Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, stoję przed opcją wymiany amplitunera na 

Arcam AVR11 vs Denon avc-x4800h +full pakiet dirac.

mój aktualny zestaw głośników to

8x focal dome flax(satelitki)

1x Focal Aria Evo X Center

1x sb-3000

co tu wybrać? Bo mogę kupić w podobnej cenie za 7900 jeden i drugi.

Napisano
1 godzinę temu, PanKlor napisał:

Arcam nie obsluzy Ci Twojego systemu bez dodatkowych końcówek mocy.

Zdefiniuj co znaczy full pakiet Dirac. Moim zdaniem korzyści z ART w Twoim przypadku beda ograniczone. 

Hmm faktycznie, zacząłem czytać to chyba dodatkowy wzmacniacz dodatkowo bym potrzebował w celu obsłużenia wszystkich głośników naraz.

Do denona chciałem dokupić pełny pakiet w celu precyzyjnej kalibracji, ale może w takim razie by tylko ten pakiet - Room Correction&Bass Control by  wystarczył? 

Napisano
27 minut temu, Craanky napisał:

Do denona chciałem dokupić pełny pakiet w celu precyzyjnej kalibracji, ale może w takim razie by tylko ten pakiet - Room Correction&Bass Control by  wystarczył? 

To nie jest tak, że ART nic nie wniesie. Chodzi o to, że on "czyści" pogłos w zakresie 50-150 Hz (dla subów od 20 Hz). Wykorzystuje do tego wszystkie głośniki w systemie. Więc im więcej głośników które działają od 50 Hz w górę tym lepiej/skuteczniej. Twoje Flaxy schodzą do 80 Hz. Masz też tylko jeden subwoofer. Jeżeli planujesz zmienić np. lewy i prawy kanał na coś większego albo dokupić kolejne subwoofery to wtedy efekt będzie jeszcze lepszy.  

Napisano

Zgadzam się z przedmówca. 

Masz małe satelitki które nie sa wymagające względem amplitunera jak i kalibracji (rozszerzonej)

O ile Arcam pod kątem ustawienia 7 kanałów zagra lepiej o tyle także nie wiem na ile to będzie odczuwalne u Ciebie. 

W Denonie masz prosto. Wiec patrząc przez pryzmat Twouch aktualnych głośników, mimo że byłbym za Arcamem Tobie polecę Denona. 

Napisano

Dziękuję bardzo za odpowiedzi i rozumiem.
Powiedźcie bo aktualnie mam denon avc-x3800h, który działa, ale w losowych momentach przestaje i przy reklamacji przesiądę się na avc-x4800h. Mój zestaw wygląda następująco(salon 21,5m2):

8x focal dome flax(satelitki)

1x Focal Aria Evo X Center

1x svs sb-3000

czy warto, żebym wymienił 2 satelitki z frontu,

które są na szafce tv z  na 2xFocal Aria Evo X N°1 głośniki podstawkowe? Dajcie znać z góry bardzo dziękuję, bo już teraz dużo mi pomogliście.

IMG_4640.jpeg