niebanderas Napisano Środa o 23:53 Napisano Środa o 23:53 (edytowany) Dzień dobry wszystkim, Planuję wymienić sprzęt grający, którym jest leciwa Yamaha Piano Craft MCR840 z oryginalnymi głośnikami. Z różnych powodów nie zmienię sprzętu jednorazowo, plan jest rozpisany na kroki: 1. Dodanie streamera, myślę o Wiim Ultra 2. wymiana głośników 3. wymiana reszty Chciałbym, żeby po każdym kroku sprzęt był funkcjonalny. Słucham głównie indie, metalu, rocka., Ciężko mi określić budżet w jaki celuję, może dobrym punktem wyjścia byłaby odpowiedź na pytanie jaki zestaw sprawdziłby się w mieszkaniu. Zapewne jest próg, którego przekroczenie niewiele zmieni w odbiorze mimo przyrostu poniesionych kosztów. Plan pokoju w którym słucham muzyki załączam, jest połączony z innymi pomieszczeniami, jeśli to ma znaczenie. Będę wdzięczny za sugestie. n. mieszkanie.pdf Edytowano Środa o 23:57 przez niebanderas Odpisz, cytując
Q21 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Cześć Kwestia budżetu jest jednak nie do ominięcia, inaczej będziesz dostawał propozycje od kilkuset złotych do pewnie nastu tysięcy Warto też od razu określić go na całość, a także tak prowadzić odsłuchy Jakiej zmiany oczekujesz po nowym zestawie? Odpisz, cytując
Mariusz Barański Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Dobry plan Teraz spróbuj zadać pytanie... Odpisz, cytując
niebanderas Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 28 minut temu, Q21 napisał: Cześć Kwestia budżetu jest jednak nie do ominięcia, inaczej będziesz dostawał propozycje od kilkuset złotych do pewnie nastu tysięcy Warto też od razu określić go na całość, a także tak prowadzić odsłuchy Jakiej zmiany oczekujesz po nowym zestawie? Dzięki, Myślę, że wstępnie budżet na głośniki i wzmacniacz z cd to do 4000zł. W efekcie chciałbym uzyskać bardziej plastyczne brzmienie, jednocześnie wyraźne przy niższej głośności, jesli takie określenie to dobra wskazówka... Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Heh, i ja od tego zestawu rozpoczynałem przygodę z Yamahą. Jeśli chcesz zmieścić się w 4 tysiącach, to poszedł bym inaczej niż Ty kombinujesz. RN 600/602 + Dali Zensor 7+ CD z obecnego zestawu (wprawdzie sterowanie CDkiem tylko ręcznie z frontu sprzętu, ale przecież do przeżycia). Miałem taki zestaw z 602ką i spisywało to się przyzwoicie. 2 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 5 godzin temu, niebanderas napisał: Myślę, że wstępnie budżet na głośniki i wzmacniacz z cd to do 4000zł. W efekcie chciałbym uzyskać bardziej plastyczne brzmienie, jednocześnie wyraźne przy niższej głośności, jesli takie określenie to dobra wskazówka... W takim razie czeka Cię raczej szukanie po sprzętach używanych Poszukałbym starszych KEFów i jakiegoś zestawu wzmak + CD od np. Yamahy tak na start Odpisz, cytując
Marlin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Dnia 13.11.2025 o 00:53, niebanderas napisał: Planuję wymienić sprzęt grający, którym jest leciwa Yamaha Piano Craft MCR840 z oryginalnymi głośnikami. Z różnych powodów nie zmienię sprzętu jednorazowo, plan jest rozpisany na kroki: 1. Dodanie streamera, myślę o Wiim Ultra 2. wymiana głośników 3. wymiana reszty W tej Yamaszce siedzi całkiem przyzwoity wzmak, mam [stoi nieużywana] wersję z CD. Te kolumienki też były całkiem całkiem, ale nie wyciągały całego potencjału tego zestawu. Spokojnie możesz iść w podłogówki, u mnie to grało z Monitor Audio Bronze 6 i to całkiem nieźle. Zdecydowanie wymieniał kolumny. Na zmianę wzmacniacza jeszcze przyjdzie czas. Edytowano 6 godzin temu przez Marlin Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, Marlin napisał: W tej Yamaszce siedzi całkiem przyzwoity wzmak, To wzmacniacz pracujący w klasie D, do tego niezbyt mocny. Jeśli ma kupować wimi, to ja proponowałbym wymianę na mocniejszy, sprawdzony, pracujący w AB amplituner za niespełna 1500 zł. Do wyboru do koloru. https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-stereo-yamaha-rn-602-CID99-ID18chkF.html Do tego Zensory 7 za 2100 https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-zensor-7-CID99-ID16uBEg.html i za 500 zł CD-s300 https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-cd-s300-odtwarzacz-cd-usb-mp3-CID99-ID18eKhe.html I za 4100 zł ma fajny zestaw . Odpisz, cytując
Recommended Posts