_adam_ Napisano 16 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2009 Tonsil został reaktywowany.http://www.tonsilwrzesnia.pl/http://www.tonsil-meble.pl/forum/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 lutego 2014 Cytat Tonsil został reaktywowany.http://www.tonsilwrzesnia.pl/http://www.tonsil-meble.pl/forum/ Nie po raz pierwszy i nie ostatni...Stron z pierwszego postu już nie ma - są inne, np.https://www.e-tonsil.pl/http://www.tonsilsklep.pl/http://www.tonsilproducent.pl/Tonsilowi (a właściwie temu, co zostało ...) kibicuję jako Polak, ale mimo wszystko mam wątpliwości czy się im uda...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 lutego 2014 Tez czasem powątpiewam w Tonsila...ponieważ tych reaktywacji i ratowania..bylo kilka ... A czy czasami Pylon Audio to nie jakas pochodna.?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 lutego 2014 Być może to faktycznie jest pochodna Tonsila - w końcu pokój odsłuchowy mają we Wrześni...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 lutego 2014 Czytałem gdzieś, ale gdzie zabijcie mnie ..nie pamiętam... chyba na "stereo i kolorowo' ze T.A. założyli byli pracownicy Tonsila, glowy nie dam uciąć. Czytalem tez testy ich produktów i same ahy i ohy........... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 lutego 2014 Tonsil to czy nie ale ich kolumny naprawdę dobrze grają .Na Audio Show spędziłem w ich pokoju dobrych parę chwil.Dźwięk był jak na takie kolumny super z pięknym basem.Z Polskich lepiej grały tylko małe RLS- y ale to inna klasa cenowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 26 lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 lutego 2014 HEHE Bolero się kiedyś miało naszego Tonsila to niech im się wiedzie jak najdłużej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 również kibicuje nowemu Tonsilowifirma dość prężnie się rozwija, co jakiś czas wypuszczają nowe zestawy a ostanio nawet takie cudo http://www.tonsilproducent.pl/pl/zestawy-hi-endogónie starannie wykonane kolumny, stolarka na dobrym poziomie - o niebo lepszym od np. Pylona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 To chyba jest trochę tak, że wielu im kibicuje, a niewielu kupuje. Moim zdaniem ich sieć dystrybucji jest bardzo marna, tańsze kolumny powinny być w każdym markecie, ułożone w zestawy kina itd. Nie mówię już o tym, że w "audiofilskich" salonach to w ogóle nie ma szans trafić tych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Masz rację. Raz, że nie widać tych produktów, a dwa, że ludzie ich raczej chętnie nie kupują. Wolą kolumny Niemieckie, Brytyjskie, ale nie Polskie. I nie dziwię się temu, bo jak tu się dziwić, kiedy takie firmy mają za sobą lata istnienia, doświadczenia i mnóstwo udanych i cenionych modeli kolumn.No i przede wszystkim kwestia promocji. Łatwiej zainteresować się produktem, który jest często pokazywany, niż szukać średnio popularnych produkcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 zieluwid właśnie nie wiem czy wolą niemieckie czy z UK, często nie mają jak posłuchać i kupić naszych tonsili i najczęściej kupują w ciemno altusy, które ciągną biznes. Klientami tonsila są ludzie mniej majętni i nie będą podróżować po kraju do wrześni by kupić kolumny za 500-900zł, kupią "co jest w mieście" u nich .Problemem może być też słaby dział handlowy z Wrześni. Kiedy zmieniałem kolumny jakieś 3-4 lata temu bardzo chciałem posłuchać siesty, czy maestro, w jednym z salonów sprzedawca powiedział "proszę pana my tu Kolumny i Sprzęt sprzedajemy", a spora część ekspozycji to jamo 426 ,606, najtańsze heco i koda. A jeszcze 1999 roku tonsil miał z dwa salony w Łodzi.Tani pylon potrafi częściej wcisnąć się z ofertą do jakiegoś sklepu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Być może masz rację. Ogólnie jak sam piszesz, promocja, dostępność, oraz mentalność i rzetelność co niektórych sprzedawców, sprowadza te pozycje do rangi sprzętu nisko cenionego, o dystrybucji nie wspominając. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 w takim razie z czego się utrzymuje Tonsil jeśli nie stawiają na sieć handlową w naszym krajuz eksportu na wschód? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Bandzior85 przecież ja nie twierdze, że te kolumny nie sprzedają się w Polsce wcale. Chodzi mi o to, że zapewne mogły by się sprzedawać lepiej. Czytałaś to co napisał Jacek75 napisał ? To o czym to świadczy ? A to, że facet w salonie odpowiada w ten sposób na pytanie klienta, to już tylko świadectwo jego prostactwa i arogancji, bo o doświadczeniu i profesjonalizmie, chyba nie ma co mówić. Tak, czy inaczej kolumn tam nie było. W marketach Tonsila też nie widziałem. Najczęściej Koda, Taga, Wharfedale itp... Na Forum nie pamiętam, żeby ktoś ich szukał, ktoś je miał. Może kiedyś się to zmieni.A może eksportują kolumny na inny rynek, być może tam znaleźli klientów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 no to w końcu jak jest z tymi Tonsilamiwarto je brać pod uwagę gdy się szuka nie drogich kolumn?zieluwid nie miałem na myśli że kolumny nie sprzedają się w ogóle tylko że mogłyby lepiejzobaczcie chociażby Pylona ich dział marketinu działa zupełnie inaczejnie problem poszukać salonu audio, w którym można by posłuchać któregoś z modeliwidać w Pylon Audio są ludzie którzy znają się na rzeczy w promowanu marki.Podobnie jak w Tonsil sprawa przedstawia się w STX - brak dobrego marketingu i sieci handlowej - jedna wielka lipa moim zdaniem ;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Myślę, że najlepiej byłoby zabrać swój wzmacniacz pod pachę i posłuchać jak Tonsile zagrają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 No właśnie, w kontekście wcześniejszych spostrzeżeń, jak gra model MELODY ( wygląd trochę jak pylon pearl ), LIBRA i większy PREMIUM . Wykonanie całkiem ładne, ale co z tego, bo gdzie tego słuchać, tylko pielgrzymka ? http://www.tonsilproducent.pl/pl/kolumny-glosnikowe/premium Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 No właśnie o to chodzi.W Q21 wysyłają sprzęt, można przetestować w domu i odesłać w razie niezadowolenia. Może taka forma promocji była by pomocna dla zainteresowanych. Ale chyba nie nam podpowiadać Tonsilowi, jak powinni prowadzić rozwijać sprzedaż . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Cytat Myślę, że najlepiej byłoby zabrać swój wzmacniacz pod pachę i posłuchać jak Tonsile zagrają. Do Wrześni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Ja miałbym 200 km. Jak byłbym zdecydowany, to bym się nie zawahał (po moje Kappy pojechałem ponad 300 w jedną stronę ). Gorzej jak jak po odsłuchu doszedłbym do wniosku, że mi się nie podoba. I kolejne 200 km do domu, bez kolumn oczywiście . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Ja myślę, że oni żyją właśnie ze sprzedaży Altusów i Zeusów, a przede wszystkim ze sprzedaży samych głośników, a nie kolumn. Sam ostatnio zamawiałem dwa woofer'y do starych ZG30C115 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 i zestawów pielgrzymkowych takich na plecy a tak na poważnie jak uważacieTonsil może konkurować z zagranicznymi producentami kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 marca 2014 Udostępnij Napisano 4 marca 2014 Obawiam się, że bardziej z chińskimi niż tymi bardziej uznanymi, ich gama jest raczej mocno nierówna pod względem poziomu. Brakuje im powtarzalności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 wierzę jeśli chodzi o starsze modele jak np Altusya jak sprawa ma się z nowszymi modelami jak Siesta czy Pulse? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Chcesz kupić coś Tonsila ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts