PiotrekK80 Napisano Środa o 09:42 Napisano Środa o 09:42 Dzień dobry, potrzebowałbym pomocy przy wyborze zestawu kona domowego 5.1. Satelity montowane na ścianie. Póki co biorę pod uwagę trzy opcje: 1. Focal Sib Evo 5.1 2. Paradigm Cinema 100CT 5.1 3. Cabasse EOLE 4 System 5.1 Jaki amplituner do powyższych zestawów? Czy warto dopłacić do zestawu Focal Sib Evo 5.1.2 Dolby Atmos? Czy subwoofery w wymienionych zestawach mogą zostać czy do wymiany? Budżet 7-8tyś. Dziękuję za wszelką pomoc. Może polecacie jakieś inne zestawy niż wymienione? SalonPK.pdf Odpisz, cytując
PiotrekK80 Napisano Środa o 17:18 Autor Napisano Środa o 17:18 Trochę nieszczęśliwie wstawiłem wcześniej plik pdf teraz jpg Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 17:36 Napisano Środa o 17:36 Cześć, nie masz już opcji przeniesienie tych przewodów na poziom odsłuchu? Optymalnie jest wtedy, gdy przetworniki wysokotonowe znajdą się na wysokości uszu. Odpisz, cytując
PiotrekK80 Napisano Środa o 17:47 Autor Napisano Środa o 17:47 9 minut temu, Q21 napisał: Cześć, nie masz już opcji przeniesienie tych przewodów na poziom odsłuchu? Optymalnie jest wtedy, gdy przetworniki wysokotonowe znajdą się na wysokości uszu. No niestety muszę rzeźbić w tym co mam, kable puszczone w peszkach w ścianie, nie bardzo jest co teraz z tym zrobić:/ Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Środa o 18:16 Napisano Środa o 18:16 Zawsze można coś ozdobnego dać kabel zasłonić i zjechać niżej Odpisz, cytując
PiotrekK80 Napisano wczoraj o 07:39 Autor Napisano wczoraj o 07:39 13 godzin temu, Saimons69 napisał: Zawsze można coś ozdobnego dać kabel zasłonić i zjechać niżej Dzięki za dobre rady:), ale obawiam się że nie przejdzie, małżonka kazała mi te kable ze ściany wyrwać albo coś tam powiesić, wolę powiesić:). Głośniki Cabasse są w kształcie kuli na magnetycznych podstawkach i można na nich ustawić dowolny kąt, rozumiem że jest to dyskretna sugestia ku temu systemowi.. w takim razie jaki amplituner do tego i czy trzeba wymieniać suba? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Według starszych standardów Dolby w 5.1 zalecało aby surround były ~90 cm powyżej głowy, zmieniło się jak pojawił się Atmos i trzeba było odseparować warstwy górną i dolną. Jednak gdybyś chciał kiedyś iść w system Atmos/DTS-X (5.1.2 lub więcej) będzie trzeba je umieścić na wysokości uszu/głowy. Odpisz, cytując
PiotrekK80 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 17 godzin temu, tomek72 napisał: Według starszych standardów Dolby w 5.1 zalecało aby surround były ~90 cm powyżej głowy, zmieniło się jak pojawił się Atmos i trzeba było odseparować warstwy górną i dolną. Jednak gdybyś chciał kiedyś iść w system Atmos/DTS-X (5.1.2 lub więcej) będzie trzeba je umieścić na wysokości uszu/głowy. Ok, rozumiem, u mnie w takim razie atmos odpada, brak warunków. Jaki zestaw zatem sprawdził by się u mnie? Chciałbym już coś kupić.. Odpisz, cytując
Recommended Posts