Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Niezależnie w którą stronę pójdziesz, nie będzie źle. Zadaj sobie natomiast pytanie, czy któraś z tych opcji ma / albo nie ma funkcji której potrzebujesz (bądź wręcz musisz mieć). Pamiętaj też, że "dobry" DAC dla każdego może oznaczać coś innego.

Edytowano przez renoxd
Napisano

Hej :) Przede wszystkim Warmer, a DMP-A6 to całkowicie różne sygnatury brzmieniowe. Jeden jest dużo, dużo cieplejszy i bardziej nasycony, gdy EverSolo jest znacznie bardziej nastawione na techniczny styl grania. Głównym więc pytaniem będzie to, jakie granie wolisz :) Ogólnie ujmując, nie ma tu obiektywnie złego wyboru. Jakbyś chciał porównać - zapraszam do kontaktu i na odsłuch :) Podziałamy. 

Napisano (edytowany)
36 minut temu, Q21 napisał:

Przede wszystkim Warmer, a DMP-A6 to całkowicie różne sygnatury brzmieniowe. Jeden jest dużo, dużo cieplejszy i bardziej nasycony, gdy EverSolo jest znacznie bardziej nastawione na techniczny styl grania

Zatem kolega Michał dobrze kombinuje i łącząc Wiim Ultra z Fiio Warmer, otrzyma wtedy wypadkową jednego i drugiego może to jest lepszy kierunek niż Eversolo?

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
6 godzin temu, Q21 napisał:

Hej :) Przede wszystkim Warmer, a DMP-A6 to całkowicie różne sygnatury brzmieniowe. Jeden jest dużo, dużo cieplejszy i bardziej nasycony, gdy EverSolo jest znacznie bardziej nastawione na techniczny styl grania. Głównym więc pytaniem będzie to, jakie granie wolisz :) Ogólnie ujmując, nie ma tu obiektywnie złego wyboru. Jakbyś chciał porównać - zapraszam do kontaktu i na odsłuch :) Podziałamy. 

Ogólnie chce ocieplić bowersy bo mam Cambridge audio cxa 81 MK2 i trochę za wysoko. Nie chcę sprzedawać CA . 

Napisano
4 godziny temu, Michał Piekaj napisał:

Ogólnie chce ocieplić bowersy bo mam Cambridge audio cxa 81 MK2 i trochę za wysoko. Nie chcę sprzedawać CA . 

To WiiM z Warmerem będzie dobrym kierunkiem. Omawiamy ten DAC w filmie, zachęcam do obejrzenia :)

Napisano
2 godziny temu, Q21 napisał:

To WiiM z Warmerem będzie dobrym kierunkiem. Omawiamy ten DAC w filmie, zachęcam do obejrzenia :)

Juz go widziałem dlatego o nim pomyślałem. Bo jednak Cambridge audio gra za wysoko pod bowersy. A myślę że fiio warmer by złagodził 

Napisano

Zgadzam się z pierwszym postem. Tu nie ma złej drogi. 

Oba Transporty są stosunkowo nowe, nie ma z nimi problemu. Który dłużej utrzyma wsparcie ? Tego Ci nikt nie powie. 

Na pewno zestaw Wiim + Fiio zagra cieplej. 

Eversolo będzie wyglądał nowocześniej. Ma więcej możliwości ustawienia dźwięku. Pomijam, że połowa to pewnie bezużyteczna :D