Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam bardzo serdecznie, szukałem na necie jakiegoś forum ze słuchawkami gdzie mi pomożecie mam strasznie wielki problem .. ;(.

Kupiłem jakieś2-3 tygodnie Temu Creative Fatal1ty Gaming

I wczoraj słuchałem muzyki ...
myśle sobie pójde sobie zrobić herbatę zdjąłem słuchawki położyłem na biurku...

nie wiedząc, zę kabel owinął mi sie na obkoło nogi ...
i wstałem chciałem iść po czym noga straciłem icon_evil.gif słuchawki z biurka..
ps. jeszcze słyszałem, że grały
i za chwile spadły na fotel od Komputera i przestały grać...

Prosze pomóżcie mi .. na gwarancje nie oddam bo nie mam.. a paragon też jak zwykle zgubiłem ...

Prosze chciałbym je sam naprawić.. tylko musze wiedzieć gdzie ewentualnie mogło się coś stać .. Rozkręcałem słuchawki i koło głośniczków każde kable raczej są ze sobą połączone
i z jednej i z drugiej strony ,,

Ciekawostka .. Mikrofon działą.. a podłącza sie do do słuchawek.

Prosze o pomoc !. Bede na prawdę bardzo wdzięczny !
Gdzie sie mogło coś uszkodzić ....
Napisano
Skombinuj jakiś omomierz (każdy miernik uniwersalny go ma) i zmierz na zaciskach tych głośniczków, powinno być 32 Ohm (lub 8 albo 300, nie wiem dokładnie, a takie wartości są najczęściej spotykane). Jeśli nie pokaże nic, to znaczy że w wyniku upadku przerwał się drut uzwojenia cewki - choć to mało prawdopodobne. Jeśli same przetworniki będą OK, zrób pomiar na wtyczce jack. Tam powinno też pokazać te 32 Ohm, jak nie będzie - masz przerwany kabel. To wszystko.
Napisano
Pożycz - popytaj kolegów lub sąsiadów.
W końcu to bardzo popularne urządzenie... to prawie tak, jakbyś potrzebował młotka i nie wiedział, skąd go wziąć icon_mrgreen.gif

Albo weź do szkoły lub pracy, poszukaj elektryka lub kogoś zajmującego się utrzymaniem budynku...

Albo kup - to wydatek rzędu kilkunastu złotych.

Pozdrawiam
PS. I nie pisz całego postu wytłuszczonym drukiem (zresztą nie pisze się też wielkimi literami).
Napisano
Od biedy może być zwykła bateria 1,5V i dwa druciki. Biegun "+" łączysz z jednym kabelkiem głośniczka, biegun "-" z drugim. Tak samo na wtyczce jack. Przetwornik powinien się odezwać (zatrzeszczeć, 'zapierdzieć' itp.), jak nie - coś jest przerwane...