Palmos Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 16 minut temu, S Komp napisał: tylko 17 letnie całkiem przyzwoite jakościowo amplitunery (dwa) Yamaha RX 797 😂😂😂 Ale teraz dałeś 🤣 i to do stereo. Wpis roku gratulacje! Ale spoko możesz jeszcze błysnąć. Dasz radę, sylwester jutro. 1 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 5 minut temu, Wing0 napisał: Na chwilę obecną jesteś niestety niewiarygodny, masz sprzęt słabej jakości, nie miałeś do czynienia z dobrej klasy sprzętem z lat 70-80. Pokory trochę to może sie czegoś nauczysz. Najparwdopodobniej nie znasz Yamahy RX-797, bije na głowę sprzęty z owych "cudownych" lat 70/80, których z pewnością nie znasz, a jej cena na rynku wtórnym nie ma tu absolutnie znaczenia. Przed chwilą, Palmos napisał: Ale teraz dałeś 🤣 i to do stereo. Ale się teraz ośmieszyłeś, amplituner STREO Yamaha RX 797 jest zdecydowanie lepszy od amplitunerów STEREO Yamaha RN-803N i RN-800A czy wzmacniacza Yamaha AS-701, tak naprawdę niewiele, jeżeli w ogóle, ustępuje wzmacniaczom Yamaha serii AS-1000 🤣 Nie masz pojęcia o czym piszesz. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 (edytowany) 9 minut temu, S Komp napisał: 😂 Edytowano 30 grudnia 2025 przez Palmos Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 (edytowany) 10 minut temu, S Komp napisał: Najparwdopodobniej nie znasz Yamahy RX-797, bije na głowę sprzęty z owych "cudownych" lat 70/80, których z pewnością nie znasz, a jej cena na rynku wtórnym nie ma tu absolutnie znaczenia. Popierdóła nie wzmacniacz, w środku nawet nie przypomina solidnych wzmacniaczy nawet Yamahy z poprzedniej epoki czy nowych wyższej klasy. To słabej klasy wzmacniacz z czasów gdzie amplitunery audio były warte tylko co garść piachu. Gościu dorośnij, posłuchaj trochę sprzętu, wróć i pogadamy. A cena jasno pokazuje, że to szrot skoro za takie cudo wystarczy dać tyle co za średniej klasy mikser.... Admini sie tu z tobą głaskają, rozumie ich bo chcą dać szansę, ale gościu z czym do ludzi.... Edytowano 30 grudnia 2025 przez Wing0 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 28 minut temu, S Komp napisał: Najpierw dowiedz się jak działa wkładka gramofonowa! Stare, używane 40-50 lat w 100% zużyte, nowe w pełni sprawne. Najpierw musisz zrozumieć że "używane" nie równa się "zużyte" Wtedy tobie też się conieco wyjaśni. 32 minuty temu, S Komp napisał: Najpierw dowiedz się jak działa wkładka gramofonowa! Powiedział gość który twierdzi, że ustawienia vta nie jest istotne 👍 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 Gość ciśnie z wysokiej klasy sprzętu audio z lat świetności i wyjeżdża z 20 letnim amplitunerem stereo zbudowanych z części które w marzeniach nie staly nawet obok Top urządzeń przełomu lat 70/80... no jpd Sory że tak brutalnie ale raz na jakiś czas taki Janusz wyskoczy i wylewa swoje kompleksy na forum. Każdy z nas zaczynał od tanich sprzętów (to żadna ujma) pomalutku szedł do przodu, deko czasu, deko pokory dzięki której dowiesz się co warto kupować. Cytujac klasyka: w twoim przypadku milczenie jest szansą. I to dosłownie... 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 2 minuty temu, Wing0 napisał: Gość ciśnie z wysokiej klasy sprzętu audio z lat świetności i wyjeżdża z 20 letnim amplitunerem stereo zbudowanych z części które w marzeniach nie staly nawet obok Top urządzeń przełomu lat 70/80... no jpd Sory że tak brutalnie ale raz na jakiś czas taki Janusz wyskoczy i wylewa swoje kompleksy na forum. Każdy z nas zaczynał od tanich sprzętów (to żadna ujma) pomalutku szedł do przodu, deko czasu, deko pokory dzięki której dowiesz się co warto kupować. Cytujac klasyka: w twoim przypadku milczenie jest szansą. I to dosłownie... No z Yamaha kolega sie tutaj nie popisał. Mega szmelc Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 2 minuty temu, Wing0 napisał: Gość ciśnie z wysokiej klasy sprzętu audio z lat świetności i wyjeżdża z 20 letnim amplitunerem stereo zbudowanych z części które w marzeniach nie staly nawet obok Top urządzeń przełomu lat 70/80... no jpd Sory że tak brutalnie ale raz na jakiś czas taki Janusz wyskoczy i wylewa swoje kompleksy na forum. Każdy z nas zaczynał od tanich sprzętów (to żadna ujma) pomalutku szedł do przodu, deko czasu, deko pokory dzięki której dowiesz się co warto kupować. Cytujac klasyka: w twoim przypadku milczenie jest szansą. I to dosłownie... Nie masz pojęcia na temat sprzętu audio, nie wystarczy pooglądać YouTube czy poczytać wypowiedzi kompletnych laików na forum. 14 minut temu, Palmos napisał: Najpierw musisz zrozumieć że "używane" nie równa się "zużyte" Używane 50 lat to z całą pewnością zużyte. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 Przed chwilą, S Komp napisał: poczytać wypowiedzi kompletnych laików na forum Właśnie teraz czytam. 3 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 15 minut temu, Palmos napisał: Powiedział gość który twierdzi, że ustawienia vta nie jest istotne 👍 Jak nie zmieniasz wysokości wkładki jest to całkowicie zbędne, a wkładki można dobrać pod względem wysokości bez problemu. Przed chwilą, Wing0 napisał: Właśnie teraz czytam. Chyba swoje wypowiedzi!🤣 3 minuty temu, Mprezi napisał: No z Yamaha kolega sie tutaj nie popisał. Mega szmelc Tobie może być i mega szmelc, co w niczym nie zmienia że jest to bardzo przyzwoity amplituner. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 2 minuty temu, S Komp napisał: przyzwoity amplituner W cenie miksera Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 Ktoś pisał o argumentach, pomiarach itd. Proszę sobie porównać parametry techniczne, pomiary Yamahy RX-797 w stosunku do posiadanych przez siebie wzmacniaczy (przy tych samych wskaźnikach pomiarowych), mocno się zdziwicie. 2 minuty temu, Wing0 napisał: W cenie miksera Wypowiedź godna "miszcza " intelektu! Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 (edytowany) Chłopaki dajcie już spokój, bo mi pop-cornu braknie. Nie ma co kruszyć kopii. Niech tam każdy sobie słucha na czym chce. Założyciel wątku @meamurprd się naczytał przeróżnych mądrości, przemieli przez swój rozum i coś wybierze, bo chyba o to w tym wątku chodzi /-ło Nowe, używane, zużyte jego wola. Ja kupiłem według zasłyszanej tu terminologii zużyty sprzęt, ale co tam, cieszy, gra i sądzę, że się nim pobawię jeszcze czas jakiś. Amen! Edytowano 30 grudnia 2025 przez Mar_Wal 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 36 minut temu, S Komp napisał: Jak nie zmieniasz wysokości wkładki jest to całkowicie zbędne, a wkładki można dobrać pod względem wysokości bez problemu. Definicja znakomitego gramofonu gdzie najważniejszym parametrem żeby dobrać wkładkę jest jej wysokość. 👍 Nie masz pojęcia o gramofonach, a te cztery ktore masz to się lepiej u ciebie sprawdzaja jako taborety. Odpal sobie muzę z telefonu bo i tak nie usłyszysz różnicy. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 Ja mam nadzieję, że jak przyjdzie do "sprzątania i urlopów" to moderacja sprawiedliwie poobdziela. Serio, skończcie już, bo mi piwo przestaje smakować. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 4 minuty temu, Chmarski napisał: moderacja sprawiedliwie poobdziela Tu już nie chodzi o "dobrą zabawe" tylko o to że jakiś nowy użytkownik będzie chciał wejść serio w świat audio, zajrzy na ten temat i naczytawszy się bzdur skompa później pomyśli - ale te forum.audio to lipa i chu**wo mi doradzili. Mam nadzieję że moderacja jest tego świadoma. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 30 minut temu, S Komp napisał: Proszę sobie porównać parametry techniczne, pomiary Yamahy RX-797 w stosunku do posiadanych przez siebie wzmacniaczy (przy tych samych wskaźnikach pomiarowych), mocno się zdziwicie. Miałem się nie wypowiadać , ale naprawdę przeginasz. To , że bronisz swojego to dobrze , ale ma to swoje granice. Przerobiłem w swojej karierze mnóstwo klocków tej firmy i uwierz mi , że to co masz to po prostu produkt budżetowy jeden z wielu jakie Yamaha zaczęła tłuc po roku 2000 , bo zaczęła się era komercji, Ten model omawialiśmy jak jeszcze pisałem na AS. I nie były to pochlebne opinie. Gra przyzwoicie i tyle. Tobie się podoba , a to najważniejsze. Ale uwierz mi , wybitny to on nie jest , wszystko zależy z czym porównujemy. Jak wszedł na rynek byłem na odsłuchu , bo to był jeszcze mój etap fascynacji Yamahą. Miałem wówczas w domu CX-1000 + MX-1000 i tak szczerze , naprawdę nie lubię takich stwierdzeń ale RX-797 wyleczyła mnie z nowych konstrukcji Yamahy. Ta RX nawet nie można było powiedzieć , ze stała koło dźwięku starej serii " 1000" , nie mówiąc już o budowie. Naprawdę , trochę pokory. Tak jak wspomniał @Wing0, wszyscy od czegoś zaczynaliśmy , na tym Forum nie jest istotne jaki sprzęt i za ile ma użytkownik , ale to co robisz jest nie do przyjęcia. Wychwalając swoją elektronikę, a deprecjonując innych użytkowników nie zajdziesz za daleko. Apeluję o rozwagę. Nikt tu nie jest Twoim wrogiem , masz tezę , przekonanie , wal , ale podeprzyj to argumentami własnymi , z własnych doświadczeń, a nie osób trzecich , YT czy artykułów w prasie. 1 godzinę temu, S Komp napisał: a wkładki można dobrać pod względem wysokości bez problemu. Błagam. 2 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 18 minut temu, Palmos napisał: Tu już nie chodzi o "dobrą zabawe" tylko o to że jakiś nowy użytkownik będzie chciał wejść serio w świat audio, zajrzy na ten temat i naczytawszy się bzdur skompa później pomyśli - ale te forum.audio to lipa i chu**wo mi doradzili. Mam nadzieję że moderacja jest tego świadoma. Na pewno czytając Twoje wypociny "daleko nie zajedzie". 18 minut temu, tomek4446 napisał: Miałem się nie wypowiadać , ale naprawdę przeginasz. To , że bronisz swojego to dobrze , ale ma to swoje granice. Przerobiłem w swojej karierze mnóstwo klocków tej firmy i uwierz mi , że to co masz to po prostu produkt budżetowy jeden z wielu jakie Yamaha zaczęła tłuc po roku 2000 , bo zaczęła się era komercji, Ten model omawialiśmy jak jeszcze pisałem na AS. I nie były to pochlebne opinie. Gra przyzwoicie i tyle. Tobie się podoba , a to najważniejsze. Ale uwierz mi , wybitny to on nie jest , wszystko zależy z czym porównujemy. Jak wszedł na rynek byłem na odsłuchu , bo to był jeszcze mój etap fascynacji Yamahą. Miałem wówczas w domu CX-1000 + MX-1000 i tak szczerze , naprawdę nie lubię takich stwierdzeń ale RX-797 wyleczyła mnie z nowych konstrukcji Yamahy. Ta RX nawet nie można było powiedzieć , ze stała koło dźwięku starej serii " 1000" , nie mówiąc już o budowie. Naprawdę , trochę pokory. Tak jak wspomniał @Wing0, wszyscy od czegoś zaczynaliśmy , na tym Forum nie jest istotne jaki sprzęt i za ile ma użytkownik , ale to co robisz jest nie do przyjęcia. Wychwalając swoją elektronikę, a deprecjonując innych użytkowników nie zajdziesz za daleko. Apeluję o rozwagę. Nikt tu nie jest Twoim wrogiem , masz tezę , przekonanie , wal , ale podeprzyj to argumentami własnymi , z własnych doświadczeń, a nie osób trzecich , YT czy artykułów w prasie. Jak zaczniesz używać przyzwoitych sprzętów, nie zdezelowanych staroci i naprawdę ich słuchać to wtedy napisz. Argumentów przytoczyłem wystarczająco, Ty absolutnie żadnych! 18 minut temu, tomek4446 napisał: 1 godzinę temu, S Komp napisał: a wkładki można dobrać pod względem wysokości bez problemu. Błagam. Wiesz po co ustawia się w gramofonie (zmienia) VTA??? Jak się dowiesz, to napisz. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 (edytowany) 18 minut temu, S Komp napisał: Jak zaczniesz używać przyzwoitych sprzętów, nie zdezelowanych staroci i naprawdę ich słuchać to wtedy napisz. Wyjaśnij mi zatem ten fenomen , dlaczego ten złom / Yamaha CX-1000 + MX-1000 / w zależności od stanu kosztuje 7-10 tys. zł , a twój amplituner 800 zł. Świat / ebay/ się myli ? A wiesz , że znowu nie trafiłeś , bo słucham nowych, a nawet posiadam. Ba mogę Ci wymienić : WBA Blazebird + ironbird RME Adi 2 Pro FS R BE Eversolo DMP A6 ME Albero PP200 ba mam nawet Yamahę RX-A3030 wystarczy , czy mało ? 18 minut temu, S Komp napisał: Argumentów przytoczyłem wystarczająco, Ty absolutnie żadnych! A teraz serio , ile masz lat ? Edytowano 30 grudnia 2025 przez tomek4446 Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Wyjaśnij mi zatem ten fenomen , dlaczego ten złom / Yamaha CX-1000 + MX-1000 / w zależności od stanu kosztuje 7-10 tys. zł , a twój amplituner 800 zł. Świat / ebay/ się myli ? Czy aby na pewno kosztuje, czy ktoś liczy na "jelenia"? 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Eversolo DMP A6 ME Sprzęt bardzo przeciętny, absolutnie nie wart swojej ceny, poziom Wiiima Ultra za trzykrotnie mniejsze pieniądze. 5 minut temu, tomek4446 napisał: Yamahę RX-A3030 Może w "kinie domowym" to i niezłe, ale w stereo "do pięt nie dorasta" RX-797, "wstyd" o takim sprzęcie wspominać na forum audio. 9 minut temu, tomek4446 napisał: WBA Blazebird + ironbird Typowo "garażowy" wyrób, absolutnie nie wart zainteresowania. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 7 minut temu, S Komp napisał: Typowo "garażowy" wyrób, absolutnie nie wart zainteresowania. Miałem coś napisać , ale wiesz co. Są ludzie do poziomu których się nie zniżam. Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 11 minut temu, tomek4446 napisał: RME Adi 2 Pro FS R BE Kolejny "garażowy" produkt. Komu i po co to potrzebne? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Miałem coś napisać , ale wiesz co. Są ludzie do poziomu których się nie zniżam Po ostatnich jego wpisach wiadomo jak ze to kolejne wcielenie Dzika jak Rega pisał Odpisz, cytując
S Komp Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 14 minut temu, tomek4446 napisał: Albero PP200 Jeszcze jeden garażowy, nic nie znaczący produkt. Katastrofa! Ty piszesz cos na temat Yamahy RX-797???🤣 Daruj, ale przy tym co przytoczyłeś, to moje sprzęty są naprawdę wyrafinowane i maja przyzwoita klasę. 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Miałem coś napisać , ale wiesz co. Są ludzie do poziomu których się nie zniżam. Musiałbyś się wspiąć na wyżyny, ale i tak Ci to nie wystarczy... 😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2025 Napisano 30 grudnia 2025 (edytowany) 3 minuty temu, Wing0 napisał: Po ostatnich jego wpisach wiadomo jak ze to kolejne wcielenie Dzika jak Rega pisał Michał , skąd oni się kurna biorą ? 1 godzinę temu, Wing0 napisał: W cenie miksera Mój ręczny młynek do kawy kosztował 1300 Edytowano 30 grudnia 2025 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts