Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
etnaska21

JVC TH-S66 - brak dźwięku i zmiany kolorów

Recommended Posts

Witam,
Właśnie kupilam kino domowe JVC TH-S66 podłączyłam wszystko zgodnie z instrukcją (głośniki oryginalne) lecz podczas odtwarzania nie ma dźwięku, głośniki ani 'drgną'. Kino jest podłączone do telewizora Grunding. Gdzieś na forum przeczytałam ''Kino domowe JVC ma podobnie. Brak jest dźwięku przez euro i tak ma być. '' Ja podłączyłam do telewizora tylko Eurozłącze więc pewnie to jest przyczyną. Jak więc to podłączyć, jaki kabelek potrzeba żeby wszystko grało? ; )

Drugi problem jest taki, że obraz często zmienia sam kolory. Czy może to być spowodowane złym ustawieniem subwoofera i głośników?

Proszę o pomoc,
Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisz dokładniej - co słychać z JVC (czy w jakimś ustawieniu jest dźwięk, z jakiego źródła pochodzi ...)

Co się dzieje, jak wkładasz płytę CD czy DVD? Pojawia się jakiś dźwięk w głośnikach?
A gdy wybierasz radio (TUNER) jako źródło dźwięku słychać coś?

Wszystkie głośniki są podłączone do kina domowego i czy nie ma wyciszenia (MUTE)???

Jeżeli obraz zmienia kolory - to często winny jest kiepski kabel lub słabo kontaktuje.
Skoro obraz pojawia się na tlewizorze - to i dźwięk powinien iść z głośników telewizora.
Eurozłacze przesyła zarówno obraz jak i dźwięk.

O co chodzi z tym stwierdzeniem "kino jest podłączone do telewizora..."? Chcesz mieć nagłośnienie z JVC podczas oglądania zwykłego obrazu telewizyjnego?

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na migotanie kolorami są dwie rady, podczas oglądania filmów z dvd odłącz antenę od TV a obraz powinien być stabilniejszy a może nabrać troszkę "śniegu"
lub podłącz odtwarzacz z TV za pomocą wejść progressive scan i obraz powinien być już bez śniegu i migotania.
PS: progressive scan wymaga innych kabli i zmiany ustawień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chodzi o to, że podpiełam wszystko wg instrukcji i jest obraz ale nie ma dźwięku. Nie ma go w żadnym ustawieniu. Podłączyłam kino, włożyłam płytke i film sobie leci ale dźwięku ni huhu. Nie podłączałam żadnych tunerów, innych sprzętów tylko głośniki które są w zestawie.
''kino jest podłączone do telewizora Grundig"? - tym zdaniem po prostu chciałam zasygnalizować, że mam telewizor Grunding a nie Thomson czy jakiś inny gdyż różne firmy mają różne zestawy styczek chyba (jedno lub dwa eurozłącza itd).
Co do obrazu to jest to spowodowane chyba zbyt bliskim ustawieniem subwoofera i głośników i tam jakieś siły magnetycznej działają i obraz szaleje.
Martwi mnie jedynie ten dźwięk. Ale wydaje mi się, że to po prostu trzeba zastosować jakieś inne kabelki bo jak już pisałam podobno w JVC przez EURO przechodzi tylko obraz bez dźwieku.

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ok. wszystko działa jak marzenie! Wielkie dzięki za pomoc, po prostu źle podłaczałam... gapa ze mnie.
Pozdrawiam i polecam to kino, za te pienadze cud miód icon_wink.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×