Craanky Napisano Czwartek o 17:51 Napisano Czwartek o 17:51 Witam, stoję przed opcją wymiany amplitunera na Arcam AVR11 vs Denon avc-x4800h +full pakiet dirac. mój aktualny zestaw głośników to : 8x focal dome flax(satelitki) 1x Focal Aria Evo X Center 1x sb-3000 co tu wybrać? Bo mogę kupić w podobnej cenie za 7900 jeden i drugi. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 18:48 Napisano Czwartek o 18:48 Arcam nie obsluzy Ci Twojego systemu bez dodatkowych końcówek mocy. Zdefiniuj co znaczy full pakiet Dirac. Moim zdaniem korzyści z ART w Twoim przypadku beda ograniczone. 1 Odpisz, cytując
Craanky Napisano Czwartek o 20:42 Autor Napisano Czwartek o 20:42 1 godzinę temu, PanKlor napisał: Arcam nie obsluzy Ci Twojego systemu bez dodatkowych końcówek mocy. Zdefiniuj co znaczy full pakiet Dirac. Moim zdaniem korzyści z ART w Twoim przypadku beda ograniczone. Hmm faktycznie, zacząłem czytać to chyba dodatkowy wzmacniacz dodatkowo bym potrzebował w celu obsłużenia wszystkich głośników naraz. Do denona chciałem dokupić pełny pakiet w celu precyzyjnej kalibracji, ale może w takim razie by tylko ten pakiet - Room Correction&Bass Control by wystarczył? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 21:12 Napisano Czwartek o 21:12 27 minut temu, Craanky napisał: Do denona chciałem dokupić pełny pakiet w celu precyzyjnej kalibracji, ale może w takim razie by tylko ten pakiet - Room Correction&Bass Control by wystarczył? To nie jest tak, że ART nic nie wniesie. Chodzi o to, że on "czyści" pogłos w zakresie 50-150 Hz (dla subów od 20 Hz). Wykorzystuje do tego wszystkie głośniki w systemie. Więc im więcej głośników które działają od 50 Hz w górę tym lepiej/skuteczniej. Twoje Flaxy schodzą do 80 Hz. Masz też tylko jeden subwoofer. Jeżeli planujesz zmienić np. lewy i prawy kanał na coś większego albo dokupić kolejne subwoofery to wtedy efekt będzie jeszcze lepszy. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:39 Napisano Piątek o 06:39 Zgadzam się z przedmówca. Masz małe satelitki które nie sa wymagające względem amplitunera jak i kalibracji (rozszerzonej) O ile Arcam pod kątem ustawienia 7 kanałów zagra lepiej o tyle także nie wiem na ile to będzie odczuwalne u Ciebie. W Denonie masz prosto. Wiec patrząc przez pryzmat Twouch aktualnych głośników, mimo że byłbym za Arcamem Tobie polecę Denona. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 10:06 Napisano Piątek o 10:06 Cześć Też myślę, że do Dome Flaxów Arcam może być lekkim overkillem. Chyba że planujesz zmianę kolumn na coś innego Odpisz, cytując
Craanky Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Dziękuję bardzo za odpowiedzi i rozumiem. Powiedźcie bo aktualnie mam denon avc-x3800h, który działa, ale w losowych momentach przestaje i przy reklamacji przesiądę się na avc-x4800h. Mój zestaw wygląda następująco(salon 21,5m2): 8x focal dome flax(satelitki) 1x Focal Aria Evo X Center 1x svs sb-3000 czy warto, żebym wymienił 2 satelitki z frontu, które są na szafce tv z na 2xFocal Aria Evo X N°1 głośniki podstawkowe? Dajcie znać z góry bardzo dziękuję, bo już teraz dużo mi pomogliście. Odpisz, cytując
burz Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Te górne to jaki to system, bo to nie Atmos, a Auro niepełny bez VoG? Odpisz, cytując
Craanky Napisano 5 minut temu Autor Napisano 5 minut temu 1 godzinę temu, burz napisał: Te górne to jaki to system, bo to nie Atmos, a Auro niepełny bez VoG? Hmm od kalibracji miałem faceta z salonu HIFI. Coś mam źle skalibrowane? W załączniku wysyłam aktualne ułożenie głośnikow. Dodatkowo prosze o radę, czy warto wymienić dwa, które służą mi "fronty"? Satelitki focal dome flax na 2xFocal Aria Evo X N°1, postawione dokładnie w ich miejsce. A może na coś innego powwinienem coś wymienić? Jeśli tak to prosze o radę. aktualny.paint Odpisz, cytując
Recommended Posts