radziu11 Napisano wczoraj o 17:39 Napisano wczoraj o 17:39 Witam Wszystkich, zastanawiam się nad zakupem kolumn: MA 7G 300 SILVER/ B&W 603 S3. Pomieszczenie 23m3 Wzmacniacz CXA 81 Odtwarzacz CXN100 Sub SVS SB-1000 PRO Muzyka POP, DANCE - GŁÓWNIE STREAMING Proszę o opinie głównie użytkowników wymienionych kolumn. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 19:37 Napisano wczoraj o 19:37 Cześć, Z B&W dobrze brzmią z nie co ciemniejszą elektroniką. Więc szanse są .W wymienionej muzyce, na brak basu, dynamiki i stanowczości narzekać niepowinieneś. Ale żeby podejść do sprawy fachowo, proponuję zwyczajnie odsłuch i to najlepiej najpierw w salonie a potem w domu Odpisz, cytując
Q21 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Cześć CXA81 to dość jasny wzmacniacz, co nie według każdego pasuje idealnie do Bowersa i MA Silver. Jakie kolumny masz obecnie i czego Ci w nich brakuje? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Obie kolumny należą do tych grających jasno. Ale jednak mają inna prezentację. Monitor Audio przez swoją czystość przekazu. Z kolei Bowers przez zmniejszenie ilości średnicy i naznaczenie bardziej gory. Nasze Audio zaprezentowało to w ten sposób W obu przypadkach możesz kolumny ustawić na przykład na wprost (nie skręcać na siebie )gdyby ilość góry z tym konkretnym wzmacniaczem była za duża. Jeśli lubisz taki przekaz do listy dopisał bym Heco Revolution 7 Ze swojej strony wybrał bym Monitor audio ze względu na łatwiejszą możliwość ich postawienia w salonie. U znajomego z kolei z Naimem graja te Bowersy. Odpisz, cytując
radziu11 Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Aktualnie posiadam Monitory Audio RX6 + subw. Nie wiem czy słowami będę w stanie opisać dokładnie tego czego oczekuję - ale w dużym skrócie chciałem "uzyskać coś więcej" tzn. więcej szczegółów/detali. Dodatkowo chciałbym przy niskim poziomie głośności słuchać muzyki z fajnymi efektami Ze swoimi kolumnami przerobiłem mnóstwo innych wzmacniaczy od onkyo,denona 1520, marantza 6007 i wiem że nie wycisnę z nich nic więcej. Dlatego biorąc pod uwagę powierzchnię pokoju ok 23-25m2 chciałem kupić kolumny które zagrają lepiej. Niestety ze względu na miejsce zamieszkania nie mam możliwości umówienia się w którymś z Państwa salonów. Pozdr. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, radziu11 napisał: Aktualnie posiadam Monitory Audio RX6 + subw. Nie wiem czy słowami będę w stanie opisać dokładnie tego czego oczekuję - ale w dużym skrócie chciałem "uzyskać coś więcej" tzn. więcej szczegółów/detali. Dodatkowo chciałbym przy niskim poziomie głośności słuchać muzyki z fajnymi efektami Ze swoimi kolumnami przerobiłem mnóstwo innych wzmacniaczy od onkyo,denona 1520, marantza 6007 i wiem że nie wycisnę z nich nic więcej. Dlatego biorąc pod uwagę powierzchnię pokoju ok 23-25m2 chciałem kupić kolumny które zagrają lepiej. Niestety ze względu na miejsce zamieszkania nie mam możliwości umówienia się w którymś z Państwa salonów. Pozdr. Możemy umożliwić Tobie odsłuch w domu, to znaczy wysłać te kolumny pod wskazany adres (za kaucją). To bardzo mogłoby pomóc Zainteresowany? Odpisz, cytując
Q21 Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 8 godzin temu, radziu11 napisał: Nie wiem czy słowami będę w stanie opisać dokładnie tego czego oczekuję - ale w dużym skrócie chciałem "uzyskać coś więcej" tzn. więcej szczegółów/detali. To nowsze Silvery są dobrym kierunkiem, ale nie będzie to olbrzymi skok do przodu. Taki pokroju np. Goldów od nich. Sprawdziłbym za to Dali Opticony. Lekki krok w bok, ale inna prezentacja może Ci przypaść do gustu Odpisz, cytując
Recommended Posts