rafica Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Mam takie pytanie czy wiim ultra czy rotel a12 mk2 na lepszy dac? Druga kwestia to połączenie z tego co czytałem to jak się podłączy otwarzacz sieciowy do rotela poprzez wejścia cyfrowe i na to wychodzi że również przez USB pc to będzie grał dac rotela a nie otwarzacz sieciowego to prawda? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Hej, to musiałby określić ktoś, kto słuchał obu sprzętów jeden po drugim i porównywał te przetworniki. Takich osób wielu nie ma. I tak, jak podepniesz się wejściami cyfrowymi (w tym USB), to będzie grał DAC z Rotela. Jeśli masz oba sprzęty, to najlepiej sprawdzić samemu na własne uszy Odpisz, cytując
rafica Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Mam rotela ale nie mam wiim Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, rafica napisał: Mam rotela ale nie mam wiim Warmer teraz modny. Bierz. Odpisz, cytując
rafica Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Ja potrzebuję odtwarzacz sieciowy Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, rafica napisał: Ja potrzebuję odtwarzacz sieciowy To jak kupisz wiim to podłączysz,raz jeden ,raz drugi ,porównasz i zostawisz lepszy. Na tym pułapie cenowym możesz nie wychwycić różnicy,zależy jak bardzo masz audiofilskie ucho:). Ja przynajmniej nie slyszałem różnicy,pomiędzy heglem h70(myślę że podobny pułap co twój rotel) a wiim ultra. Odpisz, cytując
rafica Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu No właśnie. A najlepsza jakość połączenie to przez co? Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, rafica napisał: No właśnie. A najlepsza jakość połączenie to przez co? Pewnie bezpośrednio kabel do routera, w drugiej kolejności WiFi. Ja mam przez WiFi i jest dobrze. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 9 minut temu, rafica napisał: No właśnie. A najlepsza jakość połączenie to przez co? To sprawa bardzo subiektywna , do oceny samemu. W przypadku streamera bardziej skupiłbym się na aspektach praktycznych obsługi , jakości aplikacji , wyświetlacza niż na różnicach w DAC-ach. Odpisz, cytując
rafica Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu No właśnie. Musi być streamer z chromecast. Na wyświetlaczu nie zależy mi bo i tak będę obsługiwał telefonem aplikacje. Więc myślę o wiim podobno ma dobrą aplikacje do sterowania . Druga sprawa w grę wchodzą 2 no może 3 modele wiima. Przyjmijmy że będzie podłączony cyfrowo to tutaj wchodzą 2 modele wiim pro albo pro plus w sumie ultra też . Natomiast przez USB to tylko wiim ultra. Niby najlepsza jakość ponieważ 32bity a pozostałe 24bity . Tyle z teorii a w praktyce że Spotify itp to jak piosenka jest w dobrej jakości to pewnie 24 bit Trzecia sprawa jest taka skoro streamer sieciowy ma być wyłącznie w roli otwarzacz pomijając dac wiim to chyba żadnej różnicy nie będzie pomiędzy tymi modelami w dźwięku? Teraz tak pomijając czy będzie podłączony po Wi-Fi czy Ethernet to bardziej chodziło mi o podłączenie do rotela coaxial czy optyk który ma lepszą jakość albo po prostu bezstratne połączenie ale to w wiim pro albo pro plus. Bo ultra to chyba najlepiej przez przewód USB. Ogólnie jeżeli wiim będzie tylko otwarzaczem i nie będzie różnicy w dźwięku pomiędzy tymi modelami to wiim pro byłby najlepszą opcją. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kolego @rafica, przy Twoim ustawieniu kolumn niczego więcej niż wiima mini nie potrzebujesz. Odpisz, cytując
rafica Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Kolego napisałem wyraźnie że potrzebuje Chromecast czyli minimum wiim pro Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, rafica napisał: Teraz tak pomijając czy będzie podłączony po Wi-Fi czy Ethernet to bardziej chodziło mi o podłączenie do rotela coaxial czy optyk który ma lepszą jakość albo po prostu bezstratne połączenie ale to w wiim pro albo pro plus. Bo ultra to chyba najlepiej przez przewód USB Ja się wypowiadam o wiim ultra bo taki mam. Jak go podłączysz przez USB z rotelem,to zagra dac z rotela. Jeśli chcesz żeby zagrał wiim to masz do wyboru,najbardziej klasyczne 2xrca lub coax albo optyk. Odpisz, cytując
rafica Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Żeby zagrał wiim to tylko RCA Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 23 minuty temu, rafica napisał: Żeby zagrał wiim to tylko RCA Przecież pisze:) Odpisz, cytując
rafica Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, rafica napisał: No właśnie. Musi być streamer z chromecast. Na wyświetlaczu nie zależy mi bo i tak będę obsługiwał telefonem aplikacje. Więc myślę o wiim podobno ma dobrą aplikacje do sterowania . Druga sprawa w grę wchodzą 2 no może 3 modele wiima. Przyjmijmy że będzie podłączony cyfrowo to tutaj wchodzą 2 modele wiim pro albo pro plus w sumie ultra też . Natomiast przez USB to tylko wiim ultra. Niby najlepsza jakość ponieważ 32bity a pozostałe 24bity . Tyle z teorii a w praktyce że Spotify itp to jak piosenka jest w dobrej jakości to pewnie 24 bit Trzecia sprawa jest taka skoro streamer sieciowy ma być wyłącznie w roli otwarzacz pomijając dac wiim to chyba żadnej różnicy nie będzie pomiędzy tymi modelami w dźwięku? Teraz tak pomijając czy będzie podłączony po Wi-Fi czy Ethernet to bardziej chodziło mi o podłączenie do rotela coaxial czy optyk który ma lepszą jakość albo po prostu bezstratne połączenie ale to w wiim pro albo pro plus. Bo ultra to chyba najlepiej przez przewód USB. Ogólnie jeżeli wiim będzie tylko otwarzaczem i nie będzie różnicy w dźwięku pomiędzy tymi modelami to wiim pro byłby najlepszą opcją. To jak z tym ? Odpisz, cytując
Recommended Posts