Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 25.11.2025 o 10:26, Darson89 napisał:

Bardzo ciekawe propozycje ale aż tak założonego budżetu nie rozciągnę 😉. Do wyżej wymienionej czwórki doszedł do sprawdzenia Cambridge audio CXN100

ale to nie jest wzmacniacz.

Dnia 25.11.2025 o 18:42, Darson89 napisał:

A co powiecie o Cambridge Audio CXA81? Aktualnie zmieści się w moim budżecie. Czy będzie lepszy od AXR100 czy Audiolaba A6000 mk2? Warto go też odsłuchać?

Tak on gra lepiej od AXR mimo że jest słabszy. I Ciekawiej od Audiolaba. Żywiej. Natomiast Audiolab prezentuje nieco inna barwe dzwieku wiec inny odbiorca się nim interesuje. 

Napisano

Wybór padł na Musical Fidelity B1xi :). Zabrałem na odsłuch do domu B1xi oraz Cambridge Audio Cxa81 mk2 + kolumny podstawkowe Dali Oberon 3 aby porównać je z moimi Triangle Titus Ez. Jeśli chodzi o kolumny to moim zdaniem byłą ogromna różnica na korzyść Triangle. Wokale czystsze, bardziej przejrzyste, więcej szczegółów. Ogólne wrażenie znacznie lepsze. Jeśli chodzi o wzmaki to na Titusach grały na tyle podobnie, że zdecydowałem się na tańszą opcję. Brakuje tylko dołu więc zakupiłem Subwoofer Svs sb-1000. Teraz pytanie jak go podłączyć do Musical Fidelity? Nie mam wyjścia sub out na wzmacniaczu.

Napisano

A nie lepiej kupić trójdrożne podłogówki

2 godziny temu, Darson89 napisał:

Wybór padł na Musical Fidelity B1xi :). Zabrałem na odsłuch do domu B1xi oraz Cambridge Audio Cxa81 mk2 + kolumny podstawkowe Dali Oberon 3 aby porównać je z moimi Triangle Titus Ez. Jeśli chodzi o kolumny to moim zdaniem byłą ogromna różnica na korzyść Triangle. Wokale czystsze, bardziej przejrzyste, więcej szczegółów. Ogólne wrażenie znacznie lepsze. Jeśli chodzi o wzmaki to na Titusach grały na tyle podobnie, że zdecydowałem się na tańszą opcję. Brakuje tylko dołu więc zakupiłem Subwoofer Svs sb-1000. Teraz pytanie jak go podłączyć do Musical Fidelity? Nie mam wyjścia sub out na wzmacniaczu.

A nie lepiej kupić trójdrożne podłogówki?

Klecenie brzmienia monitorów z subem to przepis na frustrację.

Tyle, że najwięcej zależy od akustyki.

Jeśli jest sprzyjająca dla basu, to oba rozwiązania się sprawdzą.

Jeśli nie jest, to brak sub-outa będzie najmniejszym z problemów...

Napisano
32 minuty temu, michaudio napisał:

A nie lepiej kupić trójdrożne podłogówki

A nie lepiej kupić trójdrożne podłogówki?

Klecenie brzmienia monitorów z subem to przepis na frustrację.

Tyle, że najwięcej zależy od akustyki.

Jeśli jest sprzyjająca dla basu, to oba rozwiązania się sprawdzą.

Jeśli nie jest, to brak sub-outa będzie najmniejszym z problemów...

Jeśli nie podłączę tego subwoofera to się nie przekonam. Jeśli byłbyś łaskaw podpowiedzieć? Podłączyłem kablem RCA z gniazda PRE OUT w wzmacniaczy do gniazda LFE w subwooferze. Volume na połowę skali i nie słyszę żadnej reakcji