Sundin997 Napisano 30 stycznia Napisano 30 stycznia 3 minuty temu, Doli napisał: Więc właśnie o to chodzi, ma grać subtelnie na tyle żeby zadowoliło ucho, nie mam mega wymagań, ale ma to grać tak jak powinno, jeśli trzeba będzie to się dozbiera coś $$ ale tak jak piszesz to studnia bez dna, ja che jedynie uzyskać zadowalający efekt żeby w momencie odpalenia muzyki nie musieć się męczyć a poprostu słuchać. za 5k to chyba jedynie sluchawki. 1 Odpisz, cytując
Doli Napisano 31 stycznia Autor Napisano 31 stycznia 7 godzin temu, Sundin997 napisał: za 5k to chyba jedynie sluchawki. I to jest kompromis haha, nie no myślę że coś się znajdzie godnego uwagi co ma dobrą podstawę basową. Odpisz, cytując
Doli Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Witam ponownie, w ostatnim czasie prześledziłem trochę sieć i oczytalem się z konkretnymi modelami po czym będę chciał wziąść na odsłuchy: Aurora xt1000 Oberon 9 MA Bronze 6g 500 Fyne odpuściłem bo wolę coś z budżetu zostawić na napęd do któryś z kolumn powyżej. I teraz tak... na początku napędem będzie mój Magnat MR780 żeby móc w ogóle posłuchać tych kolumn w moim salonie. Pytanie do Was czy warto mi się pchać w np. oberony, które potrzebują więcej prądu i pewnie żeby to zagrało sensownie to będę musiał zainwestować w mocny piec - co raczej szybko nie nastąpi. Czy nie lepiej skupić się na pozostałych dwóch modelach aurory i bronzów? I z tego coś wybrać. Oberony kuszą ale boję się że nie będę mógł ich dobrze na początku wysterować. Pozdrawiam! Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 36 minut temu, Doli napisał: I teraz tak... na początku napędem będzie mój Magnat MR780 żeby móc w ogóle posłuchać tych kolumn w moim salonie. Czytając opinie w sieci,to przecież jest całkiem przyzwoity wzmacniacz. Kilka lat temu czaiłem się na podobny zestaw aurora 1000 plus ten magnat. Już nie pamiętam ,czy ktoś czasami nie polecał na forum tego zestawienia. Odpisz, cytując
Doli Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu No właśnie do nich będzie raczej ok, chodzi mi o oberony 9, czy napędzenie ich magnatem da jakiś satysfakcjonujący efekt czy to raczej bez sensu i odpuścić sobie wgl. wypożyczenie tego zestawu. Głośno nie słucham muzyki, ale i do umiarkowanego sluchania pewnie potrzeba też im troche prądu Odpisz, cytując
Recommended Posts