Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
8 minut temu, Seki87 napisał:

Napszyklad Onkyo tx-rz 1100 albo Denon x4400h są w granicach 4tyś używane. 

Bardzo słaby pomysł. Pomijam fakt, że X4400 to daleko do flagowca...

8 minut temu, Seki87 napisał:

Tak wogule chcę kupić głośniki klipsch z seri RP I czy denon x3800h będzie w stanie je obsłużyć? 

Tak.

Edytowano przez PanKlor
Napisano
15 minut temu, Seki87 napisał:

Jestem przekonany co do tego denona

do którego? X3800 czy 4400? 

16 minut temu, Seki87 napisał:

a takie jeszcze pytanie czy miał ktoś okazję odsłuchać tego Ampli z kolumnami klipsch?

ja miałem Klipsch RF-82 grały z Marantz-em SR5013 (odpowiednik Denona bodaj x2400/x2600, ale Marantz ma powiedzmy łagodniejszy styl grania) i Onkyo RZ50, Onkyo o wiele żywsze i dynamiczniejsze granie w kinie. U mnie z jednym i drugim grały dobrze w kinie, jednak ze względu na duży udział muzyki stereo z czasem ich charakterystyczna góra zaczęła mnie powiedzmy drażnić, stąd zmiana na FA.

Ale co da Ci odpowiedź jak grają dla kogoś z Denon-em to nie wiem. Moim zdaniem czyjakolwiek opinia jak kolumny X grają z amplitunerem/wzmacniaczem A lub B niczego konkretnego dla Ciebie nie wskaże. Przecież nie wiesz dla kogo znaczy za ostre, za miękkie, mało szczegółowe, za jasne czy za ciemne - każdy z nas odbiera to trochę inaczej - dlatego będę powtarzał do znudzenia - umówić się na odsłuch i porównać 2-3 amplitunery i 2-3 modele głośników i wybrać które połączenie wypadnie dla Ciebie najlepiej.

Napisano

Ja użytkuje świeży zestaw Pioneer lx305 z nowym zestawem Klipsch i jestem bardzo zadowolony. Denona nie słyszałem więc  tu nie pomogę. Oba zdaje się dysponują ta sama mocą więc dac daje radę na moje z zapasem. Jeszcze się nie odważyłem rozkręcić na maksa ale dla naszego zdrowia ustawiłem ogranicznik bo moja żona na imprezach lubi kręcić ile fabryka dała :D