie już tak dobrze. Najlepszy by był wiim pro plus, on ma całkiem niezłego daca. Tv to bardzo słabe zródło. Weź tego wiima przez internet i potestuj, jak ci nie podejdzie to przed 14 dniem odeślesz. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Tv to bardzo słabe zródło. Pytanie jak sam DAC w Amplitunerze. Tu też może się okazać, że WiiM mini niespecjalnie lepiej zagra niż to co do tej pory słychać. Też obstawiam WiiM Pro Plus. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts