Mprezi Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Panowie, jaki piec do Dali Rubicore 2/Dali Rubicon 2? Naim 5si przegrał, nie da się słuchać tego połączenia. Moc jest, już na 10% słychać bardzo głośno ale to nie jest rozdzielczy, napowietrzony dźwięk który relaksuje tylko bardziej ściana dźwięku którą łatwiej nazwać hałasem w pokoju. Jeszcze raz, to wg mnie nie jest kwestia braku mocy Naima. Pozostaje mi sprzedać nowe Dali rubikore 2 lub też zakupić odpowiedni wzmacniacz. Osobiście wolę zmianę wzmacniacza Edytowano 3 godziny temu przez Mprezi Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ale Cię przypiliło heh 2 nowe tematy i jeszcze to samo pytanie w innym wątku Tu moja odpowiedź. Nie wiem ile chcesz wydać, więc nie wiem jaki model Ci podpowiedzieć, ale u mnie Dali dobrze zgrywały i zgrywają się z Yamahami. Była 701,1200 a teraz 3200. Patrząc po tym Naimie, to cenowo może 1200-tka? teraz jest w promce za 9999 zł. Albo coś z używek 1100/1200 w cenie od trochę ponad 6 tysięcy. Tak teraz patrzę na tego Naima.. Piszesz, że nie masz powietrza w dźwięku, a on (Naim) w sobie ma go nadmiar audifilskie powietrze w dużych ilościach aż dziwne, że nie wypycha go kablami na głośniki... 2 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 30 minut temu, Mprezi napisał: Osobiście wolę zmianę wzmacniacza Doskonale rozumiem. A teraz proszę o przeczytanie😊 Jeśli kiedykolwiek zapragnąłbyś w brzmieniu większego wrażenia, klarowności, sypkości, mikrokontrastu, planów, a mniej hałasu, to wycisz pomieszczenie. A jeśli już się więcej nie da, z różnych powodów, to nie rezygnuj z brzmienia/muzyki. Są jeszcze słuchawki, nawet audiofilskie. Trzymanko. 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 31 minut temu, terracan1929 napisał: Ale Cię przypiliło heh 2 nowe tematy i jeszcze to samo pytanie w innym wątku Tu moja odpowiedź. Nie wiem ile chcesz wydać, więc nie wiem jaki model Ci podpowiedzieć, ale u mnie Dali dobrze zgrywały i zgrywają się z Yamahami. Była 701,1200 a teraz 3200. Patrząc po tym Naimie, to cenowo może 1200-tka? teraz jest w promce za 9999 zł. Albo coś z używek 1100/1200 w cenie od trochę ponad 6 tysięcy. Tak teraz patrzę na tego Naima.. Piszesz, że nie masz powietrza w dźwięku, a on (Naim) w sobie ma go nadmiar audifilskie powietrze w dużych ilościach aż dziwne, że nie wypycha go kablami na głośniki... Tak. Czytałem o rozwiązaniu z Yamaha. Jeszcze myślę o marantz i denon. Z pozostałych Arkam A25, Atoll in200 evo, Roksan Caspian 4g. Czekają mnie odsluchy 38 minut temu, terracan1929 napisał: Ale Cię przypiliło heh 2 nowe tematy i jeszcze to samo pytanie w innym wątku Tu moja odpowiedź. Nie wiem ile chcesz wydać, więc nie wiem jaki model Ci podpowiedzieć, ale u mnie Dali dobrze zgrywały i zgrywają się z Yamahami. Była 701,1200 a teraz 3200. Patrząc po tym Naimie, to cenowo może 1200-tka? teraz jest w promce za 9999 zł. Albo coś z używek 1100/1200 w cenie od trochę ponad 6 tysięcy. Tak teraz patrzę na tego Naima.. Piszesz, że nie masz powietrza w dźwięku, a on (Naim) w sobie ma go nadmiar audifilskie powietrze w dużych ilościach aż dziwne, że nie wypycha go kablami na głośniki... No tak wzięło mnie bo długo szukałem fajnych monitorów do salonu ale de facto nie grają bo z Naimem to nie jest granie nawet przez 1h. Słychać ścianę dźwięku, 70% wysuniętej średnicy, 10% wysokich i 20% bas zmieszany ze średnica. 14 minut temu, Mprezi napisał: Tak. Czytałem o rozwiązaniu z Yamaha. Jeszcze myślę o marantz i denon. Z pozostałych Arkam A25, Atoll in200 evo, Roksan Caspian 4g. Czekają mnie odsluchy No tak wzięło mnie bo długo szukałem fajnych monitorów do salonu ale de facto nie grają bo z Naimem to nie jest granie nawet przez 1h. Słychać ścianę dźwięku, 70% wysuniętej średnicy, 10% wysokich i 20% bas zmieszany ze średnica. Budżet na nowy piec to 10kpln Odpisz, cytując
darkk Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 2 godziny temu, Mprezi napisał: Tak. Czytałem o rozwiązaniu z Yamaha. Jeszcze myślę o marantz i denon. Z pozostałych Arkam A25, Atoll in200 evo, Roksan Caspian 4g. Czekają mnie odsluchy No tak wzięło mnie bo długo szukałem fajnych monitorów do salonu ale de facto nie grają bo z Naimem to nie jest granie nawet przez 1h. Słychać ścianę dźwięku, 70% wysuniętej średnicy, 10% wysokich i 20% bas zmieszany ze średnica. Budżet na nowy piec to 10kpln Weź coś do domu, wypożycz. Może Marantz model 40n lub Model 50 jak masz streamer. Odpisz, cytując
Recommended Posts