leoś Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, kaczadupa napisał: Przed Warmerem każda płyta, każdy utwór muzyczny grał u Ciebie cyfrowo, męczył, była natarczywość? A może ta łagodność i uprzejmość Warmera też coś nam zabiera? Przed Warmerem CD mialem jako transport podłączony do Rdac , a ostatnie miesiące ( po sprzedazy rdaca ) głownie grałem z Wiima ( streaming) . Niezbyt przyjemne brzmienie 1 bitowych przetwornikow , które byly popularne w CD było wielokrotnie juz opisywane ,na różnych forach, A czy coś zabiera ? NIe wiem,wiem tylko ,ze z latami gusta się zmieniają. Z czego to wynika to osobna historia . 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/fiio-r2r-warmer-tube-dac-przetwornik-cyfrowo-analogowy-czarny-CID99-ID18Pc4n.html Tutaj bardzo atrakcyjna cena. Chciałem go kupić na testy, 1100 nie majątek. Zanim dobrze nie napisałem, gość odp. że już sprzedany. Idą jak świeże bułeczki. 🤣 Odpisz, cytując
cymes Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, leoś napisał: Sorry ale nie bede sie tu rozpisywał, ale w jednym słowie mniej natarczywosci A ja powiem bardziej wyluzowane 5 minut temu, misiekx napisał: Idą jak świeże bułeczki. Jeszcze wczoraj były 3 na olx. 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Mam nadzieję, że po Nowym Roku posłucham go u kolegi z forum 😉 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Słuchajcie, ja chyba założę mu te radiatory na górze, żeby trochę go odciążyć z tych temperatur. Jak przykładam rękę to jest mega gorący - i to w chłodnym mieszkaniu. A co latem w 30 stopniach? Edytowano 2 godziny temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Czy u innych kolegów też taki gorący? Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, lpomis napisał: Tak bardzo zachwalacie Warmera, że skusiłem się i zamówiłem No i wreszcie jest szansa na recenzję z prawdziwego zdarzenia i uczciwy, jak napisałeś "z chłodną głową" opis wrażeń i weryfikacja zachwytów. Niecierpliwie czekam. Otaguj mnie jak wrzucisz jakiś opis, żebym nie przegapił. 2 godziny temu, lpomis napisał: . Samo hasło, że jest "lepiej" albo "kilka klas wyżej" niewiele tak naprawdę mówi. Fajnie by było napisać więcej szczegółów - co się zmieniło, w porównaniu do czego, z jakim połączeniem, w jakich fragmentach konkretnych utworów to najbardziej słychać, itp. Liczę na Was Nie nie, kolego, to my liczymy na Ciebie 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, misiekx napisał: Czy u innych kolegów też taki gorący? Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, mateolo2 napisał: chyba założę mu te radiatory na górze Ciekaw jestem co stworzysz, pole do popisu jest. Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie mam takiego termometra ,ale takiej temperatury nie mam ,bo to już by parzyło . Sądzę ,że mam około 55 st C , to jest już dość gorąco ale da się trzymać dłoń na pokrywie. Z drugiej strony to nic strasznego, kto pamięta ruskie telewizory to wie... Powyższe na bazie ok 3 godzin pracy wczoraj. Odpisz, cytując
tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, mateolo2 napisał: Jak przykładam rękę to jest mega gorący Maksymalna temperatura to około 55 stopni, pisałem wielokrotnie. 10 minut temu, mateolo2 napisał: to w chłodnym mieszkaniu. A co latem w 30 stopniach? Chłodnym ? Teraz 24 stopnie, latem włączasz klimatyzację i masz tyle ile chcesz. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Chłodnym ? Teraz 24 stopnie, latem włączasz klimatyzację i masz tyle ile chcesz. A bierzesz pod uwagę, że nie każdy zimą ma 24 stopnie i nie każdy ma w domu/mieszkaniu klimatyzację? Odpisz, cytując
tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: A bierzesz pod uwagę, że nie każdy zimą ma 24 stopnie i nie każdy ma w domu/mieszkaniu klimatyzację? Chyba jest to oczywiste, że dla takich znawców DAC jak Ty, którzy mają zajebiste audio i wyśmiewają taniego warmera, stać na haiera, podpowiem tania chińska klimatyzacja. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, tmnich napisał: dla takich znawców DAC jak Ty, którzy mają zajebiste audio i wyśmiewają taniego warmera A pokażesz, w którym poście pisałem, że mam zajebiste audio i gdzież to wyśmiewałem taniego Warmera 🙂? Odpisz, cytując
tmnich Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: A pokażesz, w którym poście pisałem, że mam zajebiste audio i gdzież to wyśmiewałem taniego Warmera 🙂? Skleroza ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Skleroza ? I wyjaśnij gdzież jest to nabijanie się z Twojego DACa? No i gdzie to "chwalenie" się zajebistym sprzętem 🙂? Uraziło Cię, że staram się dowiedzieć co takiego ma ten DAC, że potrafi rozciągnąć pasmo przenoszenia kolumn? Jeśli tak, wybacz. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) No i jeszcze taka moja refleksja. Czytam ochy i achy, ale czy... nie może być lepiej? A dokładniej, mam na myśli lampy JJ E88cc. Wg mnie mogą być tutaj wąskim gardłem. No może nie jakimś bardzo wąskim, ale na pewno można lepiej. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że dokupić teraz fajną kwadrę lamp to już robi się cena "warmer" a nawet "hot". Tak trochę wymądrzam się bo... mam takie lampy i mając Warmera zaraz zrobiłbym sobie test & trial. To przecież dosyć popularna duotrioda. Mam E88cc "z epoki" tzn Valvo Heerlen (te szare napisy) i współczesne Genalex Gold Lion. Valvo to finezja i kultura grania a Liony grają już bardziej z przytupem, efektownie, tak trochę kinowo, może nawet trochę V-ką. Nóżka chodzi. No i są jeszcze bardzo fajne są ruskie odpowiedniki E88cc, które 1:1 podmieniamy z E88cc czyli 6n23p. Bardziej nawet chwalone i wyżej stojące w rankingach, niż te wspomniane E88cc. Z ruskimi jest jednak tak, że są bardzo fajne, jest detal, barwa, kontur, głębia, ale są roczniki wybitne i mają miano Holly Grall w społeczności audio. Dla 6n23p Reflektor/Reflector (fabryka w Saratovie) rocznik 1974 jest tym debeściakiem a ceny za parę wyższe niż Warmer w polskiej dystrybucji. Ja akurat mam rocznik 1973 i naprawdę bardzo je lubię. Wśród lamp z fabryki Voshod debeściakiem jest roczniki 1975 (grey lub silver shield) - fartownie udało mi się kiedyś zdobyć w mądrej cenie. Są świetne. Mam jeszcze jakieś Voskhod z innego rocznika, ale nie u siebie i też są fajne. Ogólnie to sporo jeszcze jest na Ebayu tych 6n23p przeróżne roczniki i w ramach zabawy zachęcam. Efekty mogą być spektakularne. No i teraz zastanawiam się o co chodzi z tymi lampami w Warmerze. Tor sygnałowy tzn analog po konwersji obsługują op-ampy a te E88cc robią jedynie za bufor. Mam Daca na lampach E88cc w analogu i tam napięcie anodowe mam bodajże 170V. W Warmerze z tego co czytam to napięcie to zaledwie 28V. Ja wiem, że te E88cc są w miarę uniwersalne, potrafią pracować na niskich napięciach, mają wysokie napięcie przebicia katoda-żarnik, nie wymagają dużo prądu. Nie jestem specem od lamp, ale jak patrzę na charakterystykę to punkt pracy wypada raczej na tej zaokrąglonej części a zwykle robi się aplikację na prostym odcinku charakterystyki. Wtedy są mniejsze zniekształcenia. Wygląda na to... że chodzi o to żeby były te zniekształcenia, budowały się harmoniczne, dźwięk się ocieplał czyli robił Warmer wg zamysłu. Ciekaw jestem, czy dobrze to czytam. Edytowano 1 godzinę temu przez Wito76 2 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Uraziło Cię, że staram się dowiedzieć co takiego ma ten DAC, że potrafi rozciągnąć pasmo przenoszenia kolumn? Jeśli tak, wybacz. Ja mam wywalone, mam teraz warmera, za chwilę będę się bawił T8+Z10, potem może jeszcze czymś innym. Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, KrólKiczu napisał: staram się dowiedzieć co takiego ma ten DAC, że potrafi rozciągnąć pasmo przenoszenia kolumn? No przecież lampy i wycieraczki Nie znasz się ? 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 49 minut temu, cymes napisał: To fest, myślałem ze A klasowy Sugden to piekarnik a u mnie po 2 godzinach grania 52 na radiatorach (w lecie i 58 bywało) Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Pokopałem trochę w necie i znalazłem info od Fiio-Polska na fejsie. No i jeszcze charakterystyka E88cc JJ z innej już strony . Chyba się nie pomyliłem: Choć lampy E88CC osiągają pełnię swoich parametrów katalogowych przy napięciu 90 V, w przypadku tego DAC-a priorytetem nie była laboratoryjna precyzja, lecz wykreowanie unikalnej barwy dźwięku. Stąd nazwa WARMER. Zastosowanie niższego napięcia 28 V to rozwiązanie nie tylko bezpieczne i prostsze konstrukcyjnie, ale przede wszystkim kluczowe dla uzyskania pożądanego efektu dźwiękowego. Wprowadza ono lampy w nieliniowy obszar pracy, w którym powstają harmoniczne zniekształcenia parzystego rzędu, nadające brzmieniu ciepły, aksamitny i głęboko analogowy charakter. Połączenie filozofii lampowej z technologią R2R sprawia, że WARMER z założenia nie jest rozwiązaniem uniwersalnym. Ma sprawdzić się tam, gdzie tor audio potrzebuje dodatkowej „otuliny”, nasycenia i głębi dźwięku, skutecznie ocieplając i uprzyjemniając zbyt jasną, techniczną lub chłodną prezentację - działając na zasadzie równowagi żywiołów. Edytowano 1 godzinę temu przez Wito76 6 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czytam w skupieniu i cały czas mam przed oczami Bowersa. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 7 minut temu, kaczadupa napisał: Bowers w połączeniu z Warmer ma dać anielskie głosy ? Odpisz, cytując
Recommended Posts