Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam Wszystkich,

zastanawiam się nad zakupem kolumn: MA 7G 300 SILVER/ B&W 603 S3.

Pomieszczenie 23m3

Wzmacniacz CXA 81

Odtwarzacz CXN100

Sub SVS SB-1000 PRO

Muzyka POP, DANCE - GŁÓWNIE STREAMING

Proszę o opinie głównie użytkowników wymienionych kolumn.

Napisano

Obie kolumny należą do tych grających jasno. 

Ale jednak mają inna prezentację. 

Monitor Audio przez swoją czystość przekazu. Z kolei Bowers przez zmniejszenie ilości średnicy i naznaczenie bardziej gory. 

Nasze Audio zaprezentowało to w ten sposób

obraz.png.0a05f2da87e13c8ebf0b907d85be0659.png

obraz.png.d94314be3e332811d12b0309f380226c.png

W obu przypadkach możesz kolumny ustawić na przykład na wprost (nie skręcać na siebie )gdyby ilość góry z tym konkretnym wzmacniaczem była za duża. 

Jeśli lubisz taki przekaz do listy dopisał bym Heco Revolution 7

Ze swojej strony wybrał bym Monitor audio ze względu na łatwiejszą możliwość ich postawienia w salonie. U znajomego z kolei z Naimem graja te Bowersy. 

Napisano

Aktualnie posiadam Monitory Audio RX6 + subw.

Nie wiem czy słowami będę w stanie opisać dokładnie tego czego oczekuję - ale w dużym skrócie chciałem "uzyskać coś więcej" tzn. więcej szczegółów/detali.

Dodatkowo chciałbym przy niskim poziomie głośności słuchać muzyki z fajnymi efektami Ze swoimi kolumnami przerobiłem mnóstwo innych wzmacniaczy od onkyo,denona 1520, marantza 6007 i wiem że nie wycisnę z nich nic więcej.

Dlatego biorąc pod uwagę powierzchnię pokoju ok 23-25m2 chciałem kupić kolumny które zagrają lepiej.

Niestety ze względu na miejsce zamieszkania nie mam możliwości umówienia się w którymś z Państwa salonów.

Pozdr.

Napisano
6 godzin temu, radziu11 napisał:

Aktualnie posiadam Monitory Audio RX6 + subw.

Nie wiem czy słowami będę w stanie opisać dokładnie tego czego oczekuję - ale w dużym skrócie chciałem "uzyskać coś więcej" tzn. więcej szczegółów/detali.

Dodatkowo chciałbym przy niskim poziomie głośności słuchać muzyki z fajnymi efektami Ze swoimi kolumnami przerobiłem mnóstwo innych wzmacniaczy od onkyo,denona 1520, marantza 6007 i wiem że nie wycisnę z nich nic więcej.

Dlatego biorąc pod uwagę powierzchnię pokoju ok 23-25m2 chciałem kupić kolumny które zagrają lepiej.

Niestety ze względu na miejsce zamieszkania nie mam możliwości umówienia się w którymś z Państwa salonów.

Pozdr.

Możemy umożliwić Tobie odsłuch w domu, to znaczy wysłać te kolumny pod wskazany adres (za kaucją). To bardzo mogłoby pomóc :)

Zainteresowany?

Napisano
8 godzin temu, radziu11 napisał:

To nowsze Silvery są dobrym kierunkiem, ale nie będzie to olbrzymi skok do przodu. Taki pokroju np. Goldów od nich. Sprawdziłbym za to Dali Opticony. Lekki krok w bok, ale inna prezentacja może Ci przypaść do gustu ;)