Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@Darekf Świetny pokój i zacny sprzęt. Jedynie co bym zmienił, to lapka sprzed twarzy wyrzucił i zmniejszył ilość światła. Lubię słuchać w mocnym zaciemnieniu, najlepiej przy świecach, więc laptop świecący w facjatę tylko wkurza i rozprasza. Ale to tylko moje "widzimisię".

Też mam swoją jaskinię 24 m2 na wyłączność. Też mam skosy i bawię się z akustyką. Czasy są jakie są i zostaje mi obracanie się wokół sprzętu i adaptacji "budżetowych", ale z tym i nawet przy moim laickim słuchu widzę, że odpowiednie ustawienie sprzętu i choćby minimalna adaptacja akustyczna robią meeega robotę.

Super to wygląda. 

49 minut temu, terracan1929 napisał:

Ten pilot do CA nie jest jakoś wybitny, ale przyznaję, że robi naprawdę dobre wrażenie. Obudowa z pcv, ale główna płyta alu i ogólna waga, sprawiają wrażenie solidności. Ja będę póki co chwalił, bo choć nie jest to mistrzostwo świata, to póki co lepszego pilota nie miałem i w tej klasie cenowej jest naprawdę przyzwoity.

CXN100 w czerni też wygląda super. Niby tylko kolor "blachy", ale wygląda naprawdę dobrze.

Napisano
18 godzin temu, Darekf napisał:

Pokój w którym mogę zostawić śrubokręt na środku dywanu i jak przyjdę po tygodniu ona tam nadal będzie :) toż to szok .

Co u mnie gra:

• Wzmacniacz Goldmund Telos7 Next Generation
  • Kolumny to Dynaudio Confidence C1 Signature
  • REL T5x x2 szt
  • Gramodon Micro Seiki DD7
  • Streamer Auralic Altair G1.1
  • CD szukam aktualnie transportu ( w tej chwili Pioneer 30AE )

20260403_200326.jpg

20260403_200330.jpg

20260403_200351.jpg

20260403_200442.jpg

To może Pioneer pd-75/77?

Napisano
2 godziny temu, Darekf napisał:

Nie , to jest zbyt ryzykowny sprzęt sam laser kosztuje majątek na portalu znanym 5200 pln.

Jak uważasz, fakt laser to problem ale jakbym dysponował 3 tysiącami to bym z chęcią pd-77 kupił 🙂

Napisano
14 minut temu, elektron6 napisał:

Nie ma sensu kupywać CD z niedostępnym czy też drogim laserem. Jest szereg dobrych konstrukcji z dostępnymi laserami za kilka set złoty; kss240, cdm4,…

Mogę prosić przykłady.

Z  góry dziękować🙂

Napisano
Dnia 3.04.2026 o 21:01, Darekf napisał:

Na oku mam:

Teac VRDS 701T

Moon 260DT

C.E.C TL 5

Przy okazji nasuwa się pytanie i nie wiem, czy jest jakaś uniwersalna na nie odpowiedź, bo nie pytam o te konkretnie modele 😉 i nie jest to wbrew pozorom pytanie o to czy pieniądze grają.

Czy mając do wyboru dwa urządzenia w tej samej cenie - najtańsze od jednego producenta i najdroższe od drugiego,  zasadnym jest przyjęcie, że ten "lepszy" 😉 producent nawet w najtanszym klocku daje jednak pewną, jakość, technologię, rozwiązania z topowych modeli, a ten drugi producent pewnego poziomu i tak nie osiągnie i tylko udaje....? A może przeciwnie - to temu "gorszemu" bardziej zależy i dał z siebie wiecej niż mógł, a ten bardziej hajendowy producent w tym swoim najtańszym produkcie zrobił takie oszczędności, ze sprzedaje właściwie  tylko marzenia? 🤔 Nie musi to zresztą dotyczyć topowych srzętów, bo zagadnienie można rozważać na dowolnym poziomie cenowym, gdzie top jednej firmy, to dopiero otwarcie dla innej. Więc zagadnienie może dotyczyć każdego, niezależnie od budżetu.

Napisano
2 godziny temu, BlaBla napisał:

Przy okazji nasuwa się pytanie i nie wiem, czy jest jakaś uniwersalna na nie odpowiedź, bo nie pytam o te konkretnie modele 😉 i nie jest to wbrew pozorom pytanie o to czy pieniądze grają.

Czy mając do wyboru dwa urządzenia w tej samej cenie - najtańsze od jednego producenta i najdroższe od drugiego,  zasadnym jest przyjęcie, że ten "lepszy" 😉 producent nawet w najtanszym klocku daje jednak pewną, jakość, technologię, rozwiązania z topowych modeli, a ten drugi producent pewnego poziomu i tak nie osiągnie i tylko udaje....? A może przeciwnie - to temu "gorszemu" bardziej zależy i dał z siebie wiecej niż mógł, a ten bardziej hajendowy producent w tym swoim najtańszym produkcie zrobił takie oszczędności, ze sprzedaje właściwie  tylko marzenia? 🤔 Nie musi to zresztą dotyczyć topowych srzętów, bo zagadnienie można rozważać na dowolnym poziomie cenowym, gdzie top jednej firmy, to dopiero otwarcie dla innej. Więc zagadnienie może dotyczyć każdego, niezależnie od budżetu.

Moim zdaniem nie ma gorszego, jest tylko mniej wypromowany, mniej popularny.

Marzenia, tez moim zdaniem, wlasnie firmy sprzedaja w swoich najdrozszysch  klockach, nie w najtanszych.