PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, Seki87 napisał: Napszyklad Onkyo tx-rz 1100 albo Denon x4400h są w granicach 4tyś używane. Bardzo słaby pomysł. Pomijam fakt, że X4400 to daleko do flagowca... 8 minut temu, Seki87 napisał: Tak wogule chcę kupić głośniki klipsch z seri RP I czy denon x3800h będzie w stanie je obsłużyć? Tak. Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Jestem przekonany co do tego denona a takie jeszcze pytanie czy miał ktoś okazję odsłuchać tego Ampli z kolumnami klipsch? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, Seki87 napisał: Jestem przekonany co do tego denona do którego? X3800 czy 4400? 16 minut temu, Seki87 napisał: a takie jeszcze pytanie czy miał ktoś okazję odsłuchać tego Ampli z kolumnami klipsch? ja miałem Klipsch RF-82 grały z Marantz-em SR5013 (odpowiednik Denona bodaj x2400/x2600, ale Marantz ma powiedzmy łagodniejszy styl grania) i Onkyo RZ50, Onkyo o wiele żywsze i dynamiczniejsze granie w kinie. U mnie z jednym i drugim grały dobrze w kinie, jednak ze względu na duży udział muzyki stereo z czasem ich charakterystyczna góra zaczęła mnie powiedzmy drażnić, stąd zmiana na FA. Ale co da Ci odpowiedź jak grają dla kogoś z Denon-em to nie wiem. Moim zdaniem czyjakolwiek opinia jak kolumny X grają z amplitunerem/wzmacniaczem A lub B niczego konkretnego dla Ciebie nie wskaże. Przecież nie wiesz dla kogo znaczy za ostre, za miękkie, mało szczegółowe, za jasne czy za ciemne - każdy z nas odbiera to trochę inaczej - dlatego będę powtarzał do znudzenia - umówić się na odsłuch i porównać 2-3 amplitunery i 2-3 modele głośników i wybrać które połączenie wypadnie dla Ciebie najlepiej. Odpisz, cytując
stafi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja użytkuje świeży zestaw Pioneer lx305 z nowym zestawem Klipsch i jestem bardzo zadowolony. Denona nie słyszałem więc tu nie pomogę. Oba zdaje się dysponują ta sama mocą więc dac daje radę na moje z zapasem. Jeszcze się nie odważyłem rozkręcić na maksa ale dla naszego zdrowia ustawiłem ogranicznik bo moja żona na imprezach lubi kręcić ile fabryka dała Odpisz, cytując
Recommended Posts