wolny #1 Napisano 16 lipca 2007 Czy z dvd do amplitunera po HDMI zawsze da się przesłać dźwięk wielokanałowy AC-3 i DTS? Czy wystarczy, że amplituner ma wejście HDMI i już to będzie działać? A jak z urządzeniami wieloformatowymi i Blu-Ray np. Chcę teraz kupić amplituner, który ma już zostać na jakiś czas, a przyjdzie moment, że zamienię DVD na Blu-Ray. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #2 Napisano 16 lipca 2007 Mam DVD /z HDMI/ podłączone do TV z HDMI ale to tylko wizja ,dzwięku nie ma.Dzwięk mam podłączony oddzielnymi kabelkami coaxial do ampli i dodatkowo RCA do tunera TV. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mapet #3 Napisano 17 lipca 2007 Cytat Mam DVD /z HDMI/ podłączone do TV z HDMI ale to tylko wizja ,dzwięku nie ma.Dzwięk mam podłączony oddzielnymi kabelkami coaxial do ampli i dodatkowo RCA do tunera TV. Dlaczego? Przecież HDMI ma też cyfrowy dźwięk, nie działa to u Ciebie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czesio #4 Napisano 18 lipca 2007 Nie wszystkie odtwarzacze wypluwają pełen dźwięk, np. żeby mieć DVD-Audio, SACD i formaty około blu-rayowe trzeba HDMI w najnowszej wersji - a narobiło się ich sporo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach