Raf_raf Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Wtrącę tylko 3 grosze... 😃 Grosik pierwszy I tak niewiele się dowiecie ode mnie na temat nowych kolumn, bo z uwagi na brak doświadczeń z kolumnami w ogóle, nie mam za bardzo punktu odniesienia, bazy do porównań więc ile są w takim przypadku warte opisy, że są te kolumny (albo nie są) liniowe, detaliczne, basowe czy jeszcze inne. Skoro ja nie wiem jak to przykładowo brzmi (nie mówiąc jak to brzmieć powinno wzorcowo). Grosik drugi Wiem, że pieniądze ponoć nie grają ale jeżeli nominalnie dwa razy droższe kolumny nie zagrają chociaż ciut lepiej od kolumn, które jeszcze mam do poniedziałku, to i tak ten zakup będzie sensowny - bo będzie oznaczać, że kolejnych zakupów nie będzie, bo jaki w tym sens - wolę wydać forsę na płyty i koncerty. I trzeci grosik A dodam, że ten ostatni scenariusz nie jest taki nierealny, bo właśnie zmieniłem UD 701 na UD 507 (2 x tańszy) i za cholerę nie słyszę różnic.... Ps. @Nowy75 masz rację - tak właśnie było, nie należy szukać drugiego dna mojej decyzji😁 "-Kochanie, grają tak samo. -Wiem. -To była dobra decyzja? -Tak." Ale tak naprawdę trzymam kciuki za wielkie WOW! 🙂 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 2 godziny temu, BlaBla napisał: wolę wydać forsę na Racjonalizacja na siłę? 🤔 2 godziny temu, BlaBla napisał: właśnie zmieniłem UD 701 na UD 507 (2 x tańszy) i za cholerę nie słyszę różnic.... Życie. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 3 godziny temu, pairtick napisał: 90 dB? Kuźwa, w rzeczy samej, koncertowa 🤦♀️ W moim pomieszczeniu jest w rzeczy samej głośniej niż na koncercie w Royal Albert Hall. Odpisz, cytując
cymes Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 10 godzin temu, BlaBla napisał: A dodam, że ten ostatni scenariusz nie jest taki nierealny, bo właśnie zmieniłem UD 701 na UD 507 (2 x tańszy) i za cholerę nie słyszę różnic.... Był użytkownik który wymieniła DacMagic 200 na UD-507, ocenił na spory progres, ale wbudowany preamp tak średnio właśnie do WBA. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 8 godzin temu, il Dottore napisał: W moim pomieszczeniu jest w rzeczy samej głośniej niż na koncercie w Royal Albert Hall. Głośniej może być...... ale jak na festynie w Pcimiu 😁 Odpisz, cytując
cymes Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Amatorki pomiar vs profesjonalny. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, cymes napisał: Był użytkownik który wymieniła DacMagic 200 na UD-507, ocenił na spory progres Ja tam jakoś nie dosłyszę różnic o których ludzie tyle piszą, że cieplej, zimniej itd... trochę słychać czasami inne ustawienie sceny ale naprawdę trochę i nie wiem też czy to wpływ samego daca. A już tych filtrów, oversamplingow i innych multibitów to zabij, a nie słyszę. Widocznie przygłuchy jestem. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, BlaBla napisał: A już tych filtrów, oversamplingow i innych multibitów to zabij, a nie słyszę. Dla mnie to już naprawdę drobne różnice (czasem na granicy percepcji), choć całą resztę (z kablami włącznie) słyszę bardzo dobrze. Zmieniając temat: kiedy spodziewasz się kuriera? Odpisz, cytując
cymes Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Myślę że rzecz jest w tym jak człowiek czyta kolorowe opowieści to wyobraża sobie duże zmiany. Brzmienie może się zmienić na inne, niekoniecznie lepsze. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, Rafał S napisał: Dla mnie to już naprawdę drobne różnice (czasem na granicy percepcji), choć całą resztę (z kablami włącznie) słyszę bardzo dobrze. Zmieniając temat: kiedy spodziewasz się kuriera? Dzisiaj. Mam nadzieję, że wieczorem znajdę czas żeby choć troszkę posłuchać. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 20 minut temu, BlaBla napisał: znajdę czas Panie panie… był tu już taki jeden co zwał się kaczadupa czy mokra kura, jakoś tak. Też bawił się z forumowiczami w takie zagrywki z testami wzmacniaczy Unitry, do czasu… Teraz już się nie uśmiecha, chodzą słuchy, że zbiera na implanty. 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Rafał S napisał: Zmieniając temat: kiedy spodziewasz się kuriera? 26 minut temu odebrał 3 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) Potwierdzam. Odebrałem. Stoją już na stojakach i oswajają się z nowym otoczeniem. Pies zachowuje stoicki spokój, ja nie, ale jeżeli w ogóle posłucham dzisiaj, to wieczorem. Na kartonach był napis "Audiophile..." no więc ich nawet nie trzeba słuchać, a już są audiofilskie 😂. Żona do mnie : co tak się kręcisz?! Rób te pierogi. No więc do roboty. Do usłyszenia za ok 200 pierogów.... Edytowano 4 godziny temu przez BlaBla 9 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 29 minut temu, BlaBla napisał: Rób te pierogi. No więc do roboty. Do usłyszenia za ok 200 pierogów 🤣👍💪 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Daj znać jak wyszły pierogi😁 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @BlaBla możecie z szanowną małżonką zrobić nie 200 tylko 400, wtedy koledzy z forum wstawią się na odsłuchy nowych kolumn. Co kilka par uszu to nie jedna..... A nawet uszek 😉 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Czyżby audiofilska wigilia??😄 . Będzie Mikołaj z prezentami? Ja byłem grzeczny. 3 Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Mam nadzieję że pierogi dobre wyszły Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tam , gdzie jest miłość i szacunek , to muszą wyjść:) Nie rozpraszany kolegi , bo nie posłucha dzisiaj muzyki 1 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie wytrzyma! Na pewno odsłucha, bo kto by wytrzymał mając już na standach? A wieczorne odsłuchy są najlepsze! Pytanie, czy się podzieli refleksjami, ale odsłucha na pewno! 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts