wolny Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Czy z dvd do amplitunera po HDMI zawsze da się przesłać dźwięk wielokanałowy AC-3 i DTS? Czy wystarczy, że amplituner ma wejście HDMI i już to będzie działać? A jak z urządzeniami wieloformatowymi i Blu-Ray np. Chcę teraz kupić amplituner, który ma już zostać na jakiś czas, a przyjdzie moment, że zamienię DVD na Blu-Ray. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Mam DVD /z HDMI/ podłączone do TV z HDMI ale to tylko wizja ,dzwięku nie ma.Dzwięk mam podłączony oddzielnymi kabelkami coaxial do ampli i dodatkowo RCA do tunera TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapet Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 Cytat Mam DVD /z HDMI/ podłączone do TV z HDMI ale to tylko wizja ,dzwięku nie ma.Dzwięk mam podłączony oddzielnymi kabelkami coaxial do ampli i dodatkowo RCA do tunera TV. Dlaczego? Przecież HDMI ma też cyfrowy dźwięk, nie działa to u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 18 lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Nie wszystkie odtwarzacze wypluwają pełen dźwięk, np. żeby mieć DVD-Audio, SACD i formaty około blu-rayowe trzeba HDMI w najnowszej wersji - a narobiło się ich sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts