Bert Napisano 22 listopada 2007 Udostępnij Napisano 22 listopada 2007 Czynię zadość swej obietnicy..."Cztery pory roku" English Chamber Orchestra, Nigel Kennedy, EMI Classics, 1997 EMI Records Ltd. 7243 5 56253 2Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 22 maja 2008 Udostępnij Napisano 22 maja 2008 Miałem okazję przesłuchać sporo samplerów dodawanych do gazet, polskich i zagranicznych. Z reguły nie zagrzewają one zbyt długo miejsca w moim zbiorze, najczęsciej rozdaję je znajomym, którzy rokują jakieś nadzieje na poszerzenie muzycznych horyzontów. Generalnie wieje nudą, ale zawsze 1 -2 utwory przykują moją uwagę. Wtedy staram się znaleźć w necie dyskografię danego artysty, posłuchać fragmentów utworów, a jeśli się spodoba, to kupuję album.I chyba to jest założeniem wydawcy samplera - żeby pokazać, co ma, czego można się spodziewać itp. Chlubnym wyjątkiem była płyta Naima dodana do "Hifi i Muzyka", bo i utwory w całości i sporo było tego na krążku i książeczkę dali.Znakomitym pomysłem błysnęło Audio dodając regularnie 'zajawki'. W końcu ktoś zabrał się za promocję naszej rodzimej twórczości w wydaniu audiofilskim. Wcześniej jak nie kupiłeś chłopie płyty, to nie miałeś szans, żeby gdziekolwiek posłuchać próbek, chyba że w Wawie. A z kupowaniem w ciemno wiadomo jak jest... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 27 lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 lipca 2008 Czy do miesięcznika "AUDIO" były dodawane CD z samplerami? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 27 lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 lipca 2008 Mirek KaszowskiMam AUDIO z lat 1996 - 2001. Potem miałem przerwę w czytaniu tego miesięcznika aż do tego roku i powiem szczerze, że nie spotkałem się z tym, aby do AUDIO był dodany sampler.Z samplerami dodawanymi do czasopisma spotkałem się natomiast ostatnio w HiFi Choise & Home Cinema. Tylko w tym roku trafiłem tam na samplery wytwórni Linn i Naim. Rewelacja !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 lipca 2008 Jeżeli chodzi o "Audio" to od dziewięciu miesięcy dodawane są "Audiofilskie zajawki" , w grudniu 2006 roku dołączony był sampler T.E.A.F.oraz przez ostatnie dwa lata płyta z urządzeńniami testowanymi w AUDIO.Samplery testowe /kilka/ były dołączane do miesięcznika HiFi i Muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 27 lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 lipca 2008 Perkoz_1 Dziękuję za informację w sprawie AUDIO. Natomiast HI-FI CHOICE & HOME CINEMA znam. Właśnie dokonałem zamówienia na LINN RECORDS Sampler. Cena tylko 15zł wraz z przesyłką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 28 lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 lipca 2008 miro88Moim zdaniem sampler Naima jest lepszy zarówno pod kątem wyboru muzyki a także jakościowym. No, ale może to kwestia gustu i sprzętu. Jednym podoba się to, innym co innego. Jedna płyta na moim sprzęcie będzie padaczką a na innym zagra jak audiofilska. Takie to jest nasze hobby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 28 lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 lipca 2008 Na razie czekam na LINN-a. A co do muzyki i jakości to przecież kwestia indywidualnych upodobań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts