koolNeeno Napisano Niedziela o 19:25 Napisano Niedziela o 19:25 (edytowany) Cześć, co polecicie do 1500 zł w zamian za DENON DP-29F? Posiadam amplituner Marantz PM7000N i głośniki stereo Triangle Borea B03. Edytowano Niedziela o 19:28 przez koolNeeno Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano Poniedziałek o 06:05 Napisano Poniedziałek o 06:05 Cześć, Szukasz nowego czy używanego gramofonu? Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 12:41 Napisano Poniedziałek o 12:41 Cześć Co chciałbyś osiągnąć robiąc zmianę w systemie? Odpisz, cytując
koolNeeno Napisano Wtorek o 14:26 Autor Napisano Wtorek o 14:26 @Audio Autonomy nowego gramofonu @Q21 lepsza jakość dźwięku Czy różnica między DP-29F a czymś za 1.5k będzie warta dopłaty? Odpisz, cytując
Q21 Napisano Wtorek o 16:13 Napisano Wtorek o 16:13 Różnica na pewno będzie, ale czy warta dopłaty to już kwestia osobista. Nowe gramofony w okolicy 1500 PLN to dalej podstawowa półka i na tym etapie jakakolwiek dopłata robi sporą różnicę brzmieniową. Jeśli nie chcesz jednak wydawać więcej, to sprawdziłbym Regę Planar 1, Argon Audio TT-3, a także Pro-Jecta E1.2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano Wtorek o 16:13 Napisano Wtorek o 16:13 1 godzinę temu, koolNeeno napisał: Czy różnica między DP-29F a czymś za 1.5k będzie warta dopłaty? Tak, różnica będzie wyraźna. Nawet jak pójdziesz w jakiś gramofon typu Denon DP-300 z wkładką VM95E, to usłyszysz wyraźną poprawę (głównie dzięki lepszej wkładce). Ja bym polecił Ci np. AT-LP120X, AT-LP140X (wymieniłbym tylko igłę na zieloną VM'kę) lub Denona DP300 + nową wkładkę (np. wspomniana VM95E). Może Koledzy podrzucą jeszcze jakieś ciekawe oferty. Ja nie mam aż takiego rozeznania w nowych gramofonach Odpisz, cytując
koolNeeno Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu @Q21 Ładne te gramofony, ale bez automatycznego mechanizmu start/stop @Audio Autonomy Te AT wyglądają jak gramofony z jakiegoś klubu, nie podobają mi się Dodatkowe pytanie. W amp Marantz mam wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy. Zakładam że w gramofonie już nie musi być? Macie jeszcze jakieś propozycje? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, koolNeeno napisał: @Q21 Ładne te gramofony, ale bez automatycznego mechanizmu start/stop To jest w sumie dość rzadka opcja w nowych gramofonach. Jak zależy Ci na automacie, to drożej jest Pro-Ject A1.2. Odpisz, cytując
Recommended Posts