KrzyChuGrocer Napisano 16 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2012 Witam bardzo serdecznie, szukałem na necie jakiegoś forum ze słuchawkami gdzie mi pomożecie mam strasznie wielki problem .. ;(.Kupiłem jakieś2-3 tygodnie Temu Creative Fatal1ty GamingI wczoraj słuchałem muzyki ...myśle sobie pójde sobie zrobić herbatę zdjąłem słuchawki położyłem na biurku...nie wiedząc, zę kabel owinął mi sie na obkoło nogi ...i wstałem chciałem iść po czym noga straciłem słuchawki z biurka..ps. jeszcze słyszałem, że grałyi za chwile spadły na fotel od Komputera i przestały grać...Prosze pomóżcie mi .. na gwarancje nie oddam bo nie mam.. a paragon też jak zwykle zgubiłem ...Prosze chciałbym je sam naprawić.. tylko musze wiedzieć gdzie ewentualnie mogło się coś stać .. Rozkręcałem słuchawki i koło głośniczków każde kable raczej są ze sobą połączonei z jednej i z drugiej strony ,,Ciekawostka .. Mikrofon działą.. a podłącza sie do do słuchawek.Prosze o pomoc !. Bede na prawdę bardzo wdzięczny !Gdzie sie mogło coś uszkodzić .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 17 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2012 Skombinuj jakiś omomierz (każdy miernik uniwersalny go ma) i zmierz na zaciskach tych głośniczków, powinno być 32 Ohm (lub 8 albo 300, nie wiem dokładnie, a takie wartości są najczęściej spotykane). Jeśli nie pokaże nic, to znaczy że w wyniku upadku przerwał się drut uzwojenia cewki - choć to mało prawdopodobne. Jeśli same przetworniki będą OK, zrób pomiar na wtyczce jack. Tam powinno też pokazać te 32 Ohm, jak nie będzie - masz przerwany kabel. To wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzyChuGrocer Napisano 17 stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2012 A z kąd wezmę ten cały "Omomierz" xD ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2012 Pożycz - popytaj kolegów lub sąsiadów.W końcu to bardzo popularne urządzenie... to prawie tak, jakbyś potrzebował młotka i nie wiedział, skąd go wziąć Albo weź do szkoły lub pracy, poszukaj elektryka lub kogoś zajmującego się utrzymaniem budynku...Albo kup - to wydatek rzędu kilkunastu złotych.PozdrawiamPS. I nie pisz całego postu wytłuszczonym drukiem (zresztą nie pisze się też wielkimi literami). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 17 stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2012 Od biedy może być zwykła bateria 1,5V i dwa druciki. Biegun "+" łączysz z jednym kabelkiem głośniczka, biegun "-" z drugim. Tak samo na wtyczce jack. Przetwornik powinien się odezwać (zatrzeszczeć, 'zapierdzieć' itp.), jak nie - coś jest przerwane... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts