tomek4446 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 6 godzin temu, lpomis napisał: Jak to możliwe, że zmiana wzmacniacza dała aż taką różnicę? Przecież to wygląda jakby zmienić pokój, a nie wzmacniacz. Wojtek , mikrofon w obydwu pomiarach był w tym samym miejscu , głośność , faza crossover suba też , oba pomiary przez RME i tam też nic nie ruszane. W REW nic nie grzebałem , te same ustawienia. Jedynie głośność lamp musiałem dopasować do poprzedniego pomiaru Luxmanem. Nic więcej. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 godzin temu, lpomis napisał: O co tu chodzi? W SPL też sporo różnic. To jakiś błąd pomiarowy. Tomek włączył sweep 1M czyli długi i może jakieś anomalie się pojawiły. W analizie filtered IR różnica w D50 to tylko 1,8 % @tomek4446 do zwykłych analiz nie włączaj długich sweepów, szczególnie o 21 godzinie. Daj żyć ludziom 🤣 Warto robić kilka pomiarów i uśredniać. Trzeba tylko pamiętać żeby przed uśrednieniem "Vector average" zrobić "Cross corr align" i "Remove IR delays". Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu 10 godzin temu, lpomis napisał: Przecież to wygląda jakby zmienić pokój, a nie wzmacniac Tomek chyba nie wyrównał głośności. Jak wyrówna się poziom dB SPL dla 1kHz to mamy to co mamy. To faktycznie dwa różne wzmacniacze. Ten lampowy jest super V Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu 13 godzin temu, lpomis napisał: Jestem zadowolony jak to wyszło. Pomiar w załączniku. Jestem pod wrażeniem. Zainspirowałeś mnie i skorzystałem z DSP tworząc filtry wg tego poradnika. Korekcja do 225Hz. Z subem jest na ucho OK. pomiary też "w miarę" poprawne. Dla porównania wrzuciłem na tle Twoich korekcji z subem. Pozdrawiam. M APO EQ.mdat Odpisz, cytując
Recommended Posts