Gregorrro Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cześć, podpowie ktoś czy to dobry pomysł połączyć Supernite 3 z Fiio K17 jako streamer? Czy to będzie lepsze rozwiązanie niż Naim Unity Nova? Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowany) 7 godzin temu, DiBatonio napisał: Na pewno tańsze 😉 Czy ja wiem czy tańsze, Supernite 3 kosztuje jakoś 15k, a Fiio K17 około 4,5k. Nova jest po około 18k nowa w necie. Powiedzmy, że porównywalnie. Edytowano 10 godzin temu przez Gregorrro Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 9 godzin temu, Gregorrro napisał: Cześć, podpowie ktoś czy to dobry pomysł połączyć Supernite 3 z Fiio K17 jako streamer? Czy to będzie lepsze rozwiązanie niż Naim Unity Nova? Bardzo długo słuchałem a nawet posiadałem Supernaita 3 i Uniti Nova. To i to Naim ale radzę najpierw obu posłuchać. Każda integra Naima jest tak skonstruowana, że uziemia ją źródło Naima :). Zapytaj w jakimś salonie audio o co chodzi z całym prowadzeniem mas, uziemieniem itp. w integrach Naima. Z pewnością dokładnie wytłumaczą - Koris Poznań czy Planeta Dźwięku - jakie są konsekwencje braku źródła od Naima dla integry Naima. Z Uniti, jak każdy się domyśla, ten problem odpada. Uniti Nova nie gra tak ciepło jak SN3. Są też inne różnice. Przed wyborem lepiej oba Naimy u siebie posłuchaj. Moim zdaniem klasyczna integra Naima (xs3 , sn3) daje jednak troszkę większe możliwości odnośnie samej jakości brzmienia jak każde Uniti. Uniti Nova to poziom brzmienia konkurencyjnych klasycznych integr w cenie około 6 kzł np. Regi Elex r czy MK4. Nic więcej z Uniti, jeżeli chodzi o samą jakość brzmienia nie dostaniesz. W sumie najrozsądniejszym cenowo rozwiązaniem jest kupić Naim Uniti Atom jak chce się mieć koniecznie coś z Uniti. Jeszcze raz napiszę, zanim kupisz, koniecznie u siebie posłuchaj. Edytowano 8 godzin temu przez kaczadupa 3 Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, kaczadupa napisał: Każda integra Naima jest tak skonstruowana, że uziemia ją źródło Naima :). Zapytaj w jakimś salonie audio o co chodzi z całym prowadzeniem mas, uziemieniem itp. w integrach Naima. Z pewnością dokładnie wytłumaczą - Koris Poznań czy Planeta Dźwięku - jakie są konsekwencje braku źródła od Naima dla integry Naima. Mógłbyś rozwinąć temat? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 28 minut temu, Gregorrro napisał: Mógłbyś rozwinąć temat? Ja to widzę tak, każdy sprzęt połączony interkonektami jest uziemiony przez masę prowadzoną kabelkami. Łatwo to sprawdzić miernikiem (multimetrem). Źródło, żeby było uziemione musiałoby też mieć zasilanie z żyłą PE, czyli takie gniazdko zasilające IEC z 3ma bolcami, wtedy miałoby to sens, a nie każde źródło jest w tej klasie ochronności, zaś wzmacniacze w większości już tak. Ale jeśli źródło jest w II klasie ochronności, to i tak po Łaziskach ma wspólna masę ze szlakiem co też można sprawdzić mierniczkiem dotykając przewodzącej części obudowy źródła i obudowy wzmaka. To co mówią nieraz w salonach to wiesz 😏, mało kto tam ma wykształcenie elektrotechniczne i jadą na tym co pisze producent, albo inny recenzent. Tak to wygląda. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu https://community.naimaudio.com/t/signal-ground-connection-sn3-humming/32204 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Pętla masy 😏 Często masa sygnałowa jest połączona z masą urządzenia. Pierwsze z brzegu dwa wzmaki Naima, jak byk widać, że są w I klasie ochronności, czyli z żyłą uziemiającą PE. Tutaj poniżej pisze jeden ogarnięty, więc trzeba rozumieć zagadnienia, zamiast wymyślać opowieści.... Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A ja mam rezerwowo na największe upały XS-a. Pomimo starej i kiepskiej instalacji i ogólnie problemów z pętlą masy to u mnie XS siedzi cicho czy z maliną czy z Primo, czy z Qutestem zasilanym 5V czy uziemionym Aresem zawsze cicho i zero brumienia. Aż mnie to zaskoczyło, bo liczyłem się z tym że coś może się pojawić. Nawet kanały równo idą na potku I podłączony zwyczajnie po RCA... 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu 13 minut temu, marcinmarcin napisał: XS-a Ciekawe czy Naim jeszcze wróci do produkowania integr czy się poddał. Jak nie przeniesie ich produkcji do Chin to raczej koniec z serią Supernait i XS bo jak ma konkurować z Audiolabem, Regą, Exposure czy Quad-em. Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 30 minut temu Autor Napisano 30 minut temu Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale Supernite ma uziemienie na wtyczce i streamer od nich też. Wtedy ta pętla masy nie występuje? Odpisz, cytując
Recommended Posts