Montell81 Napisano 13 marca Napisano 13 marca Witam, tym razem zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze kolumn aktywnych kolumn podłogowych w cenie około 3000zł za komplet. Głównym źródłem będzie streamer podpięty optykiem oraz TV, a w przyszłości możliwe że odtwarzać CD. Preferowany przeze mnie dźwięk to punktowy bas, szeroka scena, dużo szczegółów. Jeśli jest coś, o czym nie napisałem, to dajcie znać, uzupełnię. Z góry dzięki. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 marca Napisano 13 marca Cześć Jeśli chodzi o nówki, to wielu opcji nie będzie. Główną będą Argon Audio Fenris A55. To bardzo przyzwoite kolumny w tych pieniądzach Gdybyś chciał posłuchać - zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Montell81 Napisano 14 marca Autor Napisano 14 marca Jaka jest charakterystyka brzmienia tych Fenris A55? Jakie są ich plusy i minusy? Biorę pod uwagę też zakup używanych kokumn. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 15 marca Napisano 15 marca Klipsch The fives Cambridge L/R S, nie wiem jak brzmią fajnie było by sprawdzić. Adam Audio T8 albo A4 Odpisz, cytując
Montell81 Napisano 15 marca Autor Napisano 15 marca Dzięki, ale chodzi o kolumny podłogowe. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 16 marca Napisano 16 marca Dnia 14.03.2026 o 06:07, Montell81 napisał: Jaka jest charakterystyka brzmienia tych Fenris A55? Jakie są ich plusy i minusy? Biorę pod uwagę też zakup używanych kokumn. Dość żywe, energetyczne i rozrywkowe granie. Bardziej nasycone niż konkurencja w tym budżecie, ale też nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego od jednych z najtańszych kolumn aktywnych. Odpisz, cytując
Montell81 Napisano Piątek o 11:19 Autor Napisano Piątek o 11:19 @Q21 napisałem na priv Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano Piątek o 18:27 Napisano Piątek o 18:27 Jeśli mogę się podłączy do tematu,to. Kolumny aktywne do 3 tyś.ale monitory. Jeśli chodzi o pasywki to coś bym wysmyślił,ale kolega uprał się na aktywne. Odpisz, cytując
Profi Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Doświadczonym i cenionym producentem kolumn aktywnych jest niemiecki Backes & Müller, w sumie to nie wiem, czy w ogóle robią konstrukcje pasywne. W Polsce w Twoim budżecie znalazłem dwie oferty na OLX, wklejam do rozważenia: https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-aktywne-backes-mueller-afb3-CID99-IDXkA07.html?search_reason=search|organic https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-aktywne-backes-mller-sigma-totalny-unikat-hi-end-CID99-ID16qpMb.html?search_reason=search|organic Jak nie masz za daleko, może warto byłoby się przejechać i posłuchać. Miałem przyjemność posłuchać 2-ch modeli tej firmy na wystawie w Monachium i wywarły na mnie ogromne wrażenie. Moje brzmienie, bardzo szybkie i żywiołowe z przepiękną przestrzenią. No ale to były kolumny za kilkadziesiąt tysięcy... Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dorzucamy taką świeżynkę, po liftingu. Czyli Audiopro A38W. W okolicach Twojego budżetu. Ze znacznie lepszą górą pasma niż w poprzedniku, i całym wachlarzem nowoczesności w pakiecie. https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a38-w.html Odpisz, cytując
Recommended Posts