Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jak w temacie, szukam optymalnego rozwiązania. Za tę kwotę szukam czegoś co zapewni dobrą jakość dźwięku, nie wiem czy da się znaleźć coś co będzie zawierało i amplituner i DVD (najlepiej z nagrywaniem icon_razz.gif) i kolumny. Nie znam się na tym, więc proszę o pomoc.

Pzdr
cano
Napisano
Zainteresuj się zestawami LG, mają niezłe kolumny, większość jest już z nagrywarkami. Co do samych nagrywarek dobre robi Pioneer, ale te zestawy są raczej drogie i mają liche głośniki.
Napisano
Uznałem, że w ogóle zrezygnuję z DVD na rzecz lepszego zestawu głośników. DVD już mam (bez nagrywania i DivX, lepiej poczekać już na Blue-ray.
Pokój:
Niestety pokój z TV połączony jest z kuchnią i o ile sam ma wymiary 4,5x2 to z kuchnią 4,5x4,5 (oba pomieszczenia nie są oddzielone, pokój jest jednak trochę dłuższy niż kuchnia.

KOD
<----2,5m----><---2m--->
|                      |   4,5m
|___________           |   |
             \         |   |
              \        |   |
               \_kanapa|   v

Zdaję sobie sprawę, że nic nadzwyczajnego nie uzyskam.
Muzyka: Rock, Classic Rock, Alt. Rock, Progressive Rock, Pop (Zespoły: Pink Floyd,Deep Purple, Led Zeppelin, REM). No i ooczywiście filmy też są ważne :].

Pzdr
cano
Napisano
Ja proponuje LG LH-T760IA, mysle ze bedzie dobry no i ma lacze USB a to sie przydaje, a jezeli chodzi o bluraya to w media widzialem taki czytnik bluraya i hd dvd fajna sprawa tylko nie pamietam jakiej firmy kolo 3000zl kosztowal
Napisano
Cytat

Ja proponuje LG LH-T760IA, mysle ze bedzie dobry no i ma lacze USB a to sie przydaje, a jezeli chodzi o bluraya to w media widzialem taki czytnik bluraya i hd dvd fajna sprawa tylko nie pamietam jakiej firmy kolo 3000zl kosztowal

Właśnie też LG, było o nim, to jedyny odtwarzacz, który łyka zarówno blu ray jak i hd dvd. Zestaw LG ja też bym polecał, może nie tak dobry jak amplituner i kolumny, ale gra całkiem OK, a w tym pokoju, nie największym, będzie się naprawdę dobrze prezentował! No i obsługa takiego systemu nieporównywalnie przyjemniejsza.
Napisano
Cytat

Zestaw LG ja też bym polecał, może nie tak dobry jak amplituner i kolumny, ale gra całkiem OK, a w tym pokoju, nie największym, będzie się naprawdę dobrze prezentował! No i obsługa takiego systemu nieporównywalnie przyjemniejsza.

Przeczytaj wcześniej, jakich gatunków muzyki słucha autor wątku. I spróbuj tej muzyki na tym posłuchać ...
Napisano
Myślałem o czymś co służyłoby mi również do oglądania TV. A z dwóch kolumn (JBL E30) dźwięku przestrzennego raczej nie uzyskam. Satysfakcjonowałby mnie zestaw 5.1 za ok 1500zł (bez ampli i dvd).

Pzdr
cano
Napisano
Cytat

Myślałem o czymś co służyłoby mi również do oglądania TV. A z dwóch kolumn (JBL E30) dźwięku przestrzennego raczej nie uzyskam. Satysfakcjonowałby mnie zestaw 5.1 za ok 1500zł (bez ampli i dvd).

Do nich E20 lub E10 na tył i EC25 jako centralny.
Napisano
Sugerujesz ze ze zlozeniem calego zestawu z twoich komponentow starczy mu 1500zl? Mi sie wydaje ze kolega szuka zestawu i tyle!
Napisano
Cytat

Sugerujesz ze ze zlozeniem calego zestawu z twoich komponentow starczy mu 1500zl? Mi sie wydaje ze kolega szuka zestawu i tyle!

Kolega chce słuchać muzyki. Gdyby szukał zestawu, nie pisałby o tym. A ta konfiguracja to w sam raz na ok. 1500 zł jeżeli się dobrze rozejrzeć. Fakt, że bez suba ale tym głośnikom nie brakuje basu. Zawsze można dokupić sub później.
  • 4 years later...
Napisano
Do dwóch tysięcy powinno ci się udać kupić coś fajnego. Śledź promocje i takie tam. Na przykład kino domowe Sony, nówka, można już znaleźć za niecałe 1700 złotych. Opinie też ma bardzo dobre. Nie tylko te z netu, ale znajomi sobie kupili i są bardzo zadowoleni. Szczególnie fakt, że nie było problemów z zainstalowaniem sprzętu im się podobał, zawsze to o koszt fachowca mniej.
  • 3 weeks later...
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...