Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 months later...
Napisano
Ja mam trochę prowokacyjne pytanie: Czy sprzedawcom zależy na sprzedaży, obrocie ? ( nie chodzi o odsłuchy płatne, czy darmowe, tak jak temat sugeruje)
Pisałem dwa razy do sklepu internetowego który w Łodzi ma siedzibę, dwie sale, bez odpowiedzi na propozycje kupna i posłuchania .
W salonie sieciowym audio ( nie MM) również brak reakcji typu, oj uzupełnimy ofertę , bo na stronie www jest, a w salonie pusto, więc coś nie tak, skoro klient pytato zrobimy interes.
W sieciówce zajmującej się też i i agd, informacja że mamy w internecie i można kupić (w dodatku drogo, łaska ) w sklepie realnym już nie, bo kolumn stereo mało kto kupuje, za te pieniądze można mieć kino domowe i pięć kolumn, więc można wybrać z tego co jest.

Są sklepy-salony audio te lepsze z tradycją nastawione na dobre relacje, długofalowe z klientami , owszem starają się, propozycja odsłuchu, pomocy lub taktownego zareklamowania innego produktu który mają i pasowałby klientowi, drobnej korekty ceny, ale nie jest ich wiele .

Przeważają też sklepy sprzedające produkt X za powiedzmy 2500zł i na pytanie o symboliczny rabat 5 % - 150zł ( do zeszłego roku nieraz 3% prowizji brały same organizacje obsługujące terminale kartowe tego sklepu ) mówią że cena jest już maksymalnie niska i nic nie opuszczą, podczas gdy w innych sklepach ten towar jest po np. 2100zł a w czasie wyprzedaży świątecznych po 1900zł , a przecież nie dokładają do interesu robiąc promocję...

I powrót do pytania. Czy sprzedawcom zależy na sprzedaży, obrocie ? Czy lepiej sprzedać raz w miesiącu np. kolumny za 50tys i mieć spokój , niż bujać się ze sprzedażą kilku "niedrogich" odtwarzaczy cd , czy kolumn po np. po 2- 3 tys . i chodzącymi po sklepie klientami ?
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

właśnie Koris zawsze nie po drodze był ale ma dobre opinie

Byłem jakiś czas temu w Korisie, słuchałem dobre 2 godziny, sympatycznie i za darmo, aczkolwiek pokój trochę goły mieli, tłumaczyli to "stanem tymczasowym", firany w praniu, czy coś takiego. icon_mrgreen.gif

Skoro o odsłuchach mowa... W Polsce nikt już NHT nie sprzedaje? W żadnym salonie, ni cholery, nie posłucham? icon_rolleyes.gif
  • 3 years later...
Napisano (edytowany)

Dowiedziałem się że w moim mieście w salonie za odsłuch klipsch płaci się nawet jak są na stanie,(te kolumny są jakieś  wyjątkowe ?)

Edytowano przez anderg
  • 3 years later...
Napisano

J a w grudniubyłem na odsłuchu około 2 h różnych kolumn i sprzedawca nic mi nie chciał wcisnąć, z emną słuchał czasem to włączał swoje płyty oitd. Ja przychodząc do domu pomyślałem sobie,  kurde gdzieś czytałem że odlscuh jest płątny ogólnie. To piszę maila z zapytaniem o inny zestaw do odsłuchu i o zapłątę za poprzedni odsluch - alesprzedawca mówi ż eodłśuchu są za darmo - atmosfera bardzo dobra. TD Audio ANdrychów.  W środę jadę do S4Home i terż się p[ytałem o odłsuch i też praktykują formę darmową 

Napisano

Płacenie za odsłuch? Hmm, teoretycznie dziwna praktyka, ale mówiąc szczerze, nie miałbym problemu z zapłaceniem za odsłuch, pod kilkoma warunkami. Kolumny i elektronika dowolne, także te najdroższe, odsłuch u siebie w domu, i tak długo, jak będę chciał.