cano Napisano 2 września 2007 Napisano 2 września 2007 Jak w temacie, szukam optymalnego rozwiązania. Za tę kwotę szukam czegoś co zapewni dobrą jakość dźwięku, nie wiem czy da się znaleźć coś co będzie zawierało i amplituner i DVD (najlepiej z nagrywaniem ) i kolumny. Nie znam się na tym, więc proszę o pomoc.Pzdrcano
Pablo1964 Napisano 2 września 2007 Napisano 2 września 2007 W jakim pokoju będzie grać i czego chcesz na tym sprzęcie słuchać?
lupo Napisano 3 września 2007 Napisano 3 września 2007 Zainteresuj się zestawami LG, mają niezłe kolumny, większość jest już z nagrywarkami. Co do samych nagrywarek dobre robi Pioneer, ale te zestawy są raczej drogie i mają liche głośniki.
cano Napisano 3 września 2007 Autor Napisano 3 września 2007 Uznałem, że w ogóle zrezygnuję z DVD na rzecz lepszego zestawu głośników. DVD już mam (bez nagrywania i DivX, lepiej poczekać już na Blue-ray.Pokój:Niestety pokój z TV połączony jest z kuchnią i o ile sam ma wymiary 4,5x2 to z kuchnią 4,5x4,5 (oba pomieszczenia nie są oddzielone, pokój jest jednak trochę dłuższy niż kuchnia.KOD<----2,5m----><---2m--->________________________ | TV | ^| | || kuchnia | || | 4,5m|___________ | | \ | | \ | | \_kanapa| vZdaję sobie sprawę, że nic nadzwyczajnego nie uzyskam.Muzyka: Rock, Classic Rock, Alt. Rock, Progressive Rock, Pop (Zespoły: Pink Floyd,Deep Purple, Led Zeppelin, REM). No i ooczywiście filmy też są ważne :].Pzdrcano
norek Napisano 3 września 2007 Napisano 3 września 2007 Ja proponuje LG LH-T760IA, mysle ze bedzie dobry no i ma lacze USB a to sie przydaje, a jezeli chodzi o bluraya to w media widzialem taki czytnik bluraya i hd dvd fajna sprawa tylko nie pamietam jakiej firmy kolo 3000zl kosztowal
Pablo1964 Napisano 3 września 2007 Napisano 3 września 2007 Zapomnij o zintegrowanych zestawach. Kup amplituner i kolumny; do tego pomieszczenia raczej monitory niż podłogowe.
zuch Napisano 4 września 2007 Napisano 4 września 2007 Cytat Ja proponuje LG LH-T760IA, mysle ze bedzie dobry no i ma lacze USB a to sie przydaje, a jezeli chodzi o bluraya to w media widzialem taki czytnik bluraya i hd dvd fajna sprawa tylko nie pamietam jakiej firmy kolo 3000zl kosztowal Właśnie też LG, było o nim, to jedyny odtwarzacz, który łyka zarówno blu ray jak i hd dvd. Zestaw LG ja też bym polecał, może nie tak dobry jak amplituner i kolumny, ale gra całkiem OK, a w tym pokoju, nie największym, będzie się naprawdę dobrze prezentował! No i obsługa takiego systemu nieporównywalnie przyjemniejsza.
Pablo1964 Napisano 4 września 2007 Napisano 4 września 2007 Cytat Zestaw LG ja też bym polecał, może nie tak dobry jak amplituner i kolumny, ale gra całkiem OK, a w tym pokoju, nie największym, będzie się naprawdę dobrze prezentował! No i obsługa takiego systemu nieporównywalnie przyjemniejsza. Przeczytaj wcześniej, jakich gatunków muzyki słucha autor wątku. I spróbuj tej muzyki na tym posłuchać ...
cano Napisano 5 września 2007 Autor Napisano 5 września 2007 Myślałem o czymś co służyłoby mi również do oglądania TV. A z dwóch kolumn (JBL E30) dźwięku przestrzennego raczej nie uzyskam. Satysfakcjonowałby mnie zestaw 5.1 za ok 1500zł (bez ampli i dvd).Pzdrcano
Pablo1964 Napisano 5 września 2007 Napisano 5 września 2007 Cytat Myślałem o czymś co służyłoby mi również do oglądania TV. A z dwóch kolumn (JBL E30) dźwięku przestrzennego raczej nie uzyskam. Satysfakcjonowałby mnie zestaw 5.1 za ok 1500zł (bez ampli i dvd). Do nich E20 lub E10 na tył i EC25 jako centralny.
norek Napisano 7 września 2007 Napisano 7 września 2007 Sugerujesz ze ze zlozeniem calego zestawu z twoich komponentow starczy mu 1500zl? Mi sie wydaje ze kolega szuka zestawu i tyle!
Fono Master Napisano 7 września 2007 Napisano 7 września 2007 Może to:http://allegro.pl/item240310319_yamaha_sup..._5_kolumn_.html
Pablo1964 Napisano 7 września 2007 Napisano 7 września 2007 Cytat Sugerujesz ze ze zlozeniem calego zestawu z twoich komponentow starczy mu 1500zl? Mi sie wydaje ze kolega szuka zestawu i tyle! Kolega chce słuchać muzyki. Gdyby szukał zestawu, nie pisałby o tym. A ta konfiguracja to w sam raz na ok. 1500 zł jeżeli się dobrze rozejrzeć. Fakt, że bez suba ale tym głośnikom nie brakuje basu. Zawsze można dokupić sub później.
brutus Napisano 9 marca 2012 Napisano 9 marca 2012 Do dwóch tysięcy powinno ci się udać kupić coś fajnego. Śledź promocje i takie tam. Na przykład kino domowe Sony, nówka, można już znaleźć za niecałe 1700 złotych. Opinie też ma bardzo dobre. Nie tylko te z netu, ale znajomi sobie kupili i są bardzo zadowoleni. Szczególnie fakt, że nie było problemów z zainstalowaniem sprzętu im się podobał, zawsze to o koszt fachowca mniej.
muzyczny_gość Napisano 29 marca 2012 Napisano 29 marca 2012 Witam, proszę nie odświeżać tak starych tematów.
Recommended Posts