kaczadupa Napisano Poniedziałek o 15:28 Napisano Poniedziałek o 15:28 Czołem. Ktoś coś w temacie nowych Lucia? W jakim kierunku poszły zmiany, czego jest więcej a czego mniej? Warto się nimi zainteresować? @Q21 a co u Was słychać na nowych Luśkach? Zdjęcia na fejsa poszły i cisza jak po śmierci organisty. Wtopa ? 3 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 2.02.2026 o 16:28, kaczadupa napisał: Czołem. Ktoś coś w temacie nowych Lucia? W jakim kierunku poszły zmiany, czego jest więcej a czego mniej? Warto się nimi zainteresować? @Q21 a co u Was słychać na nowych Luśkach? Zdjęcia na fejsa poszły i cisza jak po śmierci organisty. Wtopa ? Adam, z tego co widziałem na audiostereo, już w połowie ubiegłego roku @lpomis pisał o nowej odsłonie tego monitora. Rozumiem, że nasze salony mają go od teraz? A tak na marginesie - patrząc na opis to chyba niewiele tam zmienili. Pewnie zmiany bardziej kosmetyczne niż jakiś milowy krok w modyfikacji dźwięku. No i jeszcze jeden margines. Wszyscy wypuszczają kolejne eMKi a kiedy ATC wprowadzi nową odsłonę swojej podstawowej serii 🙂? Czy ostatnia wersja jest tak dobra, że nie ma czego poprawiać? 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: niewiele Nowy woofer jak dobrze pamiętam. Co do ATC to dla mnie wystarczy jak zmienię czarne na białe, kwestia czasu. 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 22 minuty temu, kaczadupa napisał: Nowy woofer jak dobrze pamiętam. Tak, do tego chyba jakieś zmiany w zwrotnicy. Patrząc na cenę nowych jakoś znacznie nie odbiega ona od pierwszej wersji. 31 minut temu, kaczadupa napisał: Co do ATC to dla mnie wystarczy jak zmienię czarne na białe, kwestia czasu. Kiedyś widziałem ATC SCM7 robione chyba na rynek chiński. Tam masz całą paletę barw, w tym piękny, czerwony kolor 😁. 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, KrólKiczu napisał: Rozumiem, że nasze salony mają go od teraz? Luśki MK2 na pewno są w Audio-Connect i Q21. 26 minut temu, KrólKiczu napisał: patrząc na opis to chyba niewiele tam zmienili Wzmocniona obudowa, przeprojektowana zwrotnica, nowe przetworniki (woofer ale i chyba też gwizdek?). Bardziej rozbudowany opis jest tutaj - https://blog.son-video.com/en/2025/05/jmr-lunna-mkii-and-lucia-mkii-a-new-take-on-two-icons/ Chętnie bym posłuchał i porównał bezpośrednio z poprzednią wersją, ale coś mi się wydaje, że Adam ma jednak większe chęci na ich sprawdzenie 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 31 minut temu, KrólKiczu napisał: Tam masz całą paletę barw, w tym piękny, czerwony kolor 😁. Widziałem. Ładne są też specjalne wersje wykończenia SCM 40 wysyłane do Francji. 19 minut temu, lpomis napisał: większe chęci Moja dobra passa z wyborem głośników na testy to już przeszłość. Dobre strzały to była seria - ProAc D2R/Harbeth m30.3xd2/Spendor Classic 3/1, KEF ls50Meta. Ostatnio idę ostro w dół, aż na dno. Oczywiście subiektywnie. Już Ci mówiłem, Ty i Rafał lepiej potraficie wybrać mi wzmacniacze i głośniki pod moje oczekiwania niż ja sam. Problem w tym, że Rafał wybrał mi Accu za 50 kzł a to już troszkę kłóci się z moim sumieniem. Jednak doceniam chęci. Wiem, że chcecie dobrze. Twoją propozycję Gryfa 120 też doceniam. Edytowano 54 minuty temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts