Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Też go zamówiłem ale tylko i wyłącznie z czystej ciekawości. Mam set kompletny i niczego mi nie brakuje. Wręcz wątpię że Warmer da mi coś więcej ale za te pieniądze to go odsprzedam w kilka godzin. Przyjdzie, zrobię tygodniowy odsłuch. Później powrót do pierwotnego DACa i decyzja. Co posłucham to moje ale na pewno nie będę go teraz krytykował bez odsłuchu jak niektórzy tutaj. 

Napisano

Chodzi o to że tu się Warmera porównuje do jakiś hi-endowych sprzętów, a to przecież budżetowy DAC który dla niektórych bajerancko wygląda i szczególnie brzmi i ma swoje 5 minut.

1 minutę temu, Artur Charicki napisał:

Przyjdzie, zrobię tygodniowy odsłuch.

Może to się jednak okazać za krótko, ale czemu nie. 

Napisano
35 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Chodzi o to by zniechęcić do Warmera. 

Nie czytam dokładnie wątku ale ja mam zupełnie inne wnioski. Poza jedną rzetelną i raczej neutralną opinią i drugą, nazwijmy w cudzysłowie, krytyczną, to raczej cały wątek jest jedną wielką laurką dla tego sprzętu. No i mnie dziwi zniknięcie @mateolo2. Czyżby warmer tak go wciągnął, że zapomniał o całym audiofilskim świecie🤔?

Napisano
1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

No i mnie dziwi zniknięcie @mateolo2. Czyżby warmer tak go wciągnął, że zapomniał o całym audiofilskim świecie🤔?

Oooo dokładnie ...w przypadku wątku o Wiim było podobnie - był był i nagle zniknął ...i tyle go widzieli 😁

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

Nie czytam dokładnie wątku ale ja mam zupełnie inne wnioski. Poza jedną rzetelną i raczej neutralną opinią i drugą, nazwijmy w cudzysłowie, krytyczną, to raczej cały wątek jest jedną wielką laurką dla tego sprzętu. No i mnie dziwi zniknięcie @mateolo2. Czyżby warmer tak go wciągnął, że zapomniał o całym audiofilskim świecie🤔?

Haha! Jestem :) Widzę, że tęsknicie. Trochę wciągnął i non stop słucham od rana do wieczora. Póki co na razie się nie zepsuł ;)

50 minut temu, KrólKiczu napisał:

A ja owszem 🙂.

❤️

2 godziny temu, Palmos napisał:

Ja go nie znam i nie bronię ale co jeszcze byście chcieli od niego usłyszeć?

Kolejny raz że mu Warmer podszedł i na nom gra?

No trochę tak jest. Już tu napisałem jak mi to gra, więc nie wiem co mógłbym jeszcze dodać. 

Trochę czasu ostatnio brak na siedzenie na forum, ale śledzę i czytam przed snem codziennie co tu się nowego pojawia :) Wnioski mam takie, że co człowiek to opinia i sugerowanie się recenzjami innych może nas zapędzić w róg. Gdzieś czytam (i to kilka opinii), że warmer zjada na śniadanie denafripsa Aresa całokształtem, a tutaj kolega w wątku porównuje i mówi, że Ares lepszy. Ktoś inny mówi, że mega progres w stosunku do DMP-A6, a gdzieś na zagranicznym forum inny kolega pisze, że DMP mu lepiej brzmi. Przed chwilą kolega tutaj inny napisał w swojej krytycznej recenzji, że bas rozlazły. A inny recenzent na YouTube mówi, że basu brakuje. A jeszcze inny youtuber w swojej recenzji mówi, że bas ogromny i rozlazły. haha. I weź tu człowieku bądź mądry. 

Ja się z tą krytyczną recenzją kolegi nie zgadzam kompletnie. Jako były fan kości Sabre (w różnych implementacjach) zakochałem się w Warmerze bo w życiu takiej przestrzeni nie słyszałem - czyli odwrotna opinia do tej, którą napisał kolega. 

Jednak paru kolegów tutaj zgodziło się z moją opinią o warmerze i mieli podobne spostrzeżenia co do dźwięku. Ale kogo osoby nie słyszące tego sprzętu i rozważające zakup mają słuchać? Ciężka to jest sprawa.

Mnie nie słuchajcie 🤣 ale warmer jest genialny, a ja zakochany w nim po uszy. Na marginesie tylko dodam - cieszę się, że założyłem kolejny wątek na tym forum, który zdobył taką popularność. Chyba jako pierwszy napisałem tutaj i testowałem pierwsze produkty Wiim - dzisiaj wielu użytkowników z nich korzysta. Super! Więc ktoś może się tutaj ze mną zgadzać lub nie, ale trzeba przyznać, że potrafię wzbudzić dyskusję haha.

Edytowano przez mateolo2
Napisano
1 godzinę temu, mateolo2 napisał:

Więc ktoś może się tutaj ze mną zgadzać lub nie, ale trzeba przyznać, że potrafię wzbudzić dyskusję haha.

👍, takich jak ty tu na naszym forum patrzeba. 😀