pacio94 Napisano 3 marca 2010 Udostępnij Napisano 3 marca 2010 O antenowym zapomniałem, ale z tym Ethernet'em nie zgodziłbym się do końca. Oczywiście nowe amp'y mają odtwarzanie strumieniowe, BR'y dodatkowe materiały z internetu, ale z TV też są różne seriwsy np. dostęp do YT, prognoza pogody ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek Napisano 4 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2010 Ale chcę zainstalować gniazda podtynkowe, więc zostawić w gnieździe tyle tego przewodu-nie mieści się. Co do kabli dzięki za podpowiedź. Co z Component'em 3rca, chinch'ami 2rca i Coaxial'nym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 marca 2010 Udostępnij Napisano 4 marca 2010 TV raczej nie ma koaxiala, a optyczne wyjście.Jeśli chodzi o głośnikowe - dla równej sumarycznej długości kabla dla surroundów możesz zastosować dłuższy kabel od gniazda w ścianie do kolumny...Komplet 3xcinch (component) na wizję wymaga sygnału audio czyli 2x cinch między TV a sprzętem. Jak wcześniej pisaliśmy - nie jest wiadome ile w końcu będziesz miał tego sprzętu... więc ilość i rodzaj kabli jest z rezerwąPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek Napisano 9 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2010 (edytowany) No tak ale wtedy nie będą równe pod tynkiem od sprzętu do gniazd głośnikowych jak je skrócę? Pomoże ktoś w sprawie tych kabli? Żeby była równa długość prawego i lewego kabla zostawiłem nie ucinałem ale jeżeli zastosuję gniazda głośnikowe podtynkowe wtedy tego kabla zostaje tyle że nie mieści się do puszki-proszę o radę. Pozdrawiam. Edytowano 9 marca 2010 przez RoRo korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić lub poprawić swoją wypowiedź... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2010 Udostępnij Napisano 9 marca 2010 Możesz ewentualnie skrócić ten jeden na tyle, żeby się zmieścił. Nie jest tak, że kable muszą mieć idealnie taką samą długość, co do centymetra. Możesz sobie spokojnie pozwolić na różnicę rzędu 5%, w porywach do 10%. Oczywiście im bliższe tym lepiej, ale bez skrajności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 marca 2010 Udostępnij Napisano 9 marca 2010 O rrrrany, ale przdmówcy kręcą z tymi kablami. Pisałem parę postów wcześniej „Dla równej sumarycznej długości kabla dla surroundów możesz zastosować dłuższy kabel od gniazda w ścianie do kolumny”.Więc jeszcze raz, tym razem z przykładowym rozwiązaniem:do gniazda nr 1 idzie 7m kablado gniazda nr 2 idzie 5m kablado gniazda nr 1 podłączasz kolumny kablem długości 1m, czyli razem 7+1 = 8mdo gniazda nr 2 kombinujesz z kablem tak, by łącznie było 8m. A więc podłączasz kolumny kablem długości 3m, czyli razem 5+3 = 8mWygląda to może niezbyt ładnie, ale masz równą sumaryczną długość kabli na tył.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek Napisano 10 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2010 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek Napisano 15 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2010 A jeżeli chodzi o anteny TV, mam w tej chwili dwie anteny w dwóch różnych puszkach, wydaję mi się że jeżeli chcę nagrywać poprzez n'kę, polsat lub inną satelitę powinienem zainstalować dwie anteny w jednej puszce i oddzielnie jedną w jednej puszce, do zwykłej anteny te parę kanałów?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts