Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,

Pytanie życia mam. Zastanawiam się nad dokupieniem zewnętrznego DAC do wiim ultra. Obecnie mam wiima podłączonego do Cambridge audio cxa 81 przez coxial i ogólnie jestem zadowolony. Ale ostatnio czytałem że może być dużo lepiej jak dokupi się DAC i wiima użyje się Tylko jak źródło dźwięku? myślałem żeby dokupić FiiO BR15 R2R . Czy jest sens? . Lub może sprzedać wiima i kupić eversolo dmp 6 gen 2? . Czekam na waszą sugestię i pomoc.

Napisano

Nie wiem czy jest sens FiiO BR15 R2R bo bt masz już w wiim ale dac r2r to dobry kieunek. Ci którzy mają właśnie r2r do niego mówią o znacznej poprawie brzmienia.

Kup np na próbę k11 r2r (ale tu z lepszym zasilaczem) lub k13 r2r. Jest jeszcze (ponoć lepiej) Fiio warmer i sam zobacz. 😉

Napisano
4 godziny temu, Michał Piekaj napisał:

Witam serdecznie,

Pytanie życia mam. Zastanawiam się nad dokupieniem zewnętrznego DAC do wiim ultra. Obecnie mam wiima podłączonego do Cambridge audio cxa 81 przez coxial i ogólnie jestem zadowolony. Ale ostatnio czytałem że może być dużo lepiej jak dokupi się DAC i wiima użyje się Tylko jak źródło dźwięku? myślałem żeby dokupić FiiO BR15 R2R . Czy jest sens? . Lub może sprzedać wiima i kupić eversolo dmp 6 gen 2? . Czekam na waszą sugestię i pomoc.

A  że tak zapytam... Ten CXA 81 ma gorszy DAC niż ultra? Gorzej wypada niż Wiim? 

Napisano

Cześć :) Sprawdzić na pewno nie zaszkodzi. Porównaj na start jeszcze WiiMa Ultra po analogu vs po cyfrze do CXA. One mają DACi grające w podobnym stylu, ale moim zdaniem Wiim Ultra powinien zagrać lepiej. 

Większą różnicę zrobi np. iFi Zen One Studio, czy FiiO Warmer :) 

Napisano
14 godzin temu, Michał Piekaj napisał:

Nie czekałem. I kupiłem coś innego eversolo dac z 6 . Zobaczymy czy coś poprawi.  zobaczmy co to będzie . Dzięki i pozdrawiam. 

Czekamy na wrażenia w takim razie :)