Profi Napisano 19 maja 2008 Udostępnij Napisano 19 maja 2008 Polecam muzykę z gatunku LOUNGE / CHILLOUT / AMBIENT. Znakomite relaksujące i leniwe brzmienia, czyli coś dla Ciebie po ciężkim dniu. Muza świetnie się odnajduje w tle, z założenia jest to muzyka do poczekalni, kawiarni itp. aczkolwiek odsłuch kontemplacyjny również daje sporo radochy.Jak to jednak bywa z muzyką popularną, na rynku jest straszna ilość śmieci, łatwo się "przejechać". Przed zakupem dobrze jest odsłuchać wszystkie utwory z albumu / składanki.Moje propozycje:Aural Float "Freefloat"Boozoo Bajou "Satta"Mo' Horizons "Remember Tomorrow"Moodoorama "Mystery In A Cup Of Tea"składanki Erotic Louge Vol. 2, 5 i 6a z polskich płytSmolik "2"Milkshop "Milkshop"Wypróbuj też coś z klimatów ethno/afro: KHADJA NIN, ANGELIQUE KIDJO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 19 maja 2008 Udostępnij Napisano 19 maja 2008 Ostatnim moim odkryciem i to dosłownie jest A.M.Jopek. Dotychczas, jakby ktoś mi powiedział,że mam kupić jakąkolwiek płytę tej Pani to bym mu chyba miskę oklepał. Takie jakieś właśnie dziwne stereotypy w tej naszej Polsce obowiązują. Po prostu nie szanujemy tego co mamy u siebie tylko zawsze patrzymy gdzieś indziej. No ale z próżności i z racji, że mi się wydanie podobało, kupiłem jej ostatnia płytę "ID". A jako, że to był odruch to w 10 minut po wyjściu ze sklepu już żałowałem, że wtopiłem kilkadziesiąt zeta na jakieś jęczydło. Dlatego po dotarciu do domu odsłuch płyty zacząłem od czytania recenzji w necie bo wyszedłem z zalożenia, że jak to jest totalna porażka to o 10 groszy drożej sprzedam ją na Allegro oryginalnie zafoliowaną. Poczytałem na Onet Muzyka i zapamiętałem jedno stwierdzenie - pierwszy raz tą płytę należy posłuchać w absolutnej ciszy i na słuchawki. I tak zrobiłem. No i cóż....! Uwielbiam Panią A.M.Jopek. Płyta była słuchana już kilkadziesiąt razy i cały czas daje mi nowe odkrycia. Piękna muzyka, uduchowiona treść. A realizacja techniczna i dźwiękowa - REWELACJA. Kilka dni temu dokupiłem dodatkowy maksisingiel z 6 utworami których nie ma na "ID". Bajeczka.Szczerze polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 7 lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 Polecam serię płyt The best samba ever ,są rewelacyjne by odpocząć, zapomnieć o troskach i problemach, przenosisz się na gorącą kubańską wyspę i tańczysz sambe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Polecam Norah Jones również i jej płyta COME away with me, tyle nagród Grammy nie poszło na marne, płyta swiatowej klasy artystki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts