Pawel Laszenko Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Stoję przed wyborem dwóch urządzeń gramofon Audio-Technica AT-LPW50PB i viim ultra streamer Będzie podłączony do Pioneer SA 508 po całkowitej renowacji. Co zagwarantuje mi większą precyzję dynamikę szczegółowość, iść w streamer czy w gramofon. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Streamer rzecz jasna da Ci na starcie dostęp do olbrzymich zbiorów nagrań za moim zdaniem przystępny cenowo abonament. Gramofon, o ile nie masz dużej kolekcji winyli, ograniczy Cię na początku tylko do tego co posiadasz, i co stopniowo będzie wzbogacało Twoje zbiory. Najlepiej byłoby wybrać jedno i drugie 🙂 jeśli masz ograniczone budżet to myślę, że rozsądniej jest zacząć od streamera, a później dokupić gramofon. Co do samej jakości nagrań to muszą się wypowiedzieć Ci, którzy bardziej w tym siedzą, ale może być tak, że budżetowy streamer da Ci lepszą jakość niż budżetowy gramofon. Ale to tylko moje przypuszczenie, bo choć sam mam gramofon i streamer to nie robią regularnych porównań między albumami odtwarzanymi na jednym i drugim urządzeniu 🙂 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Wybór gramofonu to powinien być bardzo świadomy i zdecydowany wybór, żeby to miało sens i nie było rozczarowania – a taka postawa wyklucza zadawanie pytań jak w temacie. W dodatku gramofon tak, ale nie jako jedyne źródło. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Pawel Laszenko napisał: Jeżeli na zdjęciu jest Twój wzmacniacz, to może przede wszystkim warto zastanowić się czy w tej szafce nie jest mu za gorąco 🙂. 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 17 minut temu, KrólKiczu napisał: Jeżeli na zdjęciu jest Twój wzmacniacz, to może przede wszystkim warto zastanowić się czy w tej szafce nie jest mu za gorąco 🙂. To klasa AB więc prognozuję że pracuje w warunkach "cieplarnianych" 😁☀️ ...pomimo faktu że posiada też otwory wentylacyjne na bocznych ścianach Odpisz, cytując
marma2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, marma2 napisał: Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. No nie. Na pewno nie Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, marma2 napisał: Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. Raczej pomiędzy Audi a BMW Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, marma2 napisał: Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. Święta racja. @Pawel Laszenko nie kupuj streamera 1 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Pawel Laszenko napisał: Stoję przed wyborem dwóch urządzeń Rozumiem ze jesteś już w posiadaniu kolekcji winyli? Bo jeśli nie, kupowanie gramofonu nie ma sensu. W takiej sytuacji lepiej streamer. 1 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 10 minut temu, MacieQ napisał: Raczej pomiędzy Audi a BMW Bardziej to jak wybór między Fordem Mustangiem z 70 czy 80 roku a Tesla, albo między choperem, a ścigaczem. @Pawel Laszenko Dobry gramofon z dobrą wkładką, z dobrym preampem i dobrymi płytami powinien zagrać lepiej niż wiim ultra ale będzie znacznie więcej kosztować. Ale widzę że poszłeś w vintage więc pewne wiesz że do tego bardziej pasuje gramofon 😃 No ale jednak dziś bez streamingu to raczej się nie da. 4 minuty temu, Sipo napisał: Rozumiem ze jesteś już w posiadaniu kolekcji winyli? Bo jeśli nie, kupowanie gramofonu nie ma sensu. @Pawel Laszenko Rozumiem że jesteś w posiadaniu internetu bo jesli nie to kupowanie streamera nie ma sensu 😃 Edytowano 2 godziny temu przez Palmos 1 Odpisz, cytując
marma2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie napisałem tego złośliwie. Sam mam akurat wimm ultra ale także dwa gramofony, kilka pre phono (w tym mojej konstrukcji) i około 5 wzmacniaczy. Bardziej chodziło mi w porównaniu o kontekst zasięgu czyli coś w rodzaju łatwości dostępu do muzyki. 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Palmos napisał: Bardziej to jak wybór między Fordem Mustangiem z 70 czy 80 roku a Tesla, albo między choperem, a ścigaczem. @Pawel Laszenko Dobry gramofon z dobrą wkładką, z dobrym preampem i dobrymi płytami powinien zagrać lepiej niż wiim ultra ale będzie znacznie więcej kosztować. Ale widzę że poszłeś w vintage więc pewne wiesz że do tego bardziej pasuje gramofon 😃 No ale jednak dziś bez streamingu to raczej się nie da. Noo znacznie więcej niż Wiim - ale teraz to już podnosimy poprzeczkę a mi chodziło że i to i to ma swoich zwolenników. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 34 minuty temu, Palmos napisał: Dobry gramofon z dobrą wkładką, z dobrym preampem i dobrymi płytami powinien zagrać lepiej niż wiim ultra ale będzie znacznie więcej kosztować. A jaki to ten dobry gramofon? Wiesz, kiedyś mi przez myśl przeszło, jakby tak wyp... TV ze stolika audio i kupić gramiaka, takiego chociaż za 8tys. ze średnio dobrą wkładką i średnio dobrym ramieniem... Ale jak pomyśleć ile z tym pier... ustawienia wkładki, ramienia, znalezienia dobrego phono stage i do tego ceny płyt winylowych, nie wspomnę o cenach o tych sprzed digitalizacji winyli, to podziękowałem. Wolę zostać np. rzy CD z moją biblioteką płyt, czasem zakupić japońca BSCD 2 i mieć w zasiegu Qobuza, Tidala i Deezera. 34 minuty temu, Palmos napisał: Ale widzę że poszłeś w vintage więc pewne wiesz że do tego bardziej pasuje gramofon Popraw się 😏 34 minuty temu, Palmos napisał: bez streamingu to raczej się nie da Jednak da się, jak się chce 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, DiBatonio napisał: kupić gramiaka, takiego chociaż za 8tys. ze średnio dobrą wkładką i średnio dobrym ramieniem... Ale jak pomyśleć ile z tym pier... ustawienia wkładki, ramienia, znalezienia dobrego phono stage i do tego ceny płyt winylowych, nie wspomnę o cenach o tych sprzed digitalizacji winyli, to podziękowałem. Dla niektórych to pier... a dla innych dobra zabawa. Wielu ma tu gramofon i nie narzeka Co kto lubi. 10 minut temu, DiBatonio napisał: Popraw się 😏 Nie muszę, tak miało być, a i nie było do Ciebie 😉 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Palmos napisał: Nie muszę, tak miało być No to "gratuluję" 🤭 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 36 minut temu, marma2 napisał: Nie napisałem tego złośliwie 37 minut temu, marma2 napisał: chodziło mi w porównaniu o kontekst zasięgu czyli coś w rodzaju łatwości dostępu do muzyki. Ok. Spoko. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 minut temu, Palmos napisał: Wielu ma tu gramofon i nie narzeka Co kto lubi. Wielu ma też Wiima i nie narzekają, co kto lubi.😁 Albo raczej, co komu wystarczy. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Pawel Laszenko Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Jeżeli na zdjęciu jest Twój wzmacniacz, to może przede wszystkim warto zastanowić się czy w tej szafce nie jest mu za gorąco 🙂. Tam jest dużo więcej miejsca od środka niż to wygląda na zdjęciu Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 8 minut temu, DiBatonio napisał: Wielu ma też Wiima i nie narzekają A gdzieś tak napisałem? Chociaż napewno można lepiej 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez Palmos Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Palmos napisał: A gdzieś tak napisałem? 🤦♂️ Nie. Ja tak piszę w odniesieniu do Twojego "wielu ma gramofon i nie narzeka". Odpisz, cytując
Recommended Posts