muzyczny_gość Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Dołoże małe porównanie jak już wchodzimy na wspominajki a teraz porównanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Oooo - to już wykupują Japończyków?! A bardzo podobne kolumienki (albo nawet takie same) to u mnie gdzieś jeszcze zalegają. Tylko po opisach to już ani śladu - gołe tylne ścianki.A obudowa nie byle jaka - mealowa, ciężka jak cholera, no i typu zamkniętego.Szkoda tylko że zwykłe STXy (też dwudrożne, też polskie) w porównaniu z tymi Dioro-Tonsilowskimi zagrały o dwa poziomy lepiej. Cóż - takie jest życie A co do dużej (tzn. wieloelemntowej, sięgającej wysoko...) i teoretycznie wysokiej wieży: czy możecie zidentyfikować modele sprzętu?Bo ja nawet mam problem z przeznaczeniem (określeniem) niektórych klocków...Kolumny na zdjęciu to na bank Perfect 150. Zresztą jak za takie pieniądze to całkiem znośna (i duuużo lepsza od Altusów) konstrukcja. Obudowa zamknięta, mogą stać blisko ściany. No i zapewne stoją na podstawkach, bo tak wysokie to nie są... No ale teraz wśród używek pewnie uda się kupić coś lepszego w tej samej cenie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 To jutro zamieszcze skany ale tylko pod warunkiem ,że ida mi się osiągnąć jakość umożliwiającą przeczytanie treści. Co do wspominek to pamiętam niektóre z zabytków wymienionych przez belfra54 i nawet słuchałem z nich audycji dzieckiem będąc A co do podobieństwa to kiedyś przeglądjąc stare katalogi Philips`a zauważyłem bardzo duże podobieństwa pomiędzy ich niektórymi konstrukcjami a naszą ETIUDĄ i M8010. Raczej nie podam symboli bo chyba juz nie mam tych katalogów.P.S.O skanach pamiętam ale jakoś nie było już czasu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Sądzę, że to powinno Was zainteresować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Kupili "naklejkę" i będą ją przyklejać na wyroby chińskiego rękodzieła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Makabra. Niedługo zacznę się bać, że za każdym rogiem czai się Chińczyk. A tekst tych wypocin autor zaczerpnął częściowo ze strony "Diora nowe generacje". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 13 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2009 Wedle obietnicy wklejam skany artykułu o TANGO 200 Miłej lektury tej lekcji historii polskiego audio high-end`u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2009 Takiego zestawu Tango to chyba Tonsilowi po dziś dzień brakuje. Trochę...... inwencji.. trochę........ zobaczyć....... jak robią inni..i cóż efekt murowany (tzn chyba:) ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 15 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2009 Co prawda to prawda. Mogliby reaktywować Tango zamiast robić 20-te wcielenie Altusów. Troszkę zmienić, dać lepsze głośniki (niekoniecznie własnej produkcji) i wypuścić na rynek w trzech różnych wersjach wykończenia a może i z różnymi zestawami głośników. Myślę, że to mogłoby chwycić. Sam bym chętnie posłuchał a może i zakupił jako drugi system? Kto wie ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 No i doczekaliśmy się - pod koniec roku pojawił się w cenie 999zł funkcjonalny zestaw stereo DIORY, składający się z 2 częsci:wzmacniacz WS600 (moc 2x90W przy 4omach)odtwarzacz CD model CD600 (z gniazdem USB oraz czytnikiem kart SD, czyta MP3 i WMA) z wbudowanym tunerem (RDS, pamięć 40 stacji)http://www.manta.com.pl/index.php?option=c...;dl=CD600+WS600http://www.komputerswiat.pl/butik-swiatecz...hifi-diora.aspxdostępny w kolorze srebrnym i czarnym Na razie widziałem go tylko na Allegro i w ofertach sklepów internetowych, ale jakoś nie szukałem Diory w sklepach przez ostatnie kilkanascie lat Wcześniej pojawiły się kolumny http://www.manta.com.pl/index.php?option=c...#!dl=ZGB001i amplituner kina domowego model AWS001http://www.manta.com.pl/index.php?option=c...#!dl=AWS001po odtwarzacz DVD (przynajmniej na razie...) trzeba sięgnąć już do oferty Manty.PozdrawiamPS. Jak można sie domyślać - strona Diory jest ciut nieaktualna (brak informacji o nowym zestawie stereo) , ale mogło być gorzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2010 Hmm ciekawe - jak z jakością produktu ?po mimo to, dobrze,że coś się rusza - tylko czy sa w stanie konkurować na rynku hi fi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki163 Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 Przedewszystkim chciałbym się przywitać gdyż to mój pierwszy post na tym forum . Wracając do tematu to nie wszystko co chińskie musi być beznadziejnej jakości. Miejmy nadzieje, że tak też będzie w przypadku produktów "Diory". Jeśli zadbają o odpowiedni marketing to dadzą rade. Na pewno nie spowodują trzęsienia ziemi ale wierze w to, że marka Diora na długo zagości na sklepowych półkach. Możliwe, że nie tylko sprzęt grający z Chin będzie sprzedawany pod polską marką. Podobno FSO prowadzi obecnie rozmowy z chińskimi producentami aut. Jakiś czas temu widziano nawet w stolicy chińskie auto (Chery A3) z logo FSO na szybie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts