DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 27 minut temu, Kraft napisał: 42 minuty temu, DiBatonio napisał: Pomijam już mnogość tematów, domorosłych pomiarowców, którzy na potęgę zakładali/ja wątki "pomiarowe" bo nie bardzo ogarniają ten temat. Nigdy siebie samego nie cytuję, ale w tym przypadku zrobię wyjątek, bo widzę co próbujesz zrobić. Otóż opisane przeze mnie zjawisko nie jest szyderą, a jedynie faktem i dobrze o tym wiesz. Ma to miejsce nie tylko na tym forum. Już kiedyś w wątku o akustyce B.Chojnack napisał, że lepiej pieniądze jakie trzeba wydać na Umika przeznaczyć na kilka paneli i się nimi pobawić w swojej akustyce, niż później męczyć się nie znając specyfiki pomiarów, akustyki etc. mnożąc wątki z pytaniami, które i tak niewiele pożytku przyniosą. Osobiście znam tylko jedna osobę, która te pomiary ogarnia i rozumie, a z forumowych speców może dwie-trzy osoby, reszta to tylko amatorka i zabawa raz z dobrym efektem, a drugi raz ze zgodą na i tak pewne kompromisy. Możesz naginać rzeczywistość do woli i pod swoją narrację, ale opisane przeze mnie zjawisko i tak występuje i występować będzie, jakkolwiek to nazwiesz, chociaż nieładnie jest pisanie, że to z mojej strony szydera. Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio 1 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Sipo napisał: Mam trochę gratów, nazbierało się przez lata. Mój główny wzmacniacz to Trio KA8300, ze złotych lat 70-tych, mało znany model ale brzmi dobrze i ma wszystko czego potrzebuje. Kolumn tez mam kilka, w tym jedne sam wykonałem na szerokopasmowcu Markaudio Alpair 12p. Na co dzień używam jednak Celestion 3000, lubię je za słodka, nienatarczywa barwę brzmienia. Nie mam oporów, jak potrzebuje podbijam trochę, ale z wyczuciem:) Do salonu 20m2 monitory spokojnie dają rade, z basem i tak w mieszkaniu nie poszalejesz. Coś pięknego...Raany, jaką ja mam słabość do takich sprzętów! Min. dlatego nowa Unitra bardzo trafia w moje gusta. Taki sprzęt mógłby u mnie stać nawet nie grając, a i tak bym wzdychał do niego i z maślanymi oczami gapił się jakby to była Ana De Armas🙂 Do autora wątku w kwestii regulacji tonów, olej opinie innych. Masz czym to kręć i reguluj tak, żeby Tobie pasowało. Sam chciałbym mieć taką możliwość. 6 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, DiBatonio napisał: reszta to tylko amatorka i zabawa 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: domorosłych pomiarowców Sprawdź sobie w słowniku znaczenie słowa hobby. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Kraft napisał: Sprawdź sobie w słowniku znaczenie słowa hobby. Nie muszę, ale Tobie polecam bardzo Jarku... Zwłaszcza, gdy będzie mowa o brzmieniu wzmacniaczy, źródeł, kabli wszelakich i akcesoriów audio.😉 1 Odpisz, cytując
waldi1965 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Nie muszę, ale Tobie polecam bardzo Jarku... Zwłaszcza, gdy będzie mowa o brzmieniu wzmacniaczy, źródeł, kabli wszelakich i akcesoriów audio.😉 A oprócz tych kabli to jeszcze jakieś głosy kolega słyszy? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Mam wrażenie, że ktoś ma dostęp tylko do jednej emotikonki 😂😂😂 2 minuty temu, waldi1965 napisał: A oprócz tych kabli to jeszcze jakieś głosy kolega słyszy? Tak, ale nie mogę napisać jakie, bo dostałbym bana 🥳 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio 1 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts