koolNeeno Napisano Niedziela o 19:25 Napisano Niedziela o 19:25 (edytowany) Cześć, co polecicie do 1500 zł w zamian za DENON DP-29F? Posiadam amplituner Marantz PM7000N i głośniki stereo Triangle Borea B03. Edytowano Niedziela o 19:28 przez koolNeeno Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano wczoraj o 06:05 Napisano wczoraj o 06:05 Cześć, Szukasz nowego czy używanego gramofonu? Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 12:41 Napisano wczoraj o 12:41 Cześć Co chciałbyś osiągnąć robiąc zmianę w systemie? Odpisz, cytując
koolNeeno Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu @Audio Autonomy nowego gramofonu @Q21 lepsza jakość dźwięku Czy różnica między DP-29F a czymś za 1.5k będzie warta dopłaty? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu Różnica na pewno będzie, ale czy warta dopłaty to już kwestia osobista. Nowe gramofony w okolicy 1500 PLN to dalej podstawowa półka i na tym etapie jakakolwiek dopłata robi sporą różnicę brzmieniową. Jeśli nie chcesz jednak wydawać więcej, to sprawdziłbym Regę Planar 1, Argon Audio TT-3, a także Pro-Jecta E1.2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 1 godzinę temu, koolNeeno napisał: Czy różnica między DP-29F a czymś za 1.5k będzie warta dopłaty? Tak, różnica będzie wyraźna. Nawet jak pójdziesz w jakiś gramofon typu Denon DP-300 z wkładką VM95E, to usłyszysz wyraźną poprawę (głównie dzięki lepszej wkładce). Ja bym polecił Ci np. AT-LP120X, AT-LP140X (wymieniłbym tylko igłę na zieloną VM'kę) lub Denona DP300 + nową wkładkę (np. wspomniana VM95E). Może Koledzy podrzucą jeszcze jakieś ciekawe oferty. Ja nie mam aż takiego rozeznania w nowych gramofonach Odpisz, cytując
Recommended Posts