simonpop86 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Mam taki pokój jak na zdjęciu. Układ mebli taki sam. Łóżko przy ścianie, na przeciwko TV przesunięty trochę do boku. Zastanawiam się, czy warto zrobić kino czy raczej iść w stereo? Tylne głośniki będą praktycznie z boku, ponieważ łóżko przy ścianie stoi, bez możliwości odsunięcia. Takie coś jest dopuszczalne? Dodatkowo TV przesunięty do boku. W takim wypadku jak ustawić głośniki przednie? Po rogach pomieszczenia? Jeden róg spoko, jest miejsce, natomiast na drugim znajdują się drzwi, więc trochę problematyczne z omijaniem głośnika.pokoj jakieś 14m2 Edytowano 2 godziny temu przez simonpop86 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu I kino i stereo beda w takim układzie słabe. To co możesz zrobić: 1. TV na uchwycie który na czas oglądania będziesz ustawiał w centralnej pozycji, pod TV na półce jakiś mały głośnik centralny (wyśrodkowany względem łóżka. 2. Małę kolumny onwall na ścianie w rogu pokoju. Płytki on-wall nie powinien kolidować z drzwiami. 3. Małe surround na bocznych ścianach. W układzie 5.1 nie ma głośników tylnych. One powinny być delikatnie za Twoją głową ale mimo wszystko bardziej z boku niż z tyłu. 4. Subwoofer w dowolnym miejscu. Najlepiej w rogu pokoju albo jakaś płaska konstrukcja która zmieści się pod łóżkiem. Tak czy inaczej najlepiej znaleźć inny pokój na KD. Odpisz, cytując
simonpop86 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu No innego pokoju niestety nie mam. Co do kolumn, to stojące też mi nie będą kolidowały z drzwiami. A co jest według Ciebie największą bolączką tego pokoju? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Nie ma sensu wstawiac duzych kolumn do kina domowego bo a) odetniesz je na 80 Hz (subwofer konieczny) oraz b) będą poupychane w rogach. Nie wiem gdzie chcesz postawić kolumnę podłogową koło szafki z TV. Problemem jest ogólnie rozmiar/dostępne miejsce i brak symetrii. Gdzie planowałeś postawić subwoofer? P.S. TV też jest za wysoko. Edytowano 1 godzinę temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Onwall i powiesić na ścianach na wysokości klamek do drzwi. Wszystkie 5. Telewizor bliżej drzwi, jego wysokość faktycznie za duża, ale jeśli oglądacie na leżąco to ok. Przy pozycji siedzącej bez podparcia może kark boleć. Sub gdzieś w narożniku i kino bdb. Edytowano 1 godzinę temu przez Butler Odpisz, cytując
Recommended Posts