valantor Napisano 5 grudnia Napisano 5 grudnia Cześć Drodzy Forumowicze, Arcam A19 poszedł w nowe ręce i pora ogarnąć nowy sprzęt Warunki mam mocno zawężone: głębokość szafki 39cm, potrzebne wejścia Phono, Hdmi i do tego streaming przede wszystkim AirPlay. Głównym powodem zmiany była chęć uproszczenia systemu i likwidacja zbędnych klocków, brzmienie też mnie jakoś bardzo nie wciągało. Pomieszczenie ok 25m2, kolumny to Dali Mentor 5. Odsłuch cichy do maksymalnie średniego (mieszkanie w bloku, dzieci etc. ). Muzyka bardzo różna: rock, metal, jazz, blues, elektronika..można wymieniać bez końca. Nie lubię audiofilskiego plumkania i disco polo NAD w Top Hifi jest teraz za 5500, Lyngdorf jest do ogarnięcia za ok 7000zł. Warto dopłacać ? Jedyne co jeszcze spełnia wyśrubowane wymogi to Nad M10 v3 ale tu już budżet byłby radykalnie przekroczony. Onkyo A-50 będzie raczej wystawać po podłączeniu kabli. Dla pomocy zrobione zdjęcie na szybko jak są graty poukładane. Drodzy forumowicze co radzicie ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 grudnia Napisano 5 grudnia Cześć Fajną opcją pod Dali, ale niestety nieco droższą byłby Naim Uniti Atom HDMI Jeśli za to byłbyś gotów zrezygnować z HDMI lub streamingu, to otworzy się więcej opcji Sieć można załatwić malutkim WiiMem Pro, którego można dowolnie schować. Odpisz, cytując
valantor Napisano 5 grudnia Autor Napisano 5 grudnia Hej, dzięki za propozycję. Atom bardzo fajny, niestety nie ma wejścia Phono a nie do końca mam ochotę wchodzić w dodatkowe pre Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 grudnia Napisano 6 grudnia Kolego @valantor, przy takim ustawieniu kolumn i dość oszczędnej "akustyce" jeden i drugi zapewne będzie dobrym wyborem, bo obydwa mają Diraca. I zdaję sobie sprawę, że zapewne powiesz, że z dźwięku jesteś zadowolony ale dysponując sprzętem z tak zaawansowanym narzędziem, warto z niego skorzystać. 1 Odpisz, cytując
valantor Napisano 6 grudnia Autor Napisano 6 grudnia Tak akustyka jest jaka jest. Z dźwięku jestem średnio zadowolony i wiem, że w dużej mierze wynika on z pomieszczenia więc dirac albo inne narzędzie mocno kusi. Dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano Czwartek o 13:39 Napisano Czwartek o 13:39 nad chyba nie ma diraca ? tylko jest Dirac ready ? Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano Czwartek o 13:50 Napisano Czwartek o 13:50 Bierz Arcam Sa30 z drugiej ręki. Można jeszcze kupić w idealnym stanie technicznym. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Czwartek o 14:40 Napisano Czwartek o 14:40 49 minut temu, Kubus72 napisał: Bierz Arcam Sa30 z drugiej ręki. Można jeszcze kupić w idealnym stanie technicznym. Kto sprzedaje? Odpisz, cytując
valantor Napisano Czwartek o 15:30 Autor Napisano Czwartek o 15:30 Mam Nada i Lyngdorfa w domu. Jutro napiszę jaka zapadła decyzja Arcam Sa30 mi się wybitnie nie podoba wizualnie, nowa wersja duży postęp ale to już inny budżet 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Czwartek o 21:34 Napisano Czwartek o 21:34 (edytowany) Czekamy na info, zachęcam aby przetestować również aplikację wzdłuż i wszerz (bluos) Edytowano Piątek o 19:23 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano Piątek o 03:52 Napisano Piątek o 03:52 (edytowany) Wizualnie nie?, Lyngdorf nie jest ładniejszy, ani Nad. Natomiast Arcam sa30 zjada dźwiękowo nada i lyngdorfa. Edytowano Piątek o 19:23 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Piątek o 05:17 Napisano Piątek o 05:17 1 godzinę temu, Kubus72 napisał: Lyngdorf nie jest ładniejszy, ani Nad. Wszystko jest kwestią gustu 🙂. 1 godzinę temu, Kubus72 napisał: Natomiast Arcam sa30 zjada dźwiękowo nada i lyngdorfa. A możesz jakoś rozwinąć tę myśl? Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano Piątek o 05:18 Napisano Piątek o 05:18 Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Wszystko jest kwestią gustu 🙂. A możesz jakoś rozwinąć tę myśl? Jasne, że tak 🙂 Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano Piątek o 08:34 Napisano Piątek o 08:34 mialem Arcama mialem Nada moge porownac ogolnie Arcam gra wg mnie dynamiczniej ale tez berdziej jasno wg mnie Arcam do dobry wzamaczniacz niestety support i czesc streamengowa lezy .. tzn dzialalay tidal connect neie wiem jak teraaz spotify ale ja bym obecnie nie szedl ta droga eventualnie kupic osobny streamer , NAD to blueos moze nie perfekcyjny ale bardzo dobry Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano Piątek o 08:39 Napisano Piątek o 08:39 (edytowany) Nic już nie leży. Z apki można korzystać. Natomiast jest alternatywą co do aplikacji obsługujących Arcam. Do wyboru do koloru. Edytowano Piątek o 19:24 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano Piątek o 08:50 Napisano Piątek o 08:50 (edytowany) no Arcam SA30 nie ma juz supportu chyba ? jest spotuiy connect w bezstratnej ? aplikacja bieda na maxa z tego co pamietam, ale mozna z niej nie korzystac Edytowano Piątek o 19:24 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano Piątek o 08:52 Napisano Piątek o 08:52 (edytowany) Są alternatywne apki. W nich Qubus, Amazon bezstratne. Edytowano Piątek o 08:52 przez Kubus72 Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano Piątek o 08:55 Napisano Piątek o 08:55 ok jak ktos lubi ja mowie o swoich odczzuciach co to sprzetu zastanawialem sie obecnie nad kupnem sa35 ale jak sobie przypomnialem aplki i wsparcie to sie poddalem Odpisz, cytując
Kubus72 Napisano Piątek o 12:05 Napisano Piątek o 12:05 (edytowany) W zeszłym roku była aktualizacja oprogramowania Sa30 i wszystko gra🙂. Jeżeli to wszystko już ogarniesz to już tylko zostaje przyjemność że słuchania muzyki. Ja chciałbym zamienić na Sa45 lub Lyngdorfa 2210. I tu mam dylemat. Edytowano Piątek o 12:07 przez Kubus72 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Piątek o 17:59 Napisano Piątek o 17:59 14 godzin temu, Kubus72 napisał: Wizualnie nie?, Lyngdorf nie jest ładniejszy, ani Nad. Natomiast Arcam sa30 zjada dźwiękowo nada i lyngdorfa. Zjada? Możesz to rozwinąć? O jakich cechach piszesz :)? 9 godzin temu, Kubus72 napisał: Są alternatywne apki. W nich Qubus, Amazon bezstratne. To świadczy o oszczędnościach producenta. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Piątek o 18:40 Napisano Piątek o 18:40 40 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zjada? Możesz to rozwinąć? O jakich cechach piszesz :)? Możnaby było odpowiedzieć w ten sam sposób, jak często Wy odpowiadacie - przetestujcie i przekonajcie się sami 😉. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Piątek o 21:36 Napisano Piątek o 21:36 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Możnaby było odpowiedzieć w ten sam sposób, jak często Wy odpowiadacie - przetestujcie i przekonajcie się sami 😉. No to tak zrobimy Odpisz, cytując
Recommended Posts