Arek83 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć. mam pytanie odnośnie podłączenia jednego lub dwóch subwooferów. Czy lepiej, jeśli jest taka możliwość, wpiąć je pod wyjścia dedykowane do sub czy lepiej jest je wpiąć razem z kolumnami stereo pod wyjścia wysokoprądowe? które rozwiązanie jest lepsze? np w Arcam SA35 widziałem wyjścia na 2sub. Rozumiem że jeśli podłącze je pod wysokoprądowe to kolumna wtedy zagra całym swoim pasmem, więc część pasma zostanie podwojona, grana zarówno z sub jak i z kolumny tak? a tylko w sub będę mógł ustawić pasmo jakim ma grać, czy to w czymś przeszkadza? Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, Arek83 napisał: Rozumiem że jeśli podłącze je pod wysokoprądowe to kolumna wtedy zagra całym swoim pasmem Tak 1 godzinę temu, Arek83 napisał: więc część pasma zostanie podwojona, grana zarówno z sub jak i z kolumny tak? I tak i nie w zależności od ustawień w sub oraz kolumn i ich możliwości "zejścia". Odpisz, cytując
Arek83 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Tak I tak i nie w zależności od ustawień w sub oraz kolumn i ich możliwości "zejścia". ale według Ciebie mając mozliwość wyboru,to lepiej wpiąc suby w wyjścia do nich dedykowane czy lepiej spiąc z kolumnami bezpośrednio? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu hej, a jakie subwoofery planujesz podpinać? Ogółem też zależy od wzmacniacza, ale ze stereo mało który ma crossover. Nie pamiętam, jak to wygląda w przypadku Arcama i Diraca. 5 godzin temu, Arek83 napisał: a tylko w sub będę mógł ustawić pasmo jakim ma grać, czy to w czymś przeszkadza? Zależy od pomieszczenia, jego modów, subów, kolumn Ale nie powinien to być problem, większość osób tak robi w przypadku stereo. Odpisz, cytując
Arek83 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 24 minuty temu, Q21 napisał: hej, a jakie subwoofery planujesz podpinać? Ogółem też zależy od wzmacniacza, ale ze stereo mało który ma crossover. Nie pamiętam, jak to wygląda w przypadku Arcama i Diraca. Zależy od pomieszczenia, jego modów, subów, kolumn Ale nie powinien to być problem, większość osób tak robi w przypadku stereo. Na pewno będą to Velodyne DB-12. do kolumn albo Monitor Audio Silver 500, lub Dali Opticon 6 MK2 no ale patrząc na przykładzie Arcam SA35 który ma dwa wyjścia sub, to lepiej w wyjścia sub czy lepiej razem z kolumnami? czy nie będzie różnicy w brzmieniu? Odpisz, cytując
ROBIXXX Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Mam Velodyne DB10 podpięte pod wysokoprądowe wejścia głośnikowe, ale jest też możliwość podpięcia pod wyjście sub, o ile takie wyjście jest dostępne na wzmacniaczu. Moj DB10 gra na 25 m² i jest ustawione na około 60% mocy. Gdybym mieszkał w domu, kupiłbym DB12 lub DB15 ze względu na większą przestrzeń pomieszczenia no I więcej basu Edytowano 1 godzinę temu przez ROBIXXX Odpisz, cytując
Recommended Posts