mariol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Jakie miałeś głośnikowe i jak to grało? Zavfino Prima MKII a potem wymieniłem go na Silver Dart. Co bym nie napisał nie koniecznie sprawdzi się to już po za moim pomieszczeniem. Kabel Prima zaskoczył mnie swoim plastycznym i miękkim basem, góra też była czysta i nie nachalna, Po jakimś czasie coś mi zaczęło drażnić na górnej średnicy. Ale... słowo klucz Ale, Zmieniałem w międzyczasie inne kable zasilające więc teraz z perspektywy czasu podejrzewam, że sam zepsułem czymś innym. Postanowiłem zamienić na Silver Dart. Przybyło powietrza dźwięk jeszcze bardziej się otworzył bas bajka miękki ale nie buła i nie o długim wybrzmieniu, wówczas mi pasowało, średnica czytelniejsza bardziej klarowna ale jeżeli ktoś poszukuje prezentacji bardziej konturowej to nie tędy droga. Ale... ponownie ale, nie wiem co bym robił i co zmieniał moje pomieszczenie i sprzęt nie akceptują srebra, mam Siltech xlr legend 880 i guzik leży w szufladzie, podobnie po paru miesiącach Silver Dart pojechał do ludzi. Gdyby system, pomieszczenie i moje uszy akceptowałyby srebro podejrzewam, że zostałby na dłużej. I wbrew panującym opinią, że srebro to jasność i blask, nic z tych rzeczy. Brakowało mi właśnie powietrza na scenie i energetyczności w przekazie. PS. Jeżeli ktoś poszukuje XLR Siltech clasic legend 880 to sprzedam za niewielką opłatą. 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, cymes napisał: Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ? Ten tzw. Tomanek to jakiś hellukabel, albo inny lapp kable, jeszcze na wrednych przemysłowych wtykach. Tak, mieliśmy doświadczenia wiele lat temu, pierwsze kroki z zamianą zwyklaków na własnoręcznie wystrugane kabelki ze sterowniczych bezhalogenowych takich właśnie kabli. Kup lepiej najtanszy Isotek Evo3 Initium, albo Premier i bedzie lepiej niż ten ze zdjecia. Albo jakis Taga Harmony na "ich rodowanych" wtykach w podobnej cenie. Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, DiBatonio napisał: Ten tzw. Tomanek to jakiś hellukabel, albo inny lapp Lapp Kabel 3 x 2,5 CY, ekran z ocynowanej siatki miedzianej. Wredne wtyki ? @maciek72 coś ruszyło w temacie ? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 26 minut temu Autor Napisano 26 minut temu Mam Lapp kabel od 10 lat Teraz jest jako zasilający 1000 DC Jutro będzie pierwszy Taga Harmony TPC TS - 1.5 m Potrzebuję jeszcze takie 2 Potrzebuję także 2 przewody 2.5 mb , ale Taga takich nie ma W sobotę podpinam przewód uziemiający z gniazdka do listwy 1000 DC . Mam mnóstwo potrzeb , ale brak funduszy Odpisz, cytując
cymes Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 2 minuty temu, maciek72 napisał: Mam Lapp kabel od 10 lat Jak z elastycznością ? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 22 minuty temu Autor Napisano 22 minuty temu Nie jest tragicznie , ale zobaczymy jak w porównaniu do Tagi Odpisz, cytując
Recommended Posts