valantor Napisano 5 grudnia Napisano 5 grudnia Cześć Drodzy Forumowicze, Arcam A19 poszedł w nowe ręce i pora ogarnąć nowy sprzęt Warunki mam mocno zawężone: głębokość szafki 39cm, potrzebne wejścia Phono, Hdmi i do tego streaming przede wszystkim AirPlay. Głównym powodem zmiany była chęć uproszczenia systemu i likwidacja zbędnych klocków, brzmienie też mnie jakoś bardzo nie wciągało. Pomieszczenie ok 25m2, kolumny to Dali Mentor 5. Odsłuch cichy do maksymalnie średniego (mieszkanie w bloku, dzieci etc. ). Muzyka bardzo różna: rock, metal, jazz, blues, elektronika..można wymieniać bez końca. Nie lubię audiofilskiego plumkania i disco polo NAD w Top Hifi jest teraz za 5500, Lyngdorf jest do ogarnięcia za ok 7000zł. Warto dopłacać ? Jedyne co jeszcze spełnia wyśrubowane wymogi to Nad M10 v3 ale tu już budżet byłby radykalnie przekroczony. Onkyo A-50 będzie raczej wystawać po podłączeniu kabli. Dla pomocy zrobione zdjęcie na szybko jak są graty poukładane. Drodzy forumowicze co radzicie ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 grudnia Napisano 5 grudnia Cześć Fajną opcją pod Dali, ale niestety nieco droższą byłby Naim Uniti Atom HDMI Jeśli za to byłbyś gotów zrezygnować z HDMI lub streamingu, to otworzy się więcej opcji Sieć można załatwić malutkim WiiMem Pro, którego można dowolnie schować. Odpisz, cytując
valantor Napisano 5 grudnia Autor Napisano 5 grudnia Hej, dzięki za propozycję. Atom bardzo fajny, niestety nie ma wejścia Phono a nie do końca mam ochotę wchodzić w dodatkowe pre Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 grudnia Napisano 6 grudnia Kolego @valantor, przy takim ustawieniu kolumn i dość oszczędnej "akustyce" jeden i drugi zapewne będzie dobrym wyborem, bo obydwa mają Diraca. I zdaję sobie sprawę, że zapewne powiesz, że z dźwięku jesteś zadowolony ale dysponując sprzętem z tak zaawansowanym narzędziem, warto z niego skorzystać. 1 Odpisz, cytując
valantor Napisano 6 grudnia Autor Napisano 6 grudnia Tak akustyka jest jaka jest. Z dźwięku jestem średnio zadowolony i wiem, że w dużej mierze wynika on z pomieszczenia więc dirac albo inne narzędzie mocno kusi. Dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu nad chyba nie ma diraca ? tylko jest Dirac ready ? Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Bierz Arcam Sa30 z drugiej ręki. Można jeszcze kupić w idealnym stanie technicznym. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 49 minut temu, Kubus72 napisał: Bierz Arcam Sa30 z drugiej ręki. Można jeszcze kupić w idealnym stanie technicznym. Kto sprzedaje? Odpisz, cytując
valantor Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Mam Nada i Lyngdorfa w domu. Jutro napiszę jaka zapadła decyzja Arcam Sa30 mi się wybitnie nie podoba wizualnie, nowa wersja duży postęp ale to już inny budżet 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 6 godzin temu, valantor napisał: Mam Nada i Lyngdorfa w domu. Jutro napiszę jaka zapadła decyzja Arcam Sa30 mi się wybitnie nie podoba wizualnie, nowa wersja duży postęp ale to już inny budżet Czekamy na info, zachęcam aby przetestować również aplikację wzdłuż i wszerz (bluos) Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 6 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Czekamy na info, zachęcam aby przetestować również aplikację wzdłuż i wszerz (bluos) Wizualnie nie?, Lyngdorf nie jest ładniejszy, ani Nad. Natomiast Arcam sa30 zjada dźwiękowo nada i lyngdorfa. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Kubus72 napisał: Lyngdorf nie jest ładniejszy, ani Nad. Wszystko jest kwestią gustu 🙂. 1 godzinę temu, Kubus72 napisał: Natomiast Arcam sa30 zjada dźwiękowo nada i lyngdorfa. A możesz jakoś rozwinąć tę myśl? Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Wszystko jest kwestią gustu 🙂. A możesz jakoś rozwinąć tę myśl? Jasne, że tak 🙂 Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu mialem Arcama mialem Nada moge porownac ogolnie Arcam gra wg mnie dynamiczniej ale tez berdziej jasno wg mnie Arcam do dobry wzamaczniacz niestety support i czesc streamengowa lezy .. tzn dzialalay tidal connect neie wiem jak teraaz spotify ale ja bym obecnie nie szedl ta droga eventualnie kupic osobny streamer , NAD to blueos moze nie perfekcyjny ale bardzo dobry Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, radek. Ch napisał: mialem Arcama mialem Nada moge porownac ogolnie Arcam gra wg mnie dynamiczniej ale tez berdziej jasno wg mnie Arcam do dobry wzamaczniacz niestety support i czesc streamengowa lezy .. tzn dzialalay tidal connect neie wiem jak teraaz spotify ale ja bym obecnie nie szedl ta droga eventualnie kupic osobny streamer , NAD to blueos moze nie perfekcyjny ale bardzo dobry Nic już nie leży. Z apki można korzystać. Natomiast jest alternatywą co do aplikacji obsługujących Arcam. Do wyboru do koloru. Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, Kubus72 napisał: Nic już nie leży. Z apki można korzystać. Natomiast jest alternatywą co do aplikacji obsługujących Arcam. Do wyboru do koloru. no Arcam SA30 nie ma juz supportu chyba ? jest spotuiy connect w bezstratnej ? aplikacja bieda na maxa z tego co pamietam, ale mozna z niej nie korzystac Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Są alternatywne apki. W nich Qubus, Amazon bezstratne. Edytowano 1 godzinę temu przez Kubus72 Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu ok jak ktos lubi ja mowie o swoich odczzuciach co to sprzetu zastanawialem sie obecnie nad kupnem sa35 ale jak sobie przypomnialem aplki i wsparcie to sie poddalem Odpisz, cytując
Recommended Posts