BeoGamesTV Napisano Sobota o 11:55 Napisano Sobota o 11:55 Witam. Posiadam zestaw amplituner Yamaha RX-V4A z kolumnami Indiana Line Tesi 561. Służy on tylko do muzyki, chce zrobić update i wybór padł na wzmacniacz stereo. Wizualnie podoba mi się NAD C 3030, posiada również hdmi arc na którym mi zależy. Moje pytanie. Czy ten wzmacniacz to jest krok na przód jeżeli chodzi o update? Nie będzie za słaby? W przyszłości zamierzam zmienić kolumny na jakieś podstawkowe typu Bowers & Wilkins 606 S3 i dorzucić suba. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 14:36 Napisano wczoraj o 14:36 Cześć 🙂 Upgrade na pewno będzie. Jak duży, to zależy od Twoich oczekiwań 😉 W zbliżonym budżecie z ciekawych rozwiązań są jeszcze Audiolab 6000A MKII oraz 7000A. Oba wyposażone w HDMI ARC, uniwersalne brzmieniowo 🙂 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy. Porównasz te i kilka innych opcji i będziesz wiedział, czy jest to opcja dla Ciebie 😉 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Dnia 28.03.2026 o 12:55, BeoGamesTV napisał: Witam. Posiadam zestaw amplituner Yamaha RX-V4A z kolumnami Indiana Line Tesi 561. Służy on tylko do muzyki, chce zrobić update i wybór padł na wzmacniacz stereo. Wizualnie podoba mi się NAD C 3030, posiada również hdmi arc na którym mi zależy. Moje pytanie. Czy ten wzmacniacz to jest krok na przód jeżeli chodzi o update? Nie będzie za słaby? W przyszłości zamierzam zmienić kolumny na jakieś podstawkowe typu Bowers & Wilkins 606 S3 i dorzucić suba. Pozdrawiam Cześć Z pewnością nastąpi upgread. Powiedziałbym wręcz, że odkryłbyś muzykę na nowo Wiem, że w tych czasach wizerunek odgrywa ważną rolę, ale ja bym zerknął na to urządzenie Bluesound Powernode https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-powernode-2021.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=2dd215ff-7f40-5833-3209-7dc2a07bc8c6 Czyli coś podobnego, ale z tą ciekawostką że mógłbyś sobie w przyszłości, dodatkowo podłączyć głośnik centralny Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Różnica będzie duża, to fakt. Gdyż Twój obecny amplituner jest mocno przeciętny w stereo. NAD 3003 ma wygląd nawiązujący do starych urządzeń ale szałem w swojej cenie tez nie jest. Dobrze by było dobrać wzmacniacz do docelowych kolumn. Bowersów słuchałeś? Bo to skrajnie różne brzmienie od Indiana. Musisz o tym pomyśleć teraz, żeby potem znowu nie zmieniać wzmacniacza. Odpisz, cytując
BeoGamesTV Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Nie słuchałem bowersow, nie zakładam też odgórnie że to one będą tymi jedynymi... ale widzę że je polecają do tego Nada, jest w czym przebierać. Kiedy nadejdzie moment na zmianę kolumn, wezmę wzmacniacz do salonu i potestuję różne głośniki, na pewno coś trafi w moje gusta. Teraz po prostu wierzę, że wymiana amplitunera na tego Nada przyniesie same plusy. Brzmienie tej yamahy już mnie trochę męczy. Zabrakło mi nie dużo do uzbierania C3030 więc niedługo wlatuje zakup. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, BeoGamesTV napisał: Nie słuchałem bowersow, nie zakładam też odgórnie że to one będą tymi jedynymi... ale widzę że je polecają do tego Nada, jest w czym przebierać. Kiedy nadejdzie moment na zmianę kolumn, wezmę wzmacniacz do salonu i potestuję różne głośniki, na pewno coś trafi w moje gusta. Teraz po prostu wierzę, że wymiana amplitunera na tego Nada przyniesie same plusy. Brzmienie tej yamahy już mnie trochę męczy. Zabrakło mi nie dużo do uzbierania C3030 więc niedługo wlatuje zakup. To po prostu umów się z nami na prezentację i będziesz wszystko wiedział Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, BeoGamesTV napisał: Nie słuchałem bowersow, nie zakładam też odgórnie że to one będą tymi jedynymi... ale widzę że je polecają do tego Nada, Mój pierwszy poważniejszy system to był NAD 3020i z B&W 686 S2 , bardzo miło wspominam , naprawdę to się zgrało. Potwierdzam warto posłuchać. Odpisz, cytując
Recommended Posts