mariol Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Jakie miałeś głośnikowe i jak to grało? Zavfino Prima MKII a potem wymieniłem go na Silver Dart. Co bym nie napisał nie koniecznie sprawdzi się to już po za moim pomieszczeniem. Kabel Prima zaskoczył mnie swoim plastycznym i miękkim basem, góra też była czysta i nie nachalna, Po jakimś czasie coś mi zaczęło drażnić na górnej średnicy. Ale... słowo klucz Ale, Zmieniałem w międzyczasie inne kable zasilające więc teraz z perspektywy czasu podejrzewam, że sam zepsułem czymś innym. Postanowiłem zamienić na Silver Dart. Przybyło powietrza dźwięk jeszcze bardziej się otworzył bas bajka miękki ale nie buła i nie o długim wybrzmieniu, wówczas mi pasowało, średnica czytelniejsza bardziej klarowna ale jeżeli ktoś poszukuje prezentacji bardziej konturowej to nie tędy droga. Ale... ponownie ale, nie wiem co bym robił i co zmieniał moje pomieszczenie i sprzęt nie akceptują srebra, mam Siltech xlr legend 880 i guzik leży w szufladzie, podobnie po paru miesiącach Silver Dart pojechał do ludzi. Gdyby system, pomieszczenie i moje uszy akceptowałyby srebro podejrzewam, że zostałby na dłużej. I wbrew panującym opinią, że srebro to jasność i blask, nic z tych rzeczy. Brakowało mi właśnie powietrza na scenie i energetyczności w przekazie. PS. Jeżeli ktoś poszukuje XLR Siltech clasic legend 880 to sprzedam za niewielką opłatą. 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 31 minut temu, cymes napisał: Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ? Ten tzw. Tomanek to jakiś hellukabel, albo inny lapp kable, jeszcze na wrednych przemysłowych wtykach. Tak, mieliśmy doświadczenia wiele lat temu, pierwsze kroki z zamianą zwyklaków na własnoręcznie wystrugane kabelki ze sterowniczych bezhalogenowych takich właśnie kabli. Kup lepiej najtanszy Isotek Evo3 Initium, albo Premier i bedzie lepiej niż ten ze zdjecia. Albo jakis Taga Harmony na "ich rodowanych" wtykach w podobnej cenie. Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 26 minut temu, DiBatonio napisał: Ten tzw. Tomanek to jakiś hellukabel, albo inny lapp Lapp Kabel 3 x 2,5 CY, ekran z ocynowanej siatki miedzianej. Wredne wtyki ? @maciek72 coś ruszyło w temacie ? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Mam Lapp kabel od 10 lat Teraz jest jako zasilający 1000 DC Jutro będzie pierwszy Taga Harmony TPC TS - 1.5 m Potrzebuję jeszcze takie 2 Potrzebuję także 2 przewody 2.5 mb , ale Taga takich nie ma W sobotę podpinam przewód uziemiający z gniazdka do listwy 1000 DC . Mam mnóstwo potrzeb , ale brak funduszy Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, maciek72 napisał: Mam Lapp kabel od 10 lat Jak z elastycznością ? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Nie jest tragicznie , ale zobaczymy jak w porównaniu do Tagi Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 31 minut temu Napisano 31 minut temu 2 godziny temu, cymes napisał: Jakieś doświadczenia z kablem Tomanka ? Mam Tomanka do końcówki mocy. Potrzebowałem cos co ma 3m i jest dostępne na jutro... no i tak jest sobie....😁. Lepszy niż sznurek załączony w kartonie, nie ma różnicy do tagi, jaką był zasilany AP wcześniej. Konkretnie to Tomanek TPC gold. Nie wiem czy to ten ze zdjęcia. Odpisz, cytując
cymes Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu 5 minut temu, BlaBla napisał: Konkretnie to Tomanek TPC gold. Nie wiem czy to ten ze zdjęcia. Gold ma inne wtyczki kabel ten sam. Jak oceniasz elastyczność ? Odpisz, cytując
Recommended Posts