pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Brakuje ci jeszcze propozycji??? Wzmak spoko (chociaż z tubą to raczej będzie za mocno szeleścić), ale AE do Klipsch przy twojej muzyce nie mają startu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Cytat Warto? Warto to przestrzegać zasad panujących na Forum i:- nie pisać jednego swojego postu pod drugim,- nie cytować bez potrzeby wypowiedzi poprzednika (używaj "ODPOWIEDZ" zamiast "ODPISZ"),- nie tworzyć niepotrzebnie kilku wątków,- czytać uwagi administratorów i moderatorów... bo jak tego nie zrozumiesz, to przez najbliższe parę dni nie będzie dalszego pisania Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 To jakie kolumny proponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Cofnij się do #4 postu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Ale wychodzi na to,że te kolumny nie mają średniaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Dlaczego uważasz, że kolumny 2 czy 2,5 drożne są gorsze od 3 drożnych??? To wcale nie prawda, aplikacja większej ilości głośników zwiększa skomplikowanie konstrukcji i przy stosunkowo niskich budżetach, często najprostsze kolumny brzmią najlepiej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Ze jak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 RF-82 Ciekawe jak grają heh ale ja słyszałem że Acoustic Energy AELITE 3 grają bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Prawda jest taka : do póki sam ich nie usłyszysz dywagować możesz do końca roku i może w ogóle nic z tego nie wyjść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 No tak taka jest prawda.Na jakiś czas zostanę przy zeusach nie mają najgorszego dzwięku,słucham dużo muzyki klubowej przede wszystkim techno.Kupię wzmacniacz yamaha as 700 i przez jakiś czas będzie grała z zeusami,a jak sprzedam kiedyś zeusy to pomyślę nad dobrymi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 No tak to sobie porozmawialiśmy... a ty i tak robisz po swojemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Kupca chyba szybko nie znajdę na zeusy a jak sobie yamaha z nimi pogra trochę to się nic nie stanie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Cytat Dlaczego uważasz, że kolumny 2 czy 2,5 drożne są gorsze od 3 drożnych??? To wcale nie prawda, aplikacja większej ilości głośników zwiększa skomplikowanie konstrukcji i przy stosunkowo niskich budżetach, często najprostsze kolumny brzmią najlepiej... Oczywiste:)Jak masz do zrobienia, kupienia COŚ za powiedzmy 1000 zł i ma się to składać z 2 elementów. To jasne, że wyjdzie (powinno być) lepiej JAKOŚCIOWO, niż za te same pieniądze zrobiłbyś czy kupił 3 elementy i więcej. Teoretycznie więc - dwie drogi powinny zagrać lepiej od dwóch i pół (bo mniej elementów) czy od trzech - przynajmniej w niewielkich pieniądzach. Z drugiej strony trzeba sobie zdawać sprawę, że lepiej, dokładniej (również teoretycznie) głośnik wykona swoje zadanie - jak ma mniejsze pasmo do odegrania. W praktyce - różnie to bywa. Zresztą, to kwestia wyboru, upodobań. Niektórzy wydaja krocie na dwie, max dwie i pół drogi. Inni - robią na odwrót nawet przy stosunkowo niedużym budżecie.Lecz, czy ta dyskusja ma sens przy dość sporej powierzchni i muzyce KLUBOWEJ?Może się mylę (starszy już jestem - może jakiś przykład?), ale mnie ta muzyka kojarzy się to z kolumnami do małego klubu. Czyli ESTRADA! Tu za kilka kzł można kupić niezłe paczki. Zeusy przy nich to grzeczne chłoptasie.. A i JAKOŚĆ brzmienia będzie wyższa...Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 A mówiąc dalej Zukzuk poleci Infinity Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 O sprzęcie audio mogę powiedzieć,żę to jest studnia bez dna ktoś ma chleb a chce bułki.Dzisiaj jest taki wybór w sprzęcie że szok:)Zgadzacie się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Cytat A mówiąc dalej Zukzuk poleci Infinity To miał być dowcip? Kiepski... Czy użyłem niezrozumiałego języka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Widze niezrozumienie na linii autor tematu - forumowicze. Autor tematu slucha muzyki ktora nawet nagrana w SACD bedzie brzmiec tak ze sie tego sluchac nie da, ale autor tematu slucha tego z mp3.Autorowi tematu zalezy na halasie, bo inne okreslenie do muzyki klubowej mi nie przychodzi do glowy wiec wazna jest glosnosc.Forumowicze staraja sie dobrac kolmny ktore potrafia dobrze grac, a to blad. Nie ma znaczenia czy instrument bedzie brzmial tak jak naprawde, czy scena bedzie dobrze odwzorowana. Wazny jest halas.Biorac pod uwage wszystkie posty autora tematu jestem zania ze to nie forum dla niego. Jestem prawie pewny, ze gdyby mu puscic jego muzyke ze przetu za 50tys by byl mniej zachwycony niz z muzyki ze sprzetu za 1 tys zl.Byc moze kogos obraze niechcacy, ale muzyki klubowej nie slucha sie dla doznan duchowych, dla sztuki tylko jako tla dla alkoholu i dziewczyn. w zasadzie nie ma znaczenia co wowczas gra.Tyle ode mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 lutego 2011 Cytat Cytat A mówiąc dalej Zukzuk poleci Infinity To miał być dowcip? Kiepski... Czy użyłem niezrozumiałego języka? Ani żart, ani ironia - po prostu, często je polecasz z racji zaznajomienia i obeznania - więc szacun. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 lutego 2011 Taaa, kolejny gość, który niby prosi o rady, ale ich nie bierze pod uwagę, bo ma własną koncepcję i czeka tylko na kogoś, kto mu ją potwierdzi.Jak już wcześniej pisałem za 5kzł. Można kupić naprawdę świetny wzmacniacz i kolumny. Oczywiście używane. Z nowymi już sporo gorzej, ale też by się dało coś wybrać. Bartadrenalina a zostań przy tych Zeusach i kup sobie Yamahę. Po co ludziom d... zawracasz jak i tak wiesz swoje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 lutego 2011 Cytat Cytat Cytat A mówiąc dalej Zukzuk poleci Infinity To miał być dowcip? Kiepski... Czy użyłem niezrozumiałego języka? Ani żart, ani ironia - po prostu, często je polecasz z racji zaznajomienia i obeznania - więc szacun. Akurat Jedzie mi tu (pod okiem) czołg?Co do tematu.Robię amatorsko od czasu do czasu "potańcówki" (jak to na wsi kiedyś określano). Uważam, że w miarę dobre estradowe kolumny ZDECYDOWANIE wypadają lepiej od Altusów. Znacznie lepiej nadają się do nagłośnienia imprez. Za np. 3 koła kupisz już b. dobre (relatywnie), estradowe paczki. Tym bardziej, że metraż do nagłośnienia masz w sumie niewielki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts